Ana sayfa Dizi Haberleri Disney Plus’ın en özel dizisinin başrol kadın oyuncusu Esra Bilgiç oldu

Disney Plus’ın en özel dizisinin başrol kadın oyuncusu Esra Bilgiç oldu

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapan dijital platform Disney Plus, 14 Haziran’da yayın hayatına başlıyor. Pek çok ünlü isimle anlaşmalar imzalayan platformun en özel dizisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında yayınlanacak ve Atatürk’ün hayatının ele alınacağı bir yapım olacak.

Bir süredir Aras Bulut İynemli ile birlikte anılıyor bu dizi. İynemli’nin Atatürk’e hayat vereceği dizi için şimdiden kampa girdiği bir süre önce gündeme gelmişti. Dizide ayrıca Songül Öden’in de Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’a hayat vereceği biliniyor.

Dünyaca ünlü aktris Emma Watson’ın da rol alacağı konuşulan dizinin kadrosunda ayrıca Sarp Akkaya da yer alıyor. Son olarak kadroya dahil olan isim ise Esra Bilgiç oldu. Oyuncu, ekranlara en son Fox TV’nin Kanunsuz Topraklar dizisi ile gelmişti.

Esra Bilgiç, başarılı oyunculuğu ile son yılların aranılan isimlerinden birisi olmayı sürdürüyor. Ramo dizisi ile büyük çıkış yakalayan Bilgiç’in ismi, şimdilerde Disney Plus’ın büyük önem verdiği ve özenle hazırlıklarını sürdürdüğü, Türkiye’deki aboneleri için özel bir anlam taşıyacak olan dizi ile anılıyor.

Disney Plus'ın en özel dizisinin başrol kadın oyuncusu Esra Bilgiç oldu 8

Temmuz ayında çekimlerine başlanması planlanan proje, 2023 yılında yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında Disney Plus’ın Türk halkına armağanı olacak. Dizinin sadece Türkiye’de değil, dünyada da büyük ilgi çekmesi bekleniyor.

Esra Bilgiç, bu diziyle birlikte uluslararası alanda da sektörde öne çıkacak. İlk kez rol aldığı Diriliş Ertuğrul dizisinin yurt dışı satışları sonrasında oyuncu özellikle Pakistan’ın aralarında bulunduğu kimi ülkelerde büyük dikkat çekmişti. Atatürk’ün hayatının anlatılacağı bu diziyle birlikte oyuncu, Disney Plus ile birlikte ismini daha etkili bir şekilde dünyaya duyurma fırsatını elde edecek.

Disney Plus'ın en özel dizisinin başrol kadın oyuncusu Esra Bilgiç oldu 9

Esra Bilgiç’in projede hangi rolü üstleneceği şimdilik belli değil. Büyük merak konusu olan bu sorunun cevabını, önümüzdeki günlerde alacağız. Esra Bilgiç hayranlarını sevindirecek bu gelişme ile birlikte proje merakla bekleniyor.

Bu arada Esra Bilgiç’in ismi yine çok iddialı bir yapım olan Süslü Korkuluk dizisi ile de anılmıştı. Daha sonra ismi Terzi olarak değiştirilen dizide Çağatay Ulusoy ile oynayacaktı. Fakat, oyuncu yapımcının şartlarını beğenmeyince projeyi geri çevirmişti.