Ana sayfa Dizi Haberleri Dizilerimiz tüm dünyada izleniyor, oyuncularımız tanınıyor! Peki yaşanan deprem felaketinde uluslararası dizi sektöründen hiç taziye geldi mi?

Dizilerimiz tüm dünyada izleniyor, oyuncularımız tanınıyor! Peki yaşanan deprem felaketinde uluslararası dizi sektöründen hiç taziye geldi mi?

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Son 10-15 yıl içinde Türk dizileri giderek uluslararası pazarda çok fazla konuşulmaya, farklı ülkeler tarafından rağbet görmeye başladı. Ortadoğu, Balkanlar, Latin Amerika ülkelerinde büyük yankı uyandıran, çok konuşulan yapımlarımızla birlikte oyuncularımızın da ünü uluslararası alana taşındı.

Türkiye’deki dizi ve film sektörüne son yıllarda dijital platformların da yaygınlaşması ile birlikte dünyanın farklı ülkelerinden talepler giderek artıyor. Sosyal medyanın da daha çok insana ulaşması ile birlikte pek çok dizi oyuncumuz, dünya çapında şöhrete kavuşarak Hollywood yıldızları ile yarışacak duruma geldiler.

Ülkemizde dizi ve sinema sektörünün giderek gelişmesine ve aynı zamanda Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlayan dizi ve film ihracı ile birlikte, uluslararası alanda dikkat çeken bir süreç yaşanıyor.

6 Şubat günü iki ayrı depremle sarsılan Türkiye’de yaralar sarılmaya çalışılırken, dünyanın pek çok ülkesinden taziye mesajları ile birlikte ayni ve nakdi yardımlar da yapılıyor. Türk halkına destek olmak için, depremzedelerin arama kurtarma faaliyetleri adına ekipler gönderilmesi, depremzedeler için yardım malzemeleri toplanması için pek çok ülke seferber oldu.

Bu arada yaşanan acı olayla ilgili dünyanın pek çok ülkesinden yardım mesajlarının yanı sıra taziye mesajları da yayınlandı. Yine pek çok uluslararası kurum ve kuruluşlardan da geldi taziye mesajları. Peki, dizilerimizin kendi ülkelerine ulaşmasını sağlayan, dizi ve sinema sektörünün önde gelen kurum ve kuruluşları, yaşanan felaket sonrasında taziye mesajları ilettiler mi?

Dizilerimiz tüm dünyada izleniyor, oyuncularımız tanınıyor! Peki yaşanan deprem felaketinde uluslararası dizi sektöründen hiç taziye geldi mi? 11

Yapım şirketlerimiz ile birebir ilişkide olan, uluslararası alanda dizi ve sinema sektörü içinde bulunan kimi kurum ve kuruluşların, Türkiye’de yaşanan deprem felaketinde nasıl bir duyarlılık sergiledikleri merak konusu. Ticaret yapmalarının yanı sıra ülkelerindeki insanların gönül bağı kurdukları Türkiye ve oyuncularımızı sosyal medyadan da takip eden milyonlarca farklı ülke insanı adına bir mesaj yayınlama duyarlılığı gösterdiler mi?

Dizilerimiz tüm dünyada izleniyor, oyuncularımız tanınıyor! Peki yaşanan deprem felaketinde uluslararası dizi sektöründen hiç taziye geldi mi? 12

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de milyonlarca abonesi bulunan Netflix ve Disney + platformlarının, depremin üzerinden 3 gün geçmesine karşın hiç bir taziye mesajı yayınlamamış olmaları pek çok izleyicinin tepkisine neden olmuştu. Gelen yoğun eleştirilerin ardından iki kurum, yaptıkları sosyal medya paylaşımı ile maddi destek sağladıklarını ve devam edeceklerini de belirterek geç de olsa taziye mesajı yayınladılar.

Ancak dizilerimizin satıldığı ülkelerde, sektörün önde gelenleri ile birlikte muhataplarının bir adım atıp atmadıkları merak konusuydu. Bu konuya TV Eleştirmeni ve Köşe Yazarı Sina Koloğlu, yaptığı sosyal medya paylaşımı ile yanıt vermekte. Tek tek isimlerini yazmasa da uluslararası bir dublaj şirketinden gelen taziye mesajı ile ilgili verdiği bilgiye, bazı notlar da eklemekte Sina Koloğlu.

Dizilerimiz tüm dünyada izleniyor, oyuncularımız tanınıyor! Peki yaşanan deprem felaketinde uluslararası dizi sektöründen hiç taziye geldi mi? 13

Sina Koloğlu, “En büyük dublaj şirketinden dayanışma mesajı” başlıklı yazısında, uluslararası dizi sektöründen mesajlar geldiğini belirtiyor. Ancak beklenenin altında olduğunu da “Doğrusunu söylemek gerekirse, sayıları o kadar fazla değil” notuyla da iletmekte.

Sina Koloğlu, taziye gönderen bir şirketle ilgili bilgileri aktarıyor mesajında. Dublaj sektöründe, Latin pazarında söz sahibi olan Universal Cinergia şirketinin Ceo’su Liliam Hernandez’den bir taziye mesajı geldiğini belirtmekte.

Dizilerimiz tüm dünyada izleniyor, oyuncularımız tanınıyor! Peki yaşanan deprem felaketinde uluslararası dizi sektöründen hiç taziye geldi mi? 14

Mesajda “Binlerce insanın hayatını kaybettiği ve büyük yıkıma neden olan bu korkunç depremlerin ardından, Türk halkının bir an önce ayağa kalkması için dua ediyoruz. Ülkedeki mevcut kuruluşlarla iletişim halinde olarak durumu yakından takip ediyoruz” açıklamasının yaptıklarını belirtiyor Sina Koloğlu.

Koloğlu ayrıca, Latin pazarında yer alan şirketin, bölgede büyük rağbet gören dizilerimizin büyük bir bölümünün dublajını yaptığını da ifade etmekte.

Dizilerimiz tüm dünyada izleniyor, oyuncularımız tanınıyor! Peki yaşanan deprem felaketinde uluslararası dizi sektöründen hiç taziye geldi mi? 15

Türkiye’de çekilen dizilerin ve oyuncularının, dünya çapında milyonlarca hayrana ve takipçiye ulaştığı bir dönemde, uluslararası dizi ve film sektöründen çok daha etkili bir ses duymayı beklemek de sektörümüz adına haklı bir beklenti!

Üstelik, pek çok ünlü oyuncumuzun sosyal medyadan yabancı takipçileri de günlerdir depremle ilgili paylaşımlarını, yardım ve destek çağrılarını, mesajlarını, yaşanan felaketi birebir görüyor, yorumlar yapıyor ve sevdikleri ünlülere ‘geçmiş olsun’ mesajları gönderiyorlar. Yabancı takipçilerin, hayranların bu ilgili tavrı, sektörün uluslararası aktörlerinde, aynı şekilde görünmediğini de Sina Koloğlu’nun paylaşımından anlamak mümkün!