Ana sayfa Dizi Haberleri Dizilerle ilgili durum netleşti! Tam kapanma sürecinden diziler nasıl etkilenecek, yeni bölümler çekilecek mi?

Dizilerle ilgili durum netleşti! Tam kapanma sürecinden diziler nasıl etkilenecek, yeni bölümler çekilecek mi?

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Covid 19 salgını nedeniyle yaşanan süreçte vakaların artışının önüne geçmek amacıyla, tüm Türkiye için geçerli olan tam kapanma konusu, gündemin bir numarasına oturdu. Pek çok sektörde çalışanlar gibi dizi setlerinde çalışan ekipler ve oyuncular için de bu durum geçerli mi sorusu gündeme geldi.

29 Nisan-17 Mayıs arasında yaşanacak olan tam kapanma sürecinde dizi setleri duracak mı? Dizilerin yeni bölümleri yayınlanabilecek mi?

İşte bu sorulara da yanıt aranıyor bir süredir. Binlerce kişinin çalıştığı sektörün durması ihtimali var mı, bununla ilgili olarak bilgilere ulaşılmaya çalışılıyordu.

3 hafta sürecek kapanda döneminde dizi sektörü için kararın ne yönde olacağı da merak konusuydu. Sonunda karar belli oldu!

Yapımcıların ve kanalların 3 hafta sürecek olan kapanma döneminden etkilenip etkilenmediklerini anlamak için beklenen gece genelgesine göre, durum netleşti!

Gazeteci Birsen Altuntaş, twitter hesabından konuyla ilgili bilgiyi paylaştı. Buna göre, genelgede tam kapanmadan, gazete, radyo, televizyon ve basın yayın kuruluşları kapanmadan muaf tutulmakta.

Dizi çalışanlarının da televizyon sektörüne hizmet verdiği için kapanmadan etkilenmeyecekleri belirtiliyor. Bu açıklama sonrasında dizilerin yeni bölümleri çekilmeye ve yayınlanmaya devam edecek.