Ana sayfa Dizi Haberleri Fikret Kuşkan ve Özge Borak’ı bir araya getiren Akif dizisine taze kan!

Fikret Kuşkan ve Özge Borak’ı bir araya getiren Akif dizisine taze kan!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT’nin dijital kanalı TRT0 için hazırlıklar son hız sürüyor. Kanalın Mevlana’dan sonra bir diğer dizisi Akif olacak. Fikret Kuşkan, Özge Borak, Ertan Saban gibi usta isimleri bir araya getiren dizinin oyuncu kadrosuna genç bir oyuncu da katıldı.

İstiklal Marşı’nı yazan Mehmet Akif Ersoy’un hayatından bir kesit sunacak olan dizi için hazırlıklar hızla ilerliyor. Dizinin yönetmenliğini Selahattin Sancaklı üstleniyor.

Fikret Kuşkan’ın Mehmet Akif Ersoy’u canlandıracağı Akif dizisinde ayrıca Özge Borak, Ertan Saban, Gökçe Akyıldız, Erdem Akakçe ve Adnan Biricik de rol alacak. Usta oyuncuların yanına genç bir oyuncunun daha eklendiği öğrenildi.

Fikret Kuşkan ve Özge Borak'ı bir araya getiren Akif dizisine taze kan! 7

Genç Oyuncu Taha Baran Özbek de Akif dizisinin oyuncu kadrosuna dahil oldu. İlk olarak Bir Litre Gözyaşı dizisiyle ekranlara adım atan Özbek, daha sonra Dip, Bizim Hikaye ve Azize dizilerinde rol aldı. Son olarak geçen kış sona eren Akrep dizisinin kadrosunda yer alan genç oyuncu Kırmızı Oda da Necdet karakterine hayat verdi.

Taha Baran Özbek’in Akif dizisinde canlandıracağı karakterle ilgili bir açıklama yapılmadı. Dizinin, İzmit Seka Film Stüdyosu’nda gerçekleşecek çekimleri çok yakında başlayacak.

İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemin öncesi ve sonrasını kapsayacak olan dizinin hikayesi toplam 13 bölüm olarak tasarlandı.