Ana sayfa Dizi Haberleri Dünya Hali reyting kurbanı mı oldu? TRT’den şaşırtan yeni karar!

Dünya Hali reyting kurbanı mı oldu? TRT’den şaşırtan yeni karar!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT 1’in absürt komedi dizisi Dünya Hali, çok reyting alamasa da kendine özel hayran kitlesiyle yayınına devam ediyor. Çarşamba akşamları yayınlanan dizinin yayın saati değiştirildi.

Günümüz ilişkilerine yaptığı göndermelerle yayınlanmaya başladığı ilk günden itibaren izleyicilerin ilgisini çeken Dünya Hali dizisi sevdiği kadına ulaşmak için elinden gelen her şeyi deneyen Sinan’ın komik hikâyesini anlatıyor.

Caner Şahin ve Pelin Abay’ın başrollerde yer aldığı Dünya Hali dizisi her çarşamba akşamı saat 20:00’de yayınlanıyordu. Ancak son verilen kararla dizinin saati değiştirildi. Dünya Hali dizisi bundan böyle saat 22:30’dan itibaren gelecek.

Dünya Hali reyting kurbanı mı oldu? TRT'den şaşırtan yeni karar! 7

Dünya Hali dizisinin bugüne kadar beş bölümü yayınlandı. Yeni bir dizi olmasına rağmen Dünya Hali’nin reytinglerde çok düşük gitmesi TRT 1’in beklemediği bir durum oldu. Özellikle dördüncü bölümüyle çok kötü reyting alan Dünya Hali dizisi, tüm kişilerde 29’uncu sırada yer alırken, AB’de 27’nci, ABC1’de ise 25’inci sırada kendisine yer bulmuştu.

Belli ki reytinglerin kötü gidişatı TRT 1’i yeni bir karar almaya zorladı. Muhtemelen bu yüzden dizinin yayın saati değiştirildi. Ancak görünen o ki Dünya Hali’yle yoluna bir süre daha devam etmek istiyor.

Dünya Hali dizisinin altıncı bölümü 25 Ağustos Çarşamba akşamı saat 22:30’da TRT 1 ekranında olacak. TRT’nin geçtiğimiz yıllarda düşük reyting elde eden dizileri devam ettirdiğini izleyiciler iyi biliyor. Kamu yayıncısının daha 5 bölüm yayınlanan yeni dizisi için saat değişikliği yapması çok dikkat çekici oldu.

Prime-time’da en iddialı diziler yer alıyor ama artık Dünya Hali, prime-time’dan sonra ekranda yer alacak. Bu da yeni dönemde TRT1’in dizilerin performanslarına bakarak karar vereceği anlamı taşıyor.