Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Erdem Kaynarca Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Erdem Kaynarca Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Erdem Kaynarca,  1 Ocak 1992 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Erdem Kaynarca
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1992
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.77 m.
Kilosu:  74 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/erdemkaynarca/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Erdem Kaynarca Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Çocukluk yılları: Kitap kurdu. 6 yaşından beri eline ne geçtiyse okuduğunu söylüyor, lisedeki hayali ise filozof olmaktı.

Eğitim hayatı:  Ortadoğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü bitirdikten sonra Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Kariyerinin dönüm noktası: ‘Kalp Atışı’ dizisi ile televizyon kariyeri başladı. “Menajerim Başar (Dengiz) beni arayıp ‘Kalp Atışı’ndaki ‘Mehmet’ karakteri için düşünüldüğümü söyledi. Karakteri okuduğumda enteresan buldum. Sivri dediğimiz tiplerden gibiydi. İlk oynayacağım dizi olacağından, televizyon serüvenine böyle bir karakterle başlamak beni heyecanlandırdı.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2006 yılında, ‘Kalp Atışı’ dizisinde canlandırdığı ‘Mehmet’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Gençliğim Eyvah’ dizisinde canlandırdığı ‘Çavi Bozoğlu’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Bir şeye karar verdiğinde gerçekleştirmek için elinden geleni hatta fazlasını yapmaktan çekinmiyor aynı zamanda özverili bir kişiliğe sahip.

Sosyal:  Set dışındaki zamanlarında bol bol kitap okuyor, film izliyor ve tiyatro oyunlarına gidiyor. “Sıkı bir yabancı dizi fanatiğiyim. Bir de sıkı bir konsol oyuncusuyum.”

Unutamadığı anısı:  İlk audition’ını unutamıyor. “İlk audition’ım, ilk üniversitemde tiyatro kulübündeyken bir GSM operatörü reklamı içindi. Audition’ı almıştım fakat reklam için sakallarımı kesmem ve oradaki provalardan feragat etmem istendi. Param olduğundan değil, paraya ihtiyacım da vardı; lâkin ben tiyatro kulübündeki provamı tercih ettim. Tüm işlerimi düşünecek olursam bugüne kadar sette yaptığın en komik hata ise, Kameranın arkasından rol arkadaşım otomobille uzaklaşıyor. Ben de arkasından bakışlarımla onu takip ederek söyleniyorum. Sahne bu şekilde. Genelden sonra yakında tabii olmayan bir aracı takip edermiş gibi yapıyorsun. İlk kez olduğundan mıdır nedir, en az 10 tekrar aldık. Otomobil yokken olmayan aracı bir türlü takip edemedim .”

Erdem Kaynarca Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İlk sinema filmi: Emre Yalgın / Emanet

İş hayatına bakışı: İnandığım her projede rol ayrımı yapmadan oynayabilir. Tiyatro sahnesinin ise, oyuncunun sanatı olduğunu düşünüyor.  “Çünkü yönetmen ne yaparsa yapsın son aşamada seyirci, karşısındaki oyuncu o an ne yaparsa onu izleyecektir. Sinema ve diziyse yönetmen sanatıdır. Tiyatronun, arındırıcı bir yanı var. Öte yandan tiyatroda son dönemde iyi oyunların sayısı artıyor. Benim de içinde bulunduğum yeni nesilden umutluyum ben. Tiyatro yükselişte!  Oyunculuğun en çekilir yanı oynadığım an, en çekilmez kısmı ise oynamak için beklemek.”

Hangi filmden etkilendi: İzlediği çok fazla dizi var. “Game of Thrones gibi ana akım işleri de seyrediyorum, alternatif işleri de. Yakın zamanda American Gods’ı bitirdim. Mindhunter’a başladım; enfes bir iş olmuş.”

Formunu nasıl koruyor: 11-12 yaşımdan beri sporla haşır neşir. “4 sene yüzdüm ama profesyonel olmadan önceki son çıkışta bıraktım. Sonraki yıllarda basketbol, tenis, fitness ve yogayla uğraştım. Hatta ODTÜ’deyken Amerikan futbolu bile oynadım okul takımında. 4 senedir de profesyonel olarak modern dansla uğraşıyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021- Ada Masalı/ Batu

2021- Seyyar/ Suat

2021- Şeref Bey/ Oktay

2020- Gençliğim Eyvah/ Çavi Bozoğlu

2020- Alef/ Celal

2018/19 – Yasak Elma / Dündar Çelikkan

2018 – Bir Deli Rüzgar / Tunahan

2017 – Kalp Atışı / Mehmet

SİNEMA FİLMLERİ

2021- Pure White/ Kemal

2021- Children of the Butterfly (Kelebegin Cocuklari) (pre-production)/Murat

2019- The Pit / Zafer (Kısa Film)

2017- Proof of Cheating / Sarp  (Kısa Film)

2017- Ground Level (Kısa Film)

2016 – Emanet

TİYATRO OYUNLARI

2018- Red Speedo / Oyuncu

2017- Tato-Baba / Oyuncu

2017- Arzu Tramvayı / Pablo

2017- Yoğun Bakım Önlüğü / Yönetmen

2017- LunaPark / Oyuncu

2017- Joko’nun Doğum Günü / Oyuncu

En Kötü İş / Oyuncu

Monologlar Müzesi ‘Yalnızlık’ / Oyuncu

ÖDÜLLERİ

2018- Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri / Üstün Akmen Genç Oyuncu Ödülü/ Tato-Baba