Ana sayfa Dizi Haberleri Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın usta oyuncusu vefat etti!

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın usta oyuncusu vefat etti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/ Detay – Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hayriye Anne karakterine hayat veren, usta oyuncu Sabina Toziya’nın vefat ettiği ortaya çıktı. Ocak ayında beyin kanaması geçiren ve o tarihten bu yana tedavisi devam eden 75 yaşındaki oyuncunun Makedonya’da vefat ettiğini senarist Bahadır Özdener duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özdener, “Çok kıymetli Sabina Toziya’yı, Rahmeti Rahman’a uğurladık. Allah’tan annemize rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadeleriyle paylaşım yapınca durum ortaya çıktı.

Sabina Toziya, 17 Nisan 1946 tarihinde Üsküp’te dünyaya geldi. Üsküp Devlet Tiyatrosunda eğitim alan Toziya, Makedonya ve Yugoslavya’da oyunculuk yaptıktan sonra Türkiye’ye gelmişti.Muhteşem Yüzyıl dizisiyle birlikte mesleğini Türkiye’de sürdüren oyuncu, en son Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin kadrosunda yer alıyordu.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın usta oyuncusu vefat etti! 7

Sabina Toziya, beyin kanaması geçirmesi ve ameliyat olmasının ardından diziden de ayrılmak durumunda kalmış ve sağlık durumunun da iyiye gittiği açıklanmıştı. Son dönemde sağlık durumunun yeniden bozulması, koronavirüs atlaması konuları da gündeme gelmişti. Ancak usta oyuncunun vefat etmesi tüm hayranlarını derinden üzdü.