Ana sayfa Sosyal Medya Ekin Türkmen hem çaresizlik hem de büyük bir korku yaşııyor

Ekin Türkmen hem çaresizlik hem de büyük bir korku yaşııyor

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Ekin Türkmen, 6 Şubat Pazartesi günü birbiri ardına yaşanan 2 büyük deprem felaketinin ardından karma karışık duygular içinde. Sonraki süreçte Hatay’da da üstü üste meydana gelen depremler ile birlikte ülke gündeminde tek konuşulan konu da bu büyük afet oldu.

43 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği, 110 binden fazla kişinin yaralandığı ve milyonlarca insanın hayatını bir anda değiştiren deprem felaketinin yaralarının sarılması için tüm ülke seferber olmuş durumda. Ekin Türkmen de bu seferberlik haline dikkat çekerek, herkesin depremi konuştuğunu ve ne yapabileceğini sorguladığını anlattı.

Ünlü oyuncu, “Ne hissedelim, çok çaresiz ve üzgün hissediyoruz. Böyle olaylar olduğunda ülke olarak yardımsever ve iyi şeyler yapıyoruz” diyerek dayanışma ruhunun önemine işaret etti.

Ünlü oyuncu sosyal medyada depremde enkaz altında kalanlardan mesajlar görmenin de herkesi çok ağır şekilde yaraladığına dikkat çekti ve şunları anlattı:

“Göçük altındaki insanlardan da mesajlar gördük. Bu mahvetti bizi. İnanılmaz acı bir durumdu. Çok kötüyüz, elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Anlamaya ve yardım etmeye çalışıyorum. Ama çok ağır bir depremdi.”

Ekin Türkmen, İstanbul için beklenen büyük depremi de hatırlatarak, Kahramanmaraş ve çevre illerde yaşanan büyük yıkımın benzerinin İstanbul’da da yaşanacağı gerçeğinden hareketle korktuğunu ifade etti.

Ünlü oyuncu, “Üzgünüz, yastayız. Ne yapabiliriz diye konuşuyoruz. Allah’tan iyi bir milletiz bu konuda. Karma karışık duygulardayız. Hem korkuyoruz İstanbul için, aynı şeyi yaşar mıyız diye. Önlem nasıl alabiliriz bilmiyoruz. Buranın yenilenmesi, binaların uygun bir duruma getirilmesi çok zor gözüküyor” açıklamasını yaptı.

Hem depremden etkilenenler için üzüldüğünü hem de İstanbul’da yaşadığı için korku duyduğunu ifade eden oyuncu, kötü bir ruh hali içinde olduğunu ifade etti.