Ana sayfa Sosyal Medya Güldür Güldür Show’un Yeter’i Doğa Rutkay annelerin dramına el attı!

Güldür Güldür Show’un Yeter’i Doğa Rutkay annelerin dramına el attı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Güldür Güldür Show programında Yeter karakteri ile ekranlarda boy göstermekte olan ünlü oyuncu Doğa Rutkay, ikiz bebek sahibi bir anne. Ünlü oyuncu yeni bebek sahibi birçok kadının uğradığı haksızlığı gündeme taşıdı.

Her annenin bebeğini anne sütü ile beslemek isteyeceğini ancak zaman zaman bu mümkün olmadığında da annelerin suçlayıcı yorumlarla karşılaştığını anlatan Doğa Rutkay, instagram hesabından yaptığı paylaşım ile bu durumda olan hemcinslerine destek verdi.

Rutkay Kerim ve Piraye isimli iki bebeği bulunan ünlü oyuncu, kendisinin çocuklarını 9.5 ay kadar emzirebildiğini ama her annenin böyle şansının olamayabileceğini belirtti.

Rutkay, “Bu sebeple #anneyelafyok etiketiyle sizden de destek bekliyorum” diyerek sosyal medyada bu sorunu yaşayan anneler için destek kampanyası başlattı.

Güldür Güldür Show'un Yeter'i Doğa Rutkay annelerin dramına el attı! 8

Rutkay’ın bazı anne takipçileri benzer sorunlar yaşadıklarını belirten yorumlarda bulundu.

Birçok takipçisi de bu etiketle destek mesajları paylaştı.

İşte o paylaşım:

Çok yakından takip ettiğim @annemeclisi Anne Meclisi Derneği annelere yönelik toplumsal baskıyı tartışan bir çalıştay yaptı.

Bu çalıştayda sunulan araştırma sonuçlarına göre; bebeğine anne sütü veremeyen 10 anneden 6’sı çevresinden suçlayıcı yorumlar duyuyor!

Bu konuda en çok baskıyı yaratan kişiler diğer “anneler ve kayınvalideler”. Anneler “beceriksiz” hatta “sütsüz inek” gibi yorumlara maruz kalıp kendilerini yetersiz hissediyor.
Türkiye’de hatta yakın çevremde duyduklarım gördüklerim beni derinden yaralıyor.

Kadınlara yüklenen roller ve uygulanan baskı hepimizi yıpratıyor. En kötüsü de bunu kadının kadına yapması!! İçinde olmaktan son derece mutlu olduğum bu anlamlı farkındalık için özel bir karemi paylaşmak istedim.

Yavrularını ikiz oldukları halde 9,5 ay emzirebilmiş bir anne olmama rağmen eksik kaldığımı hissettiğimde ben de takviye destek aldım.( ki hiç sütüm olmayadabilirdi) Bazen bitkin düştüğümden sütümü sağıp saklayıp sosyalleşmek istediğimde, ya da emziremediğimde biberonla besledim.
Ben anneyim.

Kimseyi dinlemeden hislerimle arzularımla evlatlarımı takip ettim.
Şimdi 1,5 yaşında olan evlatlarımı benden iyi kimse besleyemezdi ne hissettiklerini de benden iyi kimse bilemezdi.

Bu sebeple #anneyelafyok etiketiyle sizden de destek bekliyorum!
Yeni anneler ve anne adayları için elele verip bunu yaymalıyız!
♥️

Güldür Güldür Show'un Yeter'i Doğa Rutkay annelerin dramına el attı! 9