Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Erdal Özyağcılar için mesleki olarak en büyük eksiklik bakın neymiş!

Erdal Özyağcılar için mesleki olarak en büyük eksiklik bakın neymiş!

tarafından ker_def

Benim Güzel Ailem isimli TRT1 dizisiyle yeniden ekranlara dönüş yapan ünlü oyuncu Erdal Özyağcılar, mesleğinin kendisi için önemini şu sözlerle ortaya koydu: “Oyunculuk benim için göklerde uçmak gibi.”

Bugüne kadar birbirinden etkili projelerde yer alan ve yıllar içinde de milyonlarca izleyicinin saygısını kazanan Erdal Özyağcılar hem Türk sineması hem Türk tiyatrosu hem de Türk dizilerinin en tecrübeli isimlerinin başında geliyor.

Akşam gazetesine açıklamalarda bulunan usta oyuncu, mesleğinin kendisi için anlamını şu sözlerle ortaya koydu:

“Oyunculuk benim aşkım. Paraşütle atlamak, göklerde uçmak gibi bir şey. Bir karakteri seyirciye kabul ettirmek, o rolün renklerini kafamda bulmak, senaryonun içine yerleştirmek, senaryonun içine yerleşirken onun doğru bir şekilde aktarıldığını görmek yönetmen tarafından; tüm bunların hepsi benim için adrenalin kaynağı.”

Hukuk fakültesinde okurken oyunculuğa merak saran ve ikinci sınıfta fakülteye veda eden Erdal Özyağcılar, ailesinin de o dönemde bu kararına büyük saygı duyduğunu anlattı. Konservatuvara giden ve Yıldız Kenter ile de o dönemde tanışan ve birlikte sahneye çıkan usta oyuncu, tiyatro ve sinemanın yanı sıra dizi sektörüne de büyük bir emek verdi.

Sektörün en büyük eksikliğinin ise saygı olduğundan bahseden Erdal Özyağcılar, şu bilgileri verdi:

“Saygı çok önemli, özellikle bizim meslekte. Ama bizim sektörde bunun eksik olduğunu düşünüyorum. Eskiden de bu eksiklik vardı ama biz onları yaşamadık. Mesleğin ustalarına saygıyı, oturup kalkmayı okulda ve tiyatrolarda ustaların yanında öğrendik. Saygı bir incelik… Bu teknolojik çağda, ne yazık ki yeni kuşaklar sadece klavye ve telefon başında olduğu sürece saygı çok zor. Çünkü saygı yaşanarak öğrenilen bir şey. Birilerinin anlatması lazım size…”