Ana sayfa Dizi Haberleri Disney Plus’ın büyük olay yaratacak Atatürk dizisine yeni bir yıldız oyuncu daha!

Disney Plus’ın büyük olay yaratacak Atatürk dizisine yeni bir yıldız oyuncu daha!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Disney Plus’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatacak dizisinden her gün heyecanlandıran haberler geliyor. Oyuncu kadrosu yavaş yavaş belli olan diziye son dönemin çok beğenilen bir ismi daha katıldı.

14 Haziran’da Türkiye’deki yayınına başlayacak olan Disney Plus’ın en büyük projelerinden biri olan Atatürk dizisi ilk olarak Aras Bulut İynemli’nin başrolde oynayacağı haberiyle duyurulmuştu. Bu dev projede Atatürk’ü Aras Bulut İynemli canlandıracak. Ardından yavaş yavaş diğer oyuncular belli olmaya başladı.

Lanistar Medya tarafından çekilecek ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023’de yayınlanacak olan Atatürk dizisi için anlaşılan son isim Esra Bilgiç oldu. Esra Bilgiç’in dizide hangi rolü canlandıracağı henüz açıklanmadı.

Disney Plus’ın büyük olay yaratacak Atatürk dizisine yeni bir yıldız oyuncu daha! 7

Esra Bilgiç en son gündeme Netflix için çekilen Terzi dizisiyle gelmişti. Esra Bilgiç, başrolünde Çağatay Ulusoy’un yer aldığı Terzi dizisinde yakışıklı oyuncunun partneri olacaktı. Ancak Bilgiç anlaşma koşullarını beğenmeyince projeyi reddetmişti. Bilgiç yaptığı açıklamada “Önüme koyulan her teklife evet demek, şartları bana uymayan sözleşmelere imza atmak zorunda değilim” demişti.

Kadrosu yavaş yavaş belli olan Atatürk dizisinde Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım karakterini Songül Öden, babası Ali Rıza Efendi’yi ise Mehmet Günsür canlandıracak. Soyadını bizzat Atatürk’ün verdiği Türkiye Eski Büyük Millet Meclisi Başkanı Ali Fethi Okyar’a da Bertan Asllani hayat verecek. Sarp Akkaya da İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin önde gelen liderlerinden Enver Paşa’ya hayat verecek.

Dizide Harry Potter’da Hermoine rolünü canlandıran ünlü oyuncu Emma Watson da rol alacak. Müzikleri Hollywood’un en ünlü filmlerine imza atan Hans Zimmer tarafından yapılacak olan dizi altışar bölümden iki sezon olarak çekilecek.