Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Emir Özden Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Emir Özden Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Emir Özden, 21 Ekim 1996 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Emir Özden
Doğum Tarihi: 21 Ekim 1996
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.68 m.
Kilosu: 61 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Mavi
Kardeşleri: Kız kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/emirozdenn/

Emir Özden Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Aslen Trabzon Maçkalı. İstanbul’da doğdu büyüdü. Babası ticaretle uğraşıyor, annesi ev hanımı, bir kız kardeşi var. “Kız kardeşim Kanada’da okuyor. Ailede oyuncu yok ama beni tiyatroya yönlendiren kişi annemdi. Beni biraz itekledi. Ben daha çok spora meraklıydım. Zamanla arkadaşlar edindim, sahnede olmayı sevdim. Şimdi annem benimle gurur duyuyor, en fanatik takipçim.”  

Çocukluk yılları: Lisede okurken oyuncu olmak istediğine karar verdi. “Öğrencilikle hiç aram yoktu. Normal bir özel lisede okuyordum. Her sene dokuz zayıf getiriyordum. Evde bunalım, depresyon, kavga, gürültü eksik olmuyordu. Sonra bu böyle gitmeyecek diye düşündüm. 11. sınıfın başında, bir matematik dersindeydik. Hoca tahtaya formüller yazdı. Ben ‘Bir sene daha bu çileyi çekemem’ dedim, dersin ortasında ayağa kalktım, ‘Hocam ben gidiyorum’ dedim. Ben de inanamadım bu yaptığıma ama bir sene daha devam edemeyeceğimi hissettim. Hocam ‘Oğlum otur yerine’ dedi. Ben vurdum kapıyı çıktım. 16 yaşındaydım. Rehberlik servisine gittim. Oturduk konuştuk. Araştırmıştım, gitmeyi istediğim bir güzel sanatlar lisesi vardı. Önceden tiyatro kursuna gitmiştim. Hobi olarak ilgileniyordum. Oyuncu olmak istediğimi biliyordum. Ailem de kararımı destekledi. En büyük şansım bu oldu. Okula bakmaya gidelim derken kendimi yetenek sınavında buldum. Sınavı kazanıp tiyatro bölümüne kaydoldum. Notlarım da ışık hızıyla yükseldi. Uyurken 100 alıyordum neredeyse. Evde de huzur hakim oldu. Okulun sevilen öğrencilerindendim. Son sene zaten bir dizi geldi. Böylece çalışmaya başladım.”

Eğitim hayatı: Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü’nde eğitimini tamamlamasının ardından Kadir Has Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2012 yılında, ‘Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam’ dizisiyle başladı.

Emir Özden Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Hangi proje ile parladı? ‘Masumlar Apartmanı’ dizisinde canlandırdığı ‘Ege’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal: Boş vakitlerinde seyahat edip yeni yerler keşfetmeyi seviyor. “Setim yokken hemen bir yerlere kaçıyorum. Gezmeyi çok seviyorum. Kazandığım parayı seyahate yatırıyorum. Yeni yerler görmek beni besliyor. Olduğum yerde her gün aynı kahveyi aynı yerde içmektense başka yerler görmek, yeni insanlar tanımak istiyorum. Bence insan yolda, gezerek görerek büyüyor.”

Düşünce yapısı: Ünlü olmak konusuna çok takılmıyor, hatta bazen insanların ilgisinden utanıyor. “Şöhretle aram hiç iyi değil. İnsanların bana ilgi duyması tanıması çok güzel ama ben utanıyorum. Benim şöhret olmak gibi bir amacım, öncelikli gayem yok. Mesleğimi yapıyorum, işimi icra ederken bu da gelişiyor. Bunun için özel bir çabam yok. Yaptığım meslek aracılığıyla, özellikle fanatizm kavramını sorgulatmak istiyorum. Mesleğim aracılığıyla, yaşama dair keskin hatları olan düşünce yapılarının ya yeniden biçimlenmesi ya da değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum; çünkü insanların daha esnek ve flu bakış açılarının olması gerektiğine inanıyorum.”

İlk sinema filmi: Leyla Yılmaz / Bilmemek

Hayata bakışı: Dünyayı daha iyi bir yer yapmanın adil olmakla mümkün olabileceğini düşünüyor. “Bence, yalan söyleseniz bile adil olmak her şeyin ötesinde. Adil olmak her şeyin üzerinde bence hatta adil olunca yalan söylemenin de önüne geçilebiliyor. Hayatta olmazsa olmazlarım yok. Genelde kendi hayatımda bir şeyi olduğu gibi kabul edip öğrenmeye devam ediyorum. İnsan bunu kendi hayatına adapte edip bir şeyi olduğu gibi kabul ederse o kadar avantajlı oluyor bence. Daha az stresli, daha temiz ve berrak bakabiliyor olaylara. Bir şeyi olduğu gibi kabul edip yaşamayı bilmemiz gerektiğini düşünüyorum.”

İş hayatına bakışı: Başarılı olmak için, şans, yetenek, çaba ve eğitim gerektiğini düşünüyor. “Biri bile eksik olsa olmuyor. Yakışıklı olmak avantaj sağlar ama yeterli değil. Bugüne kadar, arasında olmayı sevdiğim ve çok özel insanlarla tanıştığım çok sevdiğim işler içinde bulundum. Bu zamana kadar çalıştığım insanlar, ekipler hep çok iyi insanlardan oluşuyordu. Ben bu konuda çok şanslı olduğumu düşünüyorum açıkçası, dolayısıyla umarım iyi şeyler olur kariyerim adına ve güzel işler yaparım. Dizilerin, filmlerin internet mecrasındaki serüveni bence sektöre inanılmaz şeyler katacak. Bu çok büyük şans aslında. Bir şey yaratmak ya da ortaya bir şey koymak isteyen insanlar için çok büyük bir avantaj çünkü burası çok geniş bir skala ve bağımsız bir ortam; kişilerin kendilerini ifade edebilmesi için, bir şeylerin renklenebilmesi için inanılmaz bir platform. Umarım bu çeşitlilikte devam eder.”

Gelecek Hayali: En büyük hayali; Ölmeden önce iki arkadaşıyla birlikte uzaya çıkmak.

En sevdiği roman: ‘Otostopçunun Galaksi Rehberi’

En sevdiği albüm: ‘Queen A Night At The Opera’

DİZİLERİ

2020/2021 – Masumlar Apartmanı / Ege Özdemir

2017/2018-  Kanatsız Kuşlar / Emre

2016 /2017- Umuda Kelepçe Vurulmaz / Kömür

2015 – Poyraz Karayel/ Oğuz Ayaz

2014 – Not Defteri

2013 – Böyle Bitmesin

2012 – Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam

FİLMLERİ

2019- Bilmemek/ Umut

TİYATRO OYUNLARI

2019- Süper İyi Günler / Christopher Boone

2017- Otomatik Portakal / Oyuncu

2015- Şato / Oyuncu

Faust / Oyuncu

ÖDÜLLERİ

2019- Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri 2019/ Üstün Akmen Genç Oyuncu Ödülü /Süper İyi Günler

2019- Türkan Kahramankaptan Özel Ödülleri / Yılın En Başarılı Genç Erkek Oyuncusu/ Süper İyi Günler

2019-Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri / Yılın Umut Veren Erkek Oyuncusu/ Süper İyi Günler

2018-  Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri/ Genç Yetenek/ Otomatik Portakal