Ana sayfa Dizi Arşivi Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam, Herşey Film imzalı, yönetmen koltuğunda Altan Dönmez’in oturduğu, senaryosu Ertan Kurtulan, Hilal Yıldız, Gürsel Korat ve Abdullah Akın tarafından kaleme alınan, tarihi türdeki Türk yapımı televizyon dizisidir.

Türkân Şoray, Özcan Deniz, Tolga Karel, Hazım Körmükçü, Fırat Tanış’ın başrollerinde yer aldığı dizi çok iddialı başladı. Kaliteden ödün verilmedi, çok iddialı bir hazırlık süreci yaşandı. Ancak diziye yeterli ilgi olmayınca 20. bölümde final yapmak durumunda kaldı.

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:
Kanal: TRT1
Yapımcı: Herşey Film
Türü: Tarih
Yayın Tarihi: 12 Mart -17 Aralık 2012
Mekan: Kocaeli
Süresi: 80 dakika
Müzik: Alpay Göltekin
Başrol: Türkân Şoray, Özcan Deniz, Tolga Karel, Hazım Körmükçü, Fırat Tanış.
Oyuncular: Cemal Hünal, Aslı Tandoğan, Öykü Çelik, Tolga Karel, Aslıhan Güner, Teoman Kumbaracıbaşı, Kerem Atabeyoğlu, Mehrnoosh Esmailpour, Cem Uçan, Cenk Gürpınar, Yılmaz Şerif, Mehmet Atay, Bülent Polat, Mustafa Uzunyılmaz, Bora Akkaş, Esra Özüver, Leyla Göksun, Nurettin Sönmez, Mert Karabulut, Zeynep Nur Çağlayan, Oktay Berk Yeşilyurt, Deniz Akel, Suat Sungur, Burç Kasapçı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Facebook: https://www.facebook.com/BirZamanlarOsmanliKiyamFan/

GENEL İZLENİM:

TRT’nin Osmanlı İmparatorluğu dönemini konu alan ‘Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam’ dizisi ilk olarak ‘Burası Osmanlı: Sır Kanunu 1711’ adı ile tasarlandı fakat dönemin TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin bu biçimiyle diziyi istemedi. Gerekçe olarak çalışmanın belgesel nitelikte olduğunu, dizi formatında olmadığını gösterdi. Daha sonra dizide bir zaman atlaması yaşandı, kadroda bazı isimler değiştirildi. Dizinin adı da ‘Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam’ olarak değiştirildi. Bir süre yayınlanan dizinin ekranlara sezon finalinden sonra veda ettiğini açıkladı. Fakat ardından dizinin kaldırılmadığını, ama Cemal Hünal’ın kadro dışı kaldığı söylendi. Dizinin adı ‘Bir Zamanlar Osmanlı’ olarak değiştirildi. Cemal Hünal ve Aslı Tandoğan kadro dışı kaldı. Onun yerine ‘Serhat’ rolüyle Özcan Deniz kadroya katıldı.

Dizi, 5 Kasım 2012 günü ikinci sezonuyla yeniden başladı. Kısa bir süre sonrada reytinglerinin düşük olması gerekçe gösterilerek yayından kaldırıldı. Dizinin yapımcısı Burhan Özkan o dönem yaptığı açıklamada, ‘Diziler başlar ve biter. TRT bitirmek istedi. Sebep söylemediler. Yönetim uzatılmasına uygun bulmadığına yönelik bir açıklama gönderdi. Biz tarihe, sinemaya, televizyona ve seyirciye son derece saygılı bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Kaliteden ödün vermedik, hiçbir masraftan kaçınmadık. Son üç haftadır da reytingimiz yükselişe geçmişti. Dizinin yayınlandığı saatte TRT dördüncü kanal oluyordu. Bu hafta ilk 100’lük sıralamada 39. olduk. Yaptığımız işin sonuna kadar arkasındayız. Önümüzdeki dönemlerde başka tarih dizileri yapmaya azimli ve kararlıyız. TRT’nin kararına da saygılıyız’ dedi.

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

HİKAYESİ:

1711 yılında Osmanlı İmparatorluğu, Rus İmparatorluğunu yenmiş fakat ardından duraklama dönemine girmiştir. Hikâye Patrona Halil’in kardeşinin padişahın emri ile asılmasıyla başlıyor. Dönemde Osmanlı savaştan uzaklaşmış ve daha çok lale bahçelerinde eğlenceler düzenlemektedir. Bu duruma karşı çıkan Yeniçeri ocağı ve bazı padişah karşıtı çeteler örgütlenmeye çalışsalar da bir isyana cesaret edememişlerdir. Fakat Patrona Halil kardeşinin ölümüne çok içerlemiş ve Padişah’ın tahtan indirilmesi için halkı galeyana getirme planları yapmaktadır. İç ve dış tehditler de etkinlik kazanma peşindedir. Padişaha ve Osmanlı’ya karşı kurulan komplonun farkına varanlar olur. Ama bazı şeyler için her şey çok geçtir.

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)

Türkân Şoray  (Hatice Sultan)

Özcan Deniz  (Serhat)

Cemal Hünal

Aslı Tandoğan

Fırat Tanış  (Patrona Halil)

Hazım Körmükçü  (Nevşehirli Damat İbrahim Paşa)

Öykü Çelik

Tolga Karel  (Kasım)

Aslıhan Güner  (Esma)

Teoman Kumbaracıbaşı  (Muslu Beşe)

Kerem Atabeyoğlu  (III. Ahmed)

Mehrnoosh Esmailpour  (Şehrazad)

Cem Uçan  (Ramazan)

Cenk Gürpınar  (Yunus)

Yılmaz Şerif  (Nazım Şeyh)

Mehmet Atay  (İspiri Zade Mehmet)

Bülent Polat  (Ahmet)

Mustafa Uzunyılmaz  (Kaymakçı Mustafa)

Bora Akkaş  (Şehzade Mahmud)

Esra Özüver  (Rabia Sultan)

Leyla Göksun  (Fatma Sultan)

Nurettin Sönmez  (Gaddar Ali)

Mert Karabulut  (Derviş)

Zeynep Nur Çağlayan  (Cemregül)

Oktay Berk Yeşilyurt  (Mehmet)

Deniz Akel  (Bibi)

Suat Sungur  (İbrahim Müteferrika)

Burç Kasapcı  (Külhanbey)

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

MEKANLAR:

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinin çekimleri Kocaeli’de yapıldı. Dizi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Seka İzmit İşletmesi’nin 240 bin metrekarelik arazisinde saray, kervansaray, galata meydanı, pazar yeri ve sokaklardan meydana gelen bir dekor oluşturuldu. Yapım firması tarafından o dönem yapılan açıklamada, dizide ana kadronun yanında, çok sayıda figüranın da rol alacağı belirtildi. Ayrıca, dizi için yaklaşık 11 milyon lira harcandığına dikkat çekildi.

JENERİK:

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinin müzikleri Alpay Göltekin tarafından yapıldı.

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam Jenerik Müziği

FRAGMANLAR:

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinden ilk fragman TRT 1’in ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2012 yılının Mart ayında yayınlandı. İlk görüntüler izleyicide merak uyandırdı.

İlk Tanıtım: 

TÜM BÖLÜMLER

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisi 12 Mart 2012 tarihinde TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluştu. Yüksek bütçeli yapım, beklenen reytingi alamayınca 20 bölüm yayınlandıktan sonra 17 Aralık 2012 tarihinde kanal tarafından yayından kaldırıldı.

Dizinin tüm bölümlerini youtube’daki TRT’nin resmi sayfasından izleyebilirsiniz.

YURT DIŞINDA ‘BİR ZAMANLAR OSMANLI KIYAM’ DİZİSİ

2012 yılında yapılan açıklamalarda, Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinin daha yayınlanmadan TRT tarafından Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne rekor fiyata satıldığı açıklanmıştı. Dizinin yayınlandığı diğer ülke ve kanallar ise şöyle;

Kuzey Kıbrıs / TRT 1

Yunanistan

Birleşik Arap Emirlikleri / Dubai TV

Lübnan / Future TV

Fas /  Medi1 TV