Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz ve birçok dizinin final gerçeğinin arka yüzünü Mehmet Aslantuğ anlattı!

Sen Anlat Karadeniz ve birçok dizinin final gerçeğinin arka yüzünü Mehmet Aslantuğ anlattı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Birçok dizinin büyük iddialar ile başladığını, ancak kısa sürelerde gözden düşüp, reytinglerde de sorun yaşayınca sona erdiğini görmüşsünüzdür.

Türk dizi sektöründe başarılı olan işlerin sayısı az. Erken final yapıp biten ise çok fazla iş var.

Önceki hafta final yapan dizilerden birisi de Star TV ekranındaki Kardeş Çocukları dizisiydi.Mehmet Aslantuğ, Ayça Bingöl, Nur Fettahoğlu, Afra Saraçoğlu, Berkay Hardal gibi isimleri buluşturan dizinin oyuncu kadrosu çok iyiydi. İlk başlarda senaryo da iyiydi ama daha sonra karakterlerin yeterince ilgi çekici olmaması dizinin de yükselmesini engellemişti.

Ekrandaki dizilerin finale doğru gidiş sürecinde en sağlıklı değerlendirmeyi Kardeş Çocukları’nda Yıldırım karakteri ile izlediğimiz Mehmet Aslantuğ yaptı.

Şu cümlesi çok kıymetli: “İşlerin uzun soluklu, sağlıklı, devam edebilme imkanı algıyı bir parça yönetmek ile alakalı. Yani izleyici algısına ne kadar etki ettiğinle alakalı. Bazen yeterince etki etmeyen işler oluyor ve bitiyor, çok normal.”

Sen Anlat Karadeniz ve birçok dizinin final gerçeğinin arka yüzünü Mehmet Aslantuğ anlattı! 7

Evet, tam da Mehmet Aslantuğ’un bahsettiği gibi diziler için her türlü çabayı sergileyen yapım ekiplerini izleyici algısını es geçmesinin, sosyal medyayı takip edip de oradaki algının ne olduğuna bakmamasının, eleştirilere kulak tıkamasının sonucu maalesef ki hüsran oluyor.

İşte bunu ilk sezonunda efsane olan Sen Anlat Karadeniz dizisinde de görebiliyoruz. İlk sezon efsaneydi ama 2. sezondaki algı yönetimi hatalı olunca, senaryodaki çarpıklıklara yönelik eleştirilere de kulak tıkanınca ortada 3. sezonunun başında erken final yapan bir dizi kaldı.

Mehmet Aslantuğ sektörde aslında birçok yapıın maliyetlerini karşılayabilecek durumda olmadığına da değinerek, sektörün çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini hatırlattı.

Aslantuğ, “Bugün bir sürü iş televizyona maliyetleri taşıyabilecek durumda değil, çünkü yaşadığımız süreç biraz sıkıntılı bir süreç. Biraz değil epey sıkıntılı bir süreç. Yani sebebi tek değil, sebebi çok. Reytingde bunlardan bir tanesidir. Ekonomik krizde sebeplerden bir tanesidir. Birçok sebep var” açıklamasını yaptı.

Kardeş Çocukları’nın finaline de değinen ünlü oyuncu, “Pırıl pırıl kast var orada. Bir işte genç oyuncular için söyleyeyim, bizim bu tür sınavlara gireceğimiz de yok, oyuncunun isim kıymeti geriye dönüp bakın 10-15 yıl, oyunculara endeksli olmadığını görürsünüz. Sadece senaryonun dili ve algı yönetimi ile alakalı bir şey” diyerek dizi yapımcılarının ve kanal yöneticilerinin de dikkatini çekmesi gereken ifadelerde bulundu.

Uçankuş TV’nin videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz: