Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Eğitim mi yoksa yetenek mi? Selçuk Yöntem noktayı koydu!

Eğitim mi yoksa yetenek mi? Selçuk Yöntem noktayı koydu!

tarafından ker_def

Başrollerini Selçuk Yöntem, Okan Bayülgen ve Özlem Öçalmaz’ın paylaştığı oyunun Kasım ile Aralık ayı biletleri hızla tükenirken, oyun saatleri yenilerek pandemi sürecindeki kurallara uygun hale getirildi. Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment iş birliği ile sahnelenen ve kapalı gişe oynayan “Amadeus” oyununda Salieri karakterini canlandıran Selçuk Yöntem, yaptığı açıklama ile dikkatleri çekti.

Selçuk Yöntem, şöyle konuştu:“Amadeus bence bir “dahi”. Nice iyi eğitim alan insanlar var adı sanı bile duyulmuyor. Ortaya iyi bir eser bile koyamıyorlar. Eğitim başka bir şey -evet şart ama senin içindeki o yetenek olmazsa eğitimin sana katacağı pek bir şey olmuyor. Oluyor evet, ama imza atamıyorsun hayata. Mesleğine imza atamıyorsun. Kitleler tarafından tanınamıyorsun. Bana göre o bir yetenek. Eğitimin de tabii ki ona yardımcı olduğu yerler oldu. Zaten müzik yapmaya 10 yaşında başlıyor. 10 yaşında harika bir “virtüöz” olarak çıkıyor ortaya. Onun için, bana göre de dünyaya görevli olarak gelmiş, işini yapmış ve gitmiş.”

18-19 Kasım’da, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde, saat 19.30’da perde açacak olan “Amadeus” kapalı gişe olarak sahnelenmeye devam ediyor.

Sahne önünde 35, sahne arkasında da 20 kişiden oluşan toplam 55 kişilik dev kadrosuyla, Peter Shaffer tarafından kaleme alınan ve usta yönetmen Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği oyunun kostümleri Nalan Alaylı tarafından hazırlanırken, “Amadeus”un, dönem makyajları ise Neriman Eröz’e ait.

Selçuk Yöntem (Antonio Salieri), Okan Bayülgen (Wolfgang Amadeus Mozart) ve Özlem Öçalmaz’ın (Costanze) paylaştığı oyun, 18. Yüzyılda Viyana’da yaşayan efsane besteciler Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin çatışmasını ele alıyor.