Ana sayfa Dizi Haberleri Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman’dan sonra Destan çok farklı bir dizi olacak!

Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman’dan sonra Destan çok farklı bir dizi olacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yapımcı Mehmet Bozdağ, iddialı tarihi yapımları ortaya çıkartarak önemli işlere imzasını attı. Bozdağ Film, Diriliş Ertuğrul gibi etkili bir diziden sonra Kuruluş Osman ile yine izleyicileri ekrana bağlamayı başardı. Her iki diziyi de tarihi gerçekler üzerine inşa eden Mehmet Bozdağ, üçüncü iddialı dizisi için ise farklı bir yol seçti.

Destan isimli yeni dizi yakında atv ekranında izleyicilerle buluşacak. Ancak bu dizinin önemli bir farkı var. Bu sefer hikaye gerçek hayattan alınmadı, tamamen kurgusal bir ürün olarak ortaya çıktı. Yapımcı Mehmet Bozdağ kendi hayalindi olan bir karakteri diziye dönüştürdü.

Daha önceki dizilerinde erkek egemen yapılar oluşturan Mehmet Bozdağ, bu sefer bir kadın kahraman üzerinden hikaye anlatma arzusunu gerçekleştiriyor. 30 bin metrekareye yakın bir plato oluşturuldu.

Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman'dan sonra Destan çok farklı bir dizi olacak! 8

Sekizinci yüzyılda geçen Destan dizisinin hikayesinde Akkız karakterinde bir kadın kahraman var… Ebru Şahin’in başrolünde yer aldığı dizide erkek başrol olarak ise Edip Tepeli’yi izleyeceksiniz.

Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en iyi diziyi yaptığını iddia eden Mehmet Bozdağ, ”
Şu ana kadar Türkiye’de yapılabilmiş en iyi işi yaptığımızı söyleyebilirim. Birinci ve ikinci bölümü izlediğim için… Bambaşka bir hikaye ile, tarih ile karşılaşacaklar” diyerek izleyicilerin heyecanını yükseltecek sözler söyledi.

Destan dizisinin sadece fragmanları ve afişi sayesinde 15’e yakın ülke tarafından satın alındığını biliyor musunuz? Mehmet Bozdağ, projenin çok ses getireceğinden emin…

Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman'dan sonra Destan çok farklı bir dizi olacak! 9

Tamamen hayal ürünü olan Destan dizisinde Milattan sonra 750. yıllarda yaşanan bir dizi olay anlatılacak. Talas Savaşı’nın öncesine denk gelen dizinin atmosferinde İslamiyet’in yayılmakta olduğu Orta Asya’nın kültürüne yönelik önemli detaylar da sunulacak.

Mehmet Bozdağ, gerçek tarihi hikayeleri anlatmanın çok zor olduğunu ifade etti ve Destan dizisiyle ilgili şöyle konuştu:

“Milattan sonra 750. yıllar. Talas Savaşı öncesi ve sonrası. Müslümanlığın Türklerde yayıldığı bir dönem. Orta Asya’da bir siyasal mücadele, bir kadın kahraman üzerinden hikaye anlatıyoruz. Evrensel bir hikaye, güzel bir hikaye.”