Ana sayfa Dizi Haberleri Televizyon dizilerini yerli izleyici eleştiriyor, yabancılar çok beğeniyor!

Televizyon dizilerini yerli izleyici eleştiriyor, yabancılar çok beğeniyor!

tarafından ker_def

Türk dizileri yerli izleyicilerin izlenme oranları üzerinden oluşan reytingler ile değerlendiriliyor. Belirli bir kitlenin evlerinde bulunan aletler üzerinden yapılan reyting değerlendirmeleri bir Türkiye örneklemi olarak tanımlanıyor ve bu da yapımların başarısına yansıyor.

Reytingleri iyi olmayan yapımlar ekrana veda ederken, iyi sonuçlar elde edenler yoluna devam ediyor. Ancak Türkiye’de yerli izleyicilerin yeterince önem vermediği birçok dizinin yurt dışında çok başarılı satış rakamlarına ulaştığını biliyoruz.

İşte bu durum da büyük bir tezatlık yaratıyor. Yerli izleyicilerin beğenmediği projeleri yabancı büyük bir hayranlıkla takip ediyor. İşte bu durumu televizyon eleştirmeni Sina Koloğlu da ortaya koydu ve sosyal medyadaki paylaşımı ile dikkat çekti.

Sina Koloğlu, paylaşımında “Biz eleştiriyoruz dünya izliyor” diyerek tezatlığa dikkat çekti.

İşte Sina Koloğlu’nun mesajı:

“TV dünyasının önemli yayınlarından TBİ (Television Business İnternational)‘de ‘Türk dizilerinde Büyüme Anı’ başlıklı bir yorum yazı yer aldı. Yazıda ‘Türk dizileri son yirmi yılda dağıtım dünyasının başarı öykülerinden biri olduğu belirtildi.

2022 yılında İTO’nun rakamlarına göre 600 milyon dolarlık bir satış ile rekor seviyeye ulaştığı Türk dizi gelirlerinin altı çizilen yazıda. ’Bu başarının büyük bir kısmı Latin Amerika, Orta ve Doğu Avrupa, Güney Doğu Asya, Hindistan ve Orta Doğu gibi kilit pazarlar’ olarak belirtildi.”

Sina Koloğlu’nun mesajının tamamını bu paylaşımdan okuyabilirsiniz.