Ana sayfa Sosyal Medya Eleştiriler havada uçuştu ama Yalı Çapkını dizisi, Duy Beni, Yargı, Yasak Elma’yı bile solladı!

Eleştiriler havada uçuştu ama Yalı Çapkını dizisi, Duy Beni, Yargı, Yasak Elma’yı bile solladı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Eylül ayı ile birlikte dizilerin yeni sezonları da başladı. Yepyeni diziler, bir önceki sezondan gelenler, yaz aylarında başlayıp devam edenler derken ekran adeta dizi festivaline döndü! Giderek daha da yoğun bir hal alacak bu durum! Zira şu sıralar hazırlıkları süren, çekimleri başlayan ya da başlayacak olan pek çok dizi de sırada bekliyor!

Her sezon başında yaşanan renklilik yine ekranlarda mevcut! Pek çoğu ünlü isimlerin başrollerinde ekrana gelmeye başlayan diziler arasında son dönemde gençlik dizilerinin giderek yükselişine tanık oluyor izleyenler! Geçtiğimiz sezon da çok sevilen bir dizi olan Kardeşlerim, 3. sezonuyla yine dikkatleri çekerken, yaz aylarında eklenen Duy Beni ve Tozluyaka isimli iki liseli gençlik hikayesini anlatan dizi de yoluna sezonda da devam ediyor.

Reytingleriyle sezonun güçlü, iddialı, büyük prodüksiyonlarının önüne geçemese de sosyal medyadaki desteklerine yetişmek pek kolay olmuyor! Bu dizilerin genç oyuncuları da sosyal medyada abi ve ablaları olan deneyimli isimleri popülerlikte geçmekte! Bu arada dizilerin de haftalık ve aylık karneleri dikkatlerden kaçmıyor.

Son dönemde gençlik dizilerinin sosyal medya tablolarında ilk sıraları kimseye bırakmadığı biliniyor. Sezona yeni başlayan dizilerle birlikte tabloda değişiklikler olacağı da tahmin ediliyordu. Ancak geçtiğimiz hafta başlayan Star TV’nin iddialı dizisi Yalı Çapkını’nın sosyal medyada bu denli etkin olacağını kimse tahmin etmemişti!

Eleştiriler havada uçuştu ama Yalı Çapkını dizisi, Duy Beni, Yargı, Yasak Elma'yı bile solladı! 7
Gelen ileti sayılarına göre yapılan ölçümlemede Somera, 19-26 Eylül haftasının tablosunu ortaya koymakta. Sosyal medya reytinglerine göre yapılıyor bu sıralamalar. Televizyonda alınan reytinglerden farklı olarak, sosyal medyadaki etkileşim ölçülmekte.

Haftanın en çok iletiyi ve reytingi alan diziler arasında Yalı Çapkını ilk sırada. Reytingi en yüksek olan dizi olarak sosyal medya tablosunda haftayı birincilikle bitirmiş görünüyor!

Onu izleyen dizi ise Duy Beni. 3. sırada da atv’nin yeni başlayan iddialı yapımı Ben Bu Cihana Sığmazam yer alıyor. Ekranların en sevilen programlarından Masterchef Türkiye 4. ve Gönül Dağı da 5. sırada.

6. sırayı ise yine bir başka gençlik dizisi Tozluyaka almış. Sezona geçtiğimiz hafta başlayan Yasak Elma 7. ve yine 2 hafta önce yeni sezon bölümleri yayınlanmaya başlayan Yargı da 8. sırada. Kardeşlerim’in 9. sırada yer aldığı tabloda 10. sırayı ise Gelsin Hayat Bildiği Gibi almakta…