Ana sayfa Sosyal Medya Deprem felaketi sonrası Engin Altan Düzyatan duygularını anlatırken konuşmakta bile zorlandı!

Deprem felaketi sonrası Engin Altan Düzyatan duygularını anlatırken konuşmakta bile zorlandı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Çöp Adam dizisiyle yeniden televizyon ekranına dönüş yapan Engin Altan Düzyatan, hayranlarını çok mutlu etmişti. Elçin Sangu ile başrolü paylaşan ünlü oyuncu, sezon başından bu yana güçlü hikayesi ile dikkat çeken Çöp Adam dizisiyle milyonları bir kez daha etkilemeyi başardı.

Ancak bu mutlu günler 6 Şubat pazartesi günü Kahramanmaraş’ta üst üste yaşanan 2 deprem felaketi ile sarsıldı. Tüm ülke gibi Engin Altan Düzyatan da yıkıcı depremin etkisini ruhunun her noktasında yaşıyor. Ünlü oyuncu, depremzedelere yardım için kendisinin de faaliyetler yürüttüğünü belirten ve bir uyarıda bulunan video paylaştı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Engin Altan Düzyatan, sağduyunun önemine işaret etti ve umudun yitirilmemesi gerektiğini anlattı. Oyuncunun en önemli mesajı ise bireysel olarak herhangi bir kurum desteği olmadan deprem bölgesine yardım göndermek isteyenlere yönelik oldu.

Engin Altan Düzyatan, bu sözleri söylerken yutkundu, zorlandı ve yüzünün hali ile mimikleri, ne kadar derin bir üzüntü yaşadığını gösteriyordu.

İşte o açıklamanın detayları. “Maalesef günlerdir çok büyük bir acı ile sınanıyoruz. Gördüklerimizin, duyduklarımız, yaşadıklarımızın kelimelerle bir tarifi yok. Belki de tarihimizin gördüğü en büyük felaketlerden bir tanesi ile karşı karşıyayız.

Hepimizin morali bozuk ama belki de bizi biz yapan şeylerden bir tanesi böyle acı durumlarda bir an önce birleşmemiz, el ele vermemiz ve tek yürek olarak çalışabiliyor olmamız.

İlk şoku atlatır atlatmaz ben, arkadaşlarım, çevremdeki komşularım, hepimiz bir şekilde bölgeye yardım edebilmek için maddi ve manevi olarak çalışmaya başladık. Gece gündüz, çalışıyoruz, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Yolladığımız yardımları kamyonlarla, tırlarla bölgeye ulaştırmaya çalışıyoruz. Fakat bölgedeki arkadaşlarımızla, yetkililerle, sivil toplum kuruluşları ile konuştuğumuzda aslında bireysel olarak yaptığımız yardımların bölgeye ulaşmasında, ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında zorluk çektiğini duyuyoruz.

Bu videoyu bu yüzden çekmek istedim. Yapacağımız yardımları koordineli olarak yapmamız çok önemli. Bunun için bölgeye hakim olan kuruluşlarla, kurumlarla çalışmak gerçekten çok kıymetli. AFAD, AHBAP, İhtiyaç Listesi ve buna benzer sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışırsak yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine çok daha kısa bir sürede ulaştırabiliriz.

Maalesef uzun bir sürecin başındayız. Daha önümüzde uzun bir yol var, bu yaraları sarabilmemiz için. Ama aynı sağ duyu ve inançla çalıştığımız zaman bugünleri geride bırakacağımıza olan inancım tam.”