Ana sayfa Sosyal Medya Latin pazarında Türk dizileri için yaşanan ilginç çekişme çok şaşırttı!

Latin pazarında Türk dizileri için yaşanan ilginç çekişme çok şaşırttı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Özellikle son 10 yıldır Türkiye, dizi ihracatı konusunda ciddi bir çıkış yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Türkiye’de üretilen dizilerin yurtdışında büyük bir ilgi görmesi ile birlikte sektör açısından da son derece olumlu bir süreç yaşanmakta.

Ekonomiye de katkı sağlayan dizi ihracatımızla birlikte Türk dizileri, dünyanın pek çok ülkesinde heyecanla izlenen yapımlar haline geldi. Kimileri uyarlama, kimileri de özgün senaryolar olan dizilerimizle birlikte uluslararası alanda oyuncularımız da tanınmaya başlandı.

Pek çok uluslararası ödül töreninde dizilerimiz ve oyuncularımız ödüller alırken, Türkiye’de de dizi seven ve izleyen kişiler tarafından bu durum sevinç uyandırmakta. Bir dönem Latin dizilerinin dünya üzerindeki etkisi Türkiye’yi de sarmışken, şimdilerde ise tam tersi bir durum yaşanıyor!

Pek çok Latin ülkesinde Türk dizileri revaçta ve çok konuşuluyor, sosyal medyada gündemden düşmüyor! Ancak sektörün arka planında ise başka ilginç bir durumun yaşandığını, TV Eleştirmeni ve Köşe Yazarı Sina Koloğlu aktardı ilk kez!

Latin pazarında Türk dizileri için yaşanan ilginç çekişme çok şaşırttı! 8

Koloğlu, Latin pazarında son derece ilgi gören Türk dizileri karşısında bazı kesimler tarafından rahatsızlıklar olduğunu ortaya koymakta! Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Türk dizileri Latin pazarında rekabetin adresi” başlıklı yazısında, Uruguay TV kanalı Channel 4 yetkilisinin Portekiz yapımı olan ‘Oro Verde’ isimli bir dizi üzerinden kanalın pazarlama sorumlusunun Portekiz’de çekilen bir pembe dizinin ,  bir Türk dizisinden daha fazla izlendiği şeklindeki sözlerinin, pazarda Türk dizilerinin öne çıkmasından dolayı bazı kesimlerin rahatsızlığını gözler önüne sermekte!

Latin pazarında Türk dizileri için yaşanan ilginç çekişme çok şaşırttı! 9

Sina Koloğlu, bu durumu “Latin pazarında Türk dizilerinin bu kadar güçlü olmasından dolayı memnuniyetsizlik mevcut. Türk pazarını kırmak için ‘eski sahiplerin’ epey bir uğraş içinde olduğu anlaşılıyor”  şeklindeki sözleri de dikkat çekici. Koloğlu’nun açıklaması, bir dönem dünya pazarında son derece etkin olan ve hatta Türkiye’yi de etkileyen Latin dizilerine olan ilginin, artık Türk dizilerine yöneldiğini de net bir şekilde ortaya koymakta. Dünyanın pek çok ülkesinde artık Türk dizileri, bir dönem Latin dizilerinin yerini almış durumda. Gelen bilgiler de bu durumu daha net bir şekilde ortaya koyuyor…