Ana sayfa Sosyal Medya Elçin Sangu’ya milyonluk şok! Eski menajeri ile mahkemelik olan ünlü oyuncu davayı kaybetti!..

Elçin Sangu’ya milyonluk şok! Eski menajeri ile mahkemelik olan ünlü oyuncu davayı kaybetti!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay-  ‘Kiralık Aşk’ dizisiyle büyük bir şöhret yakalayan Elçin Sangu’nun eski menajeri Başay Okay, daha önce yaptıkları sözleşmeye uymadığı için ünlü oyuncu hakkında tazminat davası açmıştı.

Ünlü oyuncu Elçin Sangu, haksız yere sözleşmeyi feshettiği iddiasıyla eski menajeri Başay Okay tarafından 2016 yılında açılan davayı kaybetti.

Mahkeme, Elçin Sangu’nun 100 bin dolar ve 2 milyon 378 bin TL’yi eski menajeri Başay Okay’a dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle ödenmesine karar verdi.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Başay Okay’ın avukatı mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde Okay’ın şu sözlerine yer vermişti; “Oyuncu Elçin Sangu 31 Aralık 2015 tarihinde noterden ihtarname çekerek ‘Ajans-Sanatçı Sözleşmesi’ni tek taraflı ve haksız olarak feshetti. Aramızdaki güven ilişkisine dayalı olarak abla şefkatiyle Elçin Sangu’ya yaklaştım. 2012 yılında sadakate dayalı bir sanatçı sözleşmesi yaptık. Elçin Sangu’ya iş bulabilmek için bağlantılarımı kullandım.

Elçin Sangu'ya milyonluk şok! Eski menajeri ile mahkemelik olan ünlü oyuncu davayı kaybetti!.. 10

Sangu’nun imzaladığı tüm iş sözleşmelerine kefil oldum. Elçin Sangu’ya oyunculuk ve kamera önü oyunculuğu eğitimi verdim, onu prova ve çekimler için hazırladım. Elçin Sangu’ya bir abla gibi kol kanat gerip, kendime gelen teklifleri de Elçin Sangu’yla ilgilenebilmek için kabul etmedim.

Tüm bu fedakarlıklara rağmen onayımı almadan Gaye Sökmen Ajansı’yla görüştü. 31 Aralık 2015 tarihinde de sözleşmeyi feshetti ve başka ajansa çalışmaya başlayan Elçin Sangu hem sözleşmeye hem de ahde vefa ilkesine aykırı davrandı.” Başay Okay, 100 bin dolarlık cezai şart ücreti ve bunun yanı sıra mahrum bırakılan kazanç payının hesaplanması talebinde bulunmuştu.

Elçin Sangu'ya milyonluk şok! Eski menajeri ile mahkemelik olan ünlü oyuncu davayı kaybetti!.. 11

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davaya Elçin Sangu ve taraf vekilleri katılım sağladı. Başay Oktay’ın avukatı davanın kabulünü talep etti. Elçin Sangu’nun avukatı davanın reddine talep etti.

Duruşmada ifade veren ünlü oyuncu Elçin Sangu, “Ben kendim ayrılmak istemedim. Kendisi beni yanına çağırarak “Ben sana yetemiyorum” dedi ve ayrılmak istedi. Biz ağlayarak ayrıldık. Dosyada buna ilişkin bana attığı bir mesaj bulunuyor. Bu yönde tanık beyanı var.

Elçin Sangu'ya milyonluk şok! Eski menajeri ile mahkemelik olan ünlü oyuncu davayı kaybetti!.. 12

Kendisi ertesi günü mail atarak “100 bin TL verirsen çok iyi olur maddi durumum iyi değil” dedi. Beni menajer Gaye Sökmen’e eliyle götüren kendisidir. Anlaştığım firmalarla yazışma dışında hiç bir ilgisi yoktur. Yaptığı işlemler bağlayıcı değildir. Tüm olaylar sonunda mahkemelik haline geldik” dedi.

Mahkeme, kararını açıkladı. Ünlü oyuncu Elçin Sangu’nun eski menajeri Başay Okay’a cezai şart bedeli olarak 100 bin dolar ve kazanç kaybı için 2 milyon 378 bin TL’yi dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi.

Davayı kaybeden Elçin Sangu duruşma sonrasında “Süreç devam ediyor. Karara itiraz edeceğim” diyerek adliyeden ayrıldı. Elçin Sangu mahkeme sonrası instagram hesabından ‘Bu zamana kadar hep sessiz kaldım ama artık yeter! Bu güne kadar bana yapılanları anlatmadım fakat daha fazla susmayacağım! Bu da hepinize açık davetimdir. Sevgilerler…’ notuyla aşağıdaki paylaşımı yayınladı.

Elçin Sangu'ya milyonluk şok! Eski menajeri ile mahkemelik olan ünlü oyuncu davayı kaybetti!.. 13