Ana sayfa Sosyal Medya Final kararı alınan Kalk Gidelim, TRT1’in gözünden düştü! Sırada yayından kaldırılacak bir dizi daha var!

Final kararı alınan Kalk Gidelim, TRT1’in gözünden düştü! Sırada yayından kaldırılacak bir dizi daha var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında yayınlanmak üzere hazırlıkları yapılan bazı projeler var. Bunlardan detayları belli olan iki dizi öne çıkıyor. Bu dizilerden birisi Barbaros, diğeri ise Teşkilat… Ancak kanalın haftanın 7 günü prime-time’da yayında olan zaten 7 dizisi bulunuyor.

Yeni diziler de iddialı ve prim-time için düşünüldü. Ayrıca günlük diziler Seksenler, Türkan Hanım’ın Konağı ve Acemi Anneler isimli yapımlar da TRT1’in hafta içi gündüz saatlerinde yayınladığı diğer diziler oluyor. Bir de bunlara geçen sezon ekrana gelen Tutunamayanlar’ı da eklemek lazım. Ancak bu dizinin akıbeti bilinmiyor. Dizi için final yapılmadı ama yeni sezon için de herhangi bir bilgi yok.

Şimdilik TRT1’in elinde Barbaros ve Teşkilat isimli diziler var ki, bu iki yapım da çok iyi kadrolarla ve çok iyi bir hazırlık dönemi içinde. Her iki dizinin de 2021 yılının başlarında izleyicilerle buluşması bekleniyor. İşte bu noktada da TRT1’in hangi dizilerinden vazgeçeceği merak konusu oldu.

Bu dizilerden birisinin Perşembe akşamları yayınlanan Kalk Gidelim olduğu ortaya çıktı. 131 bölümü yayınlanan Kalk Gidelim, 135. bölümü ile birlikte ekran ömrünü tamamlayacak. Yani dizinin toplam 4 bölümü kaldı. Bu demek oluyor ki, Ocak ayında TRT1, yeni bir dizisini Perşembe akşamları başlatabilir…

Ancak TRT1 için bir başka güne daha ihtiyaç var. Yani bir dizinin daha final yapması gerekecek. Bu yapımın da Pazar akşamları yayınlanan Tövbeler Olsun olma ihtimali yüksek. Zira bu dizinin de reytingleri düşük seyrediyor.

Final kararı alınan Kalk Gidelim, TRT1'in gözünden düştü! Sırada yayından kaldırılacak bir dizi daha var! 7

Benim Adım Melek ve Payitaht Abdülhamid isimli yapımlar da aldıkları reytinglerle orta seviyede bulunuyor. Yani TRT1, Tövbeler Olsun’dan vazgeçmez ise bu iki diziden birisinden karar kılması da beklenebilir.

Haftanın her günü akşam saatlerinde çok iddialı dizilerle reytinglerde yüksekten uçmak amacındaki kamu yayıncısı, bunu Uyanış Büyük Selçuklu, Masumlar Apartmanı, Gönül Dağı isimli dizilerle kısmen başardı. Şimdi de Barbaros ve Teşkilat isimli dizilere yer açmak gerekiyor.

TRT1, önceden her dizi için güvenli bir limandı. Reyting sonuçları o kadar da önemli değildi. Ancak kamu yayıncısının bu sezon için özel kanallara benzer bir taktik izleyerek, iyi sonuçlar getirmeyen yapımları yayından kaldırması gibi bir durum yaşanacak gibi duruyor.