Ana sayfa Sinema Emin Alper’in Yönettiği Kız Kardeşler filmi BluTV’de izleyici ile buluşuyor

Emin Alper’in Yönettiği Kız Kardeşler filmi BluTV’de izleyici ile buluşuyor

tarafından ker_def

BluTV’nin 2020 yılında ekranlara gelecek özel yapımı ‘Alef’ için yönetmen koltuğuna oturacak olan Emin Alper’in dünya prömiyeri Berlin Film Festivali’nde yapılan son filmi ‘Kız Kardeşler’, vizyondan sonra ilk kez dijital platformda sinemaseverlerle buluşacak. Ödüllü yönetmenin diğer filmleri ‘Tepenin Ardı’ ve ‘Abluka’ da BluTV seçkisindeki yerini aldı.

Sinemaseverlere seçkisiyle zengin bir içerik sunan BluTV, ödüllü yönetmen Emin Alper’in son filmi ‘Kız Kardeşler’i sinemalardan sonra ilk kez seyircilerle buluşturuyor. Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümünde yapan, Türkiye prömiyerini yaptığı 38. İstanbul Film Festivali’nden ise ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ (Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir), ‘En İyi Müzik’ ve FIPRESCI ödüllerini kazanan film, annelerinin ölümünün ardından kasabaya besleme olarak verilen üç kız kardeşin, yıllar sonra köylerine geri dönmelerini ve birbirleriyle yüzleşmelerini anlatıyor.

Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan ve Kubilay Tunçer’in başrollerini paylaştığı, yapımcılığını Liman Film ve NuLook’un üstlendiği ‘Kız Kardeşler’, uluslararası festival yolculuğunun ardından geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye’de vizyona girmişti.

BluTV,‘Kız Kardeşler’in yanı sıra Emin Alper’in ilk iki filmi ‘Tepenin Ardı’ ve‘Abluka’yı da seyircilerle buluşturuyor. 2012 yılında başta Berlin Film Festivali, Karlovy Vary Film Festivali, Saraybosna Film Festivali ve İstanbul Film Festivali olmak üzere birçok festivalden ödüllerle dönen ‘Tepenin Ardı’, ailesiyle ve çevresiyle yaşadığı sorunlarla yüzleşmek yerine, tüm sorunların sorumlusu ilan edilebilecek bir düşman, bir günah keçisi yaratan maço erkek kültürünün trajedisini anlatıyor. Filmin başrollerini Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Banu Fotocan ve Furkan Berk Kıran paylaşıyor.

Dünya galasını gerçekleştirdiği Venedik Film Festivali’nde ‘Jüri Özel Ödülü’ dahil olmak üzere tam 3 ödülle ayrılan ‘Abluka’da ise Alper, kamerasını yoğun bir politik şiddet ortamında ayakta kalmaya çalışan iki kardeşe çeviriyor. Filmin başrollerinde Mehmet Özgür ve Berkay Ateş’in yer alırken, onlara yardımcı rollerde Tülin Özen, Müfit Kayacan ve Ozan Akbaba eşlik ediyor. Asya Pasifik Film Ödülleri ve Adana Film Festivali dahil olmak üzere daha pek çok festivalden ödül kazanan ‘Abluka’da BluTV’de seyredilebilir.