Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Duygu Sarışın Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Duygu Sarışın Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Duygu Sarışın, 24 Kasım 1987 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Duygu Sarışın
Doğum Tarihi: 24 Kasım 1987
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.70 m.
Kilosu:  56 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Babası: Ahmet Sarışın
Kardeşleri: Ablası var
Instagram: https://www.instagram.com/duygu_sarisin/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Duygu Sarışın Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  İzmirli. Annesi, Telefon Başmüdürlüğü’nden emekli, babası inşaat mühendisi, aynı zamanda 10 yıl İzmir Konak Belediye Başkanlığı yaptı. Opera sanatçısı olan bir ablası var.  “Aileme çok düşkün biriyim. Moralim bozuk olduğunda onları arar, birkaç saat içinde ne yapacaklarını sorarım. Bir şeyler yapmak için tekliflerde bulunurum. Bir ses duymak benim modumu hemen yükseltebiliyor.”

Çocukluk yılları: Moda tasarımı okurken oyuncu olmak istediğine karar verdi ve yeniden sınavlara girdi. “Ablam opera sanatçısı, bir gün okuluna gittim. Bir tarafta koridordan gelen korno sesleri, bir tarafta piyano melodileri. ‘Olmak istediğim yerdeyim’ dedim. Bir de inşaat mühendisi, doktor, avukat, bütün bu meslekleri hayatıma sığdırmak istiyordum. Oyuncu olursam bu işi çözerim dedim. Her şey olabilmek için oyuncu oldum.

Eğitim hayatı:  Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra, İzmir Devlet Tiyatrosu’nda deneyim kazandı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2011 yılında ‘Cennetin Sırları’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘İçerde’ dizisinde canlandırdığı ‘Sema’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Kendiyle barışık, mutlu, özgüvenli, enerjik, eğlenceli, sıcakkanlı. ”Genelde eğlenceliyim. Arkadaş ortamlarının benimle şenlendiğini söylerler. Tam bir Akrep burcuyum, akrep etrafına bir ateş çemberi çizildiğinde kendini sokar. Benim karanlık taraflarımı da kimse göremez. Neylersem kendime eylerim! Kendimi seksi olarak değerlendirmiyorum. Bu biraz melez görüntümle alakalı gibi geliyor. Biraz sert hatlı ve çekik gözlüyüm. O yüzden. Bence samimi, sıcakkanlı biriyim.”

Kişisel gelişim: Kitap okumayı çok seviyor. Özellikle de kişisel gelişim ve felsefe kitapları okumaktan çok keyif alıyor.

Sosyal: İlgilendiği pek çok spor dalı var. Boş zamanlarında bu spor dallarına vakit ayırmayı seviyor. “Tırmanabilirim! Tırmanmak çok hoşuma gidiyor. Su sporlarını seviyorum, dalmayı seviyorum aslında ama zaman zaman da korkuyorum. Bir dönem rüzgar sörfü yapıyordum. Bir keresinde yelken üzerime düşmüştü. O an panik oldum, korktum ve rüzgar sörfüne ara verdim. Sonra dalmanın iyi gelebileceğini düşündüm. Boş vakitlerimde at biniyorum ve ok atıyorum. Ruhuma iyi geldiğini düşündüğüm için de Haliç’te kürek çekiyorum ve jimnastik yapıyorum. Son zamanlarda yeni bir yoga deneyimi için gravity yogaya merak saldım.”

Düşünce yapısı: Eğlenceli, yaşamayı seviyor, yaşamdan keyif alıyor. “Dolayısıyla erkek arkadaşım, ailem, dostlarım benimle beraber hep keyif aldıklarını ve mutlu olduklarını söyler. Zaman zaman sosyal medya şiddetine maruz kalabiliyorum , ‘Neden gözünün üstünde kaşın var?’  diyen bile var. Ancak, yorumları sevgiyle alıp kendi içimde dönüştürüyorum. Çünkü biz aynayız. ‘Sen çok çirkinsin’ diyene aynı şekilde karşılık vermek yerine, ‘Neden çirkin algıladın’ diye sormak ve kötüyü iyiye, karanlığı aydınlığa dönüştürmek önemli. Bu mesleği de bu sebeple yapıyorum.”

Sette nasıl birisi? İş hayatında disipline çok önem veriyor. “Set saati 07.00 veriliyorsa, ben 06.30’da orada oluyorum. Hep böyleydim. Çünkü aldığım eğitimin bana kattığı en büyük iyiliklerden bir tanesi de disiplin. Çünkü tiyatroda hiyerarşik ve askeri bir disiplin var. Bu disipline bağlı olarak sorumluluk almak zorundaydım. Aksi takdirde bu alanda barınamayacaktım. Sete her şekilde hazır gitmek gerekiyor. Bedenimi ısıtmış olarak girmem lazım sahneye. Bunun için de her zaman yarım saat önceden gitmek gerekiyordu. Yer aldığım tüm projelerin setlerinde bunu uyguladım. Günlük hayatımda da böyleyim. Çok nadir bir yere kıl payı yetiştiğim olur. Onun dışında zamanında ya da biraz öncesinde varırım. Elimden geldiğince dakik davranmaya çalışırım. Ama trafik ya da beklenmedik durumlar olduğunda geç kalabiliyorum.”

İlk sinema filmi: Yasin Uslu / Darbe

Duygu Sarışın Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: Mesleğini büyük bir aşkla yapıyor. “Sizden biriyim ve herkesten bir şeyler taşıyorum. Oyuncuyum. Bu mesleği kalbimle yapıyorum. İşimin hakkını vermek, birilerinin hayatına dokunmak gibi kaygılarım var. Bir karakteri canlandırırken kirpiğinden elinin en ufak hareketine kadar ilmek ilmek dokuyorum. Samimi olmak gerekirse, bana göre tiyatro da oyunculuk da başka bir şeyler. İkisi arasında oyunculuğa dair yöntemsel farklılıklar var. Kulağa iddialı gelebilir ama bir dizi oyuncusunun tiyatro sahnesinde zorlanma olasılığı yüksektir. Ancak tam tersi, tiyatro oyuncusunun dizide zorlanma ihtimali çok düşük oluyor. Ben dizi konusunda zorlanmadım. Ama karakter çıkarırken, başka noktalardan bakabilmeye başladım. Bu yüzden Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olmak bana çok güzel imkanlar sundu. Diğer yandan, oyunculuk ve tarihi, genel kültür ya da kuramsal konular hakkında da ciddi bir şekilde, saatlerce konuşabilirim.”

Kariyer planı: Uzun vadeli planlar yapmıyor. “Plan yapan biri değilim zaten kalbimde bir hedefim var ama bu benim totemim. Kabaca bahsedecek olursam her zaman öğrenmeyi sürdürebileceğim yeni sorumluluklar alabileceğim ve kendimden değer katabileceğim projelerde yer almak isterim. Ayrıca sosyal sorumluluk projelerine çok önem veriyorum. Topluma değer katabilecek sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı istiyorum.”

Evde ne yapar?  Evde olduğu zamanlarda sevdiklerini evinde ağırlamayı seviyor. “Kitap okumayı çok seviyorum. Çok da güzel kitaplarım var. Kendimi dinginleştirmeye çalıştığım zamanlarda da müzikle haşır neşir oluyorum. Çünkü yoğun bir tempoda çalışıyoruz ve kendi içime dönmem gereken durumlar oluyor. Kendi karakterime karşı koyup, meydan okuduğum için oyunculuğun çok zor bir meslek olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden arada sırada kendime dönmeye, kendimi hatırlamaya ihtiyacım var.  Kalabalığı da seviyorum. Ailem, arkadaşlarım, misafirler evime gelsin, vakit geçirelim isterim.”

Formunu nasıl koruyor?  Sporla arası her zaman çok iyi oldu. Beslenmesine de dikkat ediyor. “Küçüklüğümde bale, sonrasında ritmik ve artistik jimnastik ile ilgilendim. Dokuz Eylül Üniversitesi’ne hazırlanırken eskrim yapıyordum. Uzun bir süre de pilates yaptım. Hayatımda sürekli yeni spor dalları oldu. Çünkü benim için yeni olacak bir alana daha çok ilgi duydum hep. Herkesin denemek istemeyeceği ya da çoğu kişinin aklına gelmeyen spor alanlarını keşfetmek istedim. Aslında çok yiyen biri değilim. Ama güzel yemek yemeyi seviyorum. Her şeyden biraz biraz alarak aşırıya kaçmıyorum. Ailemde de böyleydi. Beş çeşit yemek varsa, hepsi azar azardır mesela. Zaman zaman abur cubura kaptırıyorum kendimi. Ama sonra durduruyorum! Orijinal tatlar denemeyi seviyorum. Tatları keşfetmek kadar gezip görmeyi de çok seviyorum.”

Bakım ritüelleri ne? Bu konuda kendisini ‘eski kafalı’ olarak tanımlıyor. “Su, sabun ve nemlendirici dışında hiçbir uygulamam yok! Set hali dolayısıyla sürekli makyaj oluyor yüzümde. Bu yüzden çok iyi temizlemem gerekiyor.

Sevmediği özelliği: Çok çabuk inanması! “İzmir’liyim. İyi niyetimden dolayı saf bir yapıya sahibim. Ben sokakta tebessümün bol olduğu, kendine göre küçük bir yerden geldim. Oradan, İstanbul gibi çok sesli bir yere gelince insani ilişkiler konusunda dengem biraz sarsıldı.”

Gitmek istediği ülke? Küba’ya gitmeyi çok istiyor. “Benim için hayaller ülkesi orası! Komün yaşamı seviyorum. Dirsek temasıyla, dostça, barış ve sevgi içinde yaşamanın gücüne inanıyorum. Bu yüzden Küba’ya gidip o havayı koklamak istiyorum.”

Duygu Sarışın Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Modayı takip ediyor mu? Oyunculuk eğitimi öncesinde bir süre Moda Tasarım eğitimi de aldığı için modaya uzak değil. “Ancak oyuncu kimliğim ön planda olduğu için Duygu olarak daha sade giyinmeyi tercih ediyorum. Alışveriş yapmayı her kadın gibi çok severim. Trendleri takip ederim yine de giyinirken rahat olmayı seviyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2011 – Cennetin Sırları/ Meltem

2013- Güneşi Beklerken

2013/2014 -İnadına Yaşamak /Damla

2014-Kaçak Gelinler /Hülya

2016- Kaçın Kurası

2016/2017 – İçerde/Sema

2017/2018 – Ufak Tefek Cinayetler/ Burcu Sonay

2019 –Azize/ Asya Gündoğan

SİNEMA FİLMLERİ

2016- Lal (Kısa Film)

2015- Ertuğrul 1890

2015-Darbe

TİYATRO OYUNLARI

2016- Coriolanus / Oyuncu / Asistan

2015- 57. Alay / Koro

2011- Romeo & Juliet / Rosaline