Ana sayfa Dizi Haberleri Disney Plus ve Netflix yapımcıların iştahını kabarttı, Esra Bilgiç ilk kurban oldu!

Disney Plus ve Netflix yapımcıların iştahını kabarttı, Esra Bilgiç ilk kurban oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz- Esra Bilgiç’in OGM Pictures’in sahibi Onur Güvenatam’a rest çekmesinin altında yatan gerçeklik, yakında oyuncular ile yapımcıları karşı karşıya gelebileceğinin ilk işareti oldu. Süslü Korkuluk dizisiyle ilgili yaşanan kadın başrol krizinin nedenleri konusunda fazla bilgiler olmasa da kulislere yansıyan bazı detaylar var ki, oyuncular ile yapımcılar arasında yakında ciddi bir anlaşmazlık çıkma ihtimalini beraberinde getiriyor.

Alina Boz’un projede yer almak istememesi üzerine teklif götürülen Esra Bilgiç, bunu kabul etmiş ve büyük bir heyecan ile de yeni karakterine yönelik hazırlıklarda bulunmuş ve ekip ile provalara katılmıştı. Ancak bu süreçte Esra Bilgiç ile Onur Güvenatam arasında bir sözleşme sorunu yaşandığı da ortaya çıktı.

Süslü Korkuluk dizisinde başrol olmasının yanı sıra, 2023 yılının sonuna kadar da sadece OGM Pictures projelerinde yer alması şartı getirilince Esra Bilgiç’in de bunu kabul etmeyerek dizinin ekibinde yer almaktan vazgeçtiği konuşuluyor. Esra Bilgiç, sorunun nedenine değinmese de sosyal medyada yaptığı açıklama ile kendisinden istenen ama ne olduğunu bilmediği bir durumun içine girmeye çekindi…

Esra Bilgiç, “Önüme koyulan her teklife evet demek, şartları bana uymayan sözleşmelere imza atmak zorunda değilim” diyerek yaşanan sorunun sözleşme şartlarında gizli olduğunu ifade ediyor.

Disney Plus ve Netflix yapımcıların iştahını kabarttı, Esra Bilgiç ilk kurban oldu! 3

İmza atmamış olması da bu sözleşme şartlarını kabul etmek istememesi de anlaşılır bir durum. Her sözleşmesini detaylıca incelemek ve buna göre bir karar vermek oyuncunun en tabii hakkı. Ancak Esra Bilgiç’in “Bu kararımın tüm oyuncu arkadaşlarıma ve değerli büyüklerime cesaret vermesini temenni ederim” şeklindeki sözlerinin çok tartışılacak bir cümle olduğu da bir gerçek.

Esra Bilgiç, kendisini yapımcı karşısında cesur görürken, meslek büyüklerinin bile bunu yapamadığını söyleyerek aslında pandoranın kutusunu açmış oluyor…

İddialar doğru ise yapımcılar artık dijital platformlara yapacakları işleri de düşünerek oyuncuları kendilerine bağlamaya çalışıyor. Çünkü hem Netflix hem de Disney Plus’a iş yapmak çok karlı… Ünlü oyuncular olmadan da böyle bir karlılık elde edecek yapımlar üretmek çok zor.

OGM Pictures’in hem Süslük Korkuluk dizisi için 3 sezonluk bir anlaşma yapmak istediği, hem de 2023 yılı sonuna kadar başka bir firmanın işinde yer almaması şartı getirmeye çalıştığı Esra Bilgiç, bunu kabul etmedi. Bu durum yapımcılar ile oyuncular arasında dijital platformların sunduğu iştah kabartan mevcut ortamda alttan alta kendini göstermekte olan ciddi bir soruna da işaret ediyor.

Disney Plus ve Netflix yapımcıların iştahını kabarttı, Esra Bilgiç ilk kurban oldu! 4

Yapımcıların iştahı, oyuncuların temkinli duruşu ve dijital platformların cazibe merkezi haline gelmesi, Türk dizi sektöründe yeni ve sert bir dönemin başladığını da gösteriyor.