Ana sayfa Dizi Haberleri Fox TV’nin mantık hatalarıyla dolu bir dizisi var!

Fox TV’nin mantık hatalarıyla dolu bir dizisi var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yeni sezonda yeni diziler bir bir ekranda yer almaya devam ediyor ve Fox TV’de yeni dizilerini izleyicilere sevdirmek için elinden geleni yapıyor. Uzak Şehrin Masalı ve Son Yaz dizilerinin final kararlarının alınması ise büyük şanssızlık oldu.

Her iki dizi de düşük reytingler nedeniyle bitti. Yalancılar ve Mumları isimli dizinin de yine reyting sorunu yaşadığı gözlemleniyor. İlk iki bölümü yayınlanan dizi, BBC yapımı olan Mistresses’tan uyarlandı… Ceren Moray, Elçin Sangu, Şafak Pekdemir, Burcu Gölgedar, Feyyaz Duman ve İsmail Demirci gibi çok etkili isimlerin bir araya gelmesine rağmen dizideki senaryo sıkıntısı sürüyor.

Mantık hatalarının yer aldığı hikayenin bu durumu izleyicilerin ilgisizliğinin nedenlerinden birisi. Fox TV’nin büyük beklentilerle yayına aldığı dizide ne yazık ki mantık hataları üst üste geldi.

Fox TV'nin mantık hatalarıyla dolu bir dizisi var! 9

Milliyet blog yazarlarından Anibal Güleroğlu yazdığı değerlendirme yazısında bu mantık hatalarına dikkat çekti. Nermin Yıldırım’ın senaryosunu yazdığı dizideki mantık hataları için Anibal Güleroğlu şöyle yazdı:

“Elif’in parkta gördüğü Şerife’yi hemencecik kızına bakıcı olarak tutması, ona evini açması kesinlikle gerçeğe uygun düşmemiş. Hele ilk bölümün finalinde verilen ve korku filmlerinin klişesi olan gıcırdayan dolap sahnesinden gelişen olayın ardından onu yeniden işe alması olacak iş değil. Kadın hakkında ne kadar bilgisi olduğu bir yana, arkadan iş çeviren birine bu hak nasıl tanınır?

Fox TV'nin mantık hatalarıyla dolu bir dizisi var! 10

Dahası çocukların olduğu yerde uluorta ilaç kutusu bırakan birine ‘çocuk bakıcısı’ olarak nasıl güvenilir? Bu noktada kayıp kocanın sigorta parasını karısına aldırmak için kendi kızını ilaçla hasta ettirmeye çalışması da apayrı bir sorgu teşkil etmekte. Öte yandan geçim sıkıntısı içinde bocalarken sırf kocasının ölümünü teyit etmemek için hayat sigortasını almamakta direnmesi de ayrı bir mantık çelişkisi. Peki o halde denize atılan çiçeklerle yapılan uğurlama töreni neyin nesiydi diye sormazlar mı?

Fox TV'nin mantık hatalarıyla dolu bir dizisi var! 11

Anlayacağınız bir cinayet sahnesiyle açılıp ‘Ortalık kirlenince ne yaparsın’ tarzı söylemlerle gizemini pekiştirmeye çalışan ‘Yalancılar ve Mumları’, mantık ve karakter yönünden havada yüzerken ilk etaptan izleyiciye cazip gelecek bir tablo sunamadı. Sırlar, yalanlar ve aşk hayatları havada kalınca kadrosunun da bu gerçeği ötelemeye gücü yetmedi maalesef.”