Ana sayfa Dizi Haberleri Fox TV, Son Yaz dizisi için jest yapma fırsatını kullanmadı!

Fox TV, Son Yaz dizisi için jest yapma fırsatını kullanmadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Fox TV ekranında geçtiğimiz Cumartesi akşamı son kez izleyicilerle buluşan Son Yaz isimli dizi nedeniyle kanal yönetimine büyük tepki devam ediyor…

Alperen Duymaz, Ali Atay, Hafsanur Sancaktutan, Birce Akalay gibi önemli isimlerin başrolünde yer aldığı dizi etkili hikayesi ve güçlü oyunculuk performansları ile çok beğenildi. İlk sezonda ortalamanın üzerinde reytingler alan dizinin ikinci sezonu da hikaye olarak güzel başladı ama reytingler kötü geldi.

Üst üste gelen düşük reytingler sonrasında Fox TV yönetimi dizi için final kararı verdi. Bu kararın ardından uzun süre sosyal medyada tepki paylaşımları yapıldı. Change.org üzerinden imza kampanyaları düzenlendi. Fox TV yönetimine yönelik izleyicilerin güvensizlik içeren o kadar çok itirazı oldu ki, tüm bunlar yaşanırken büyük bir jest fırsatı ise kullanılmadı…

Fox TV’nin, Uzak Şehrin Masalı dizisi önceki hafta 5. bölüm ile veda etmesinin ardından perşembe akşamları boş kaldı… 23 Ekim Cumartesi Elkızı dizisinin başlayabilmesi için Son Yaz’ı bitiren Fox TV, Misafir isimli yeni dizisinin yayın tarihini de 4 Kasım Perşembe olarak duyuruldu.

Fox TV yönetimi bu yayın takvimini günlük yapmıyordur. Yani Son Yaz dizisi için tepkilerin devam ettiği geçtiğimiz hafta aslında bu plan çerçevesinde ortaya çıkan 2 haftalık perşembe boşluğu Son Yaz için jest olarak doldurulabilirdi.

21 Ekim ve 28 Ekim perşembe akşamları için Son Yaz dizisi izleyicilerine jest yapmak, ekibe daha iyi bir final fırsatı vermek amacıyla 2 bölüm daha uzatılabilirdi.

Fox TV, tepkilerin devam ettiği ortamda böyle bir jest yapmış olsaydı bugün dizi hayranlarının hem itirazlarını azaltır hem de empati yaptığını, onları anladığını göstererek izleyicilerin kanala yönelik tepkisel yaklaşımlarını durdurabilirdi.

Ancak bu jest fırsatı kaçırıldı. Perşembe akşamları iki hafta Evlilik Hakkında Her Şey dizisinin tekrar bölümleri ile geçiştirilecek. Oysa ki Son Yaz için çok da iyi bir jest olur, ekip çok daha iyi bir final bölümü hazırlama şansını elde ederdi.

Peki geriye ne kaldı? Fox TV yönetimine kızgın bir izleyici, kanalın dizileri kolay harcadığı olgusunun yerleşmesi ve seyircilerle empati kurmayan tavır…

Bir de hikayesi yarım kalan, bunca emeğe rağmen doğru düzgün bir final bile yapamayan Son Yaz gerçeği…