Ana sayfa TV Programları Fox TV, çok eleştiri alan Maske Kimsin Sen yarışması için savunmaya geçti

Fox TV, çok eleştiri alan Maske Kimsin Sen yarışması için savunmaya geçti

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Maske Kimsin Sen’in sosyal medyada büyük eleştiri alması sonrasında, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun da inceleme başlattığının ortaya çıkması dikkatleri çekti.

Şimdiye kadar iki bölümü yayınlanan program aslında dünyanın birçok ülkesinde izleyicilerle buluşan bir yapım. Arap ülkelerinin de içinde bulunduğu, geniş bir coğrafya da izleyicilerle buluşan program bir hayli ilgi çekti.

Geçtiğimiz hafta sonu iki bölümü yayınlanan ve önümüzdeki hafta sonu da ekrana gelecek olan Maske Kimsin Sen’e gelen eleştiriler ile aslında programın reklamı da yapılmış oldu.

8 Ocak Cumartesi akşamı yayınlanacak olan 3. bölüm fragmanında birbirinden farklı ülkelerin dile getirilmesi ile Fox TV aslında tüm bu eleştirilere bir yanıt vermeye çaba harcıyor.

Sosyal medyada satanizmi çağrıştırdığı iddia edilen maske figürleri büyük eleştiri alırken, programın konseptine yönelik de eleştiriler yapılıyor. Özellikle korkutucu olarak nitelendirilen maskelerin çocukları olumsuz etkilediği yorumları da yapılıyor.

Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu da köşe yazısında programın RTÜK tarafından incelemeye alınmasını değerlendirdi.

Sina Koloğlu, şöyle yazdı: ‘Maske Kimsin Sen’ yeni yılın ilk olayı oldu diyebiliriz. Birçok ülkede yayınladı, tantanası bizde yapıldı. İnceleme başlayacakmış. Hakem pozisyonu izlemeye gittikten sonra ne oluyor genelde?”