Ana sayfa Sinema Gelincik Netflix’te! Ahmet Mümtaz Taylan ve Kaan Yıldırım’lı Gelincik izleyiciyle buluşuyor!

Gelincik Netflix’te! Ahmet Mümtaz Taylan ve Kaan Yıldırım’lı Gelincik izleyiciyle buluşuyor!

tarafından sule sule

Başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan ve Kaan Yıldırım’ın paylaştığı film Gelincik, 7 Mayıs Cuma günü Netflix’te izleyiciyle buluşuyor.

Orçun Benli’nin yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu Şükrü Üçpınar ile birlikte yazdığı Gelincik, 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Film Yarışması seçkisinde yer almıştı. Festivalde, Gelincik’teki rolü ile Ahmet Mümtaz Taylan, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülmüştü.

Gelincik Netflix'te! Ahmet Mümtaz Taylan ve Kaan Yıldırım'lı Gelincik izleyiciyle buluşuyor! 2

Gelincik, 90’lı yılların siyasi atmosferinde ve faili meçhullerin gölgesinde, elini kirletmekten çekinmeyen bir polisin hikâyesini anlatıyor. 90’lı yılların yargısız infazlar ve işkencelerle dolu karanlık, politik atmosferi üzerine kurulan Gelincik filmi seyirciyi, gerilim dolu dakikalarla karşılıyor. Film, görevinden ayrılmış genç komiser olan Ayhan’ın inziva çekildiği orman evinin yakınlarında, kendini Karadayı olarak tanıtan tuhaf bir adamla karşılaşmasıyla başlıyor.

Ahmet Mümtaz Taylan ve Kaan Yıldırım’ın başrollerini paylaştığı Gelincik’te ayrıca Hande Doğandemir, Nilperi Şahinkaya, Bülent Emrah Parlak, İnan Ulaş Torun gibi isimler rol alıyor.

Gelincik Netflix'te! Ahmet Mümtaz Taylan ve Kaan Yıldırım'lı Gelincik izleyiciyle buluşuyor! 3

Görüntü yönetmenliği Tufan Kılınç’ın üstlendiği, müziklerini Sertaç Özgümüş’ün yaptığı Gelincik filminin kurgusu Fırat Terzioğlu’na ait. Yusuf Ziya Benli, Orçun Benli ve Şükrü Üçpınar’ın yapımcılığını üstlendiği projede, Bulut Reyhanoğlu ve Kaan Yıldırım ise ‘executive producer’ olarak yer alıyor.

Orçun Benli ve Şükrü Özpınar ikilisi daha çok komedi filmleriyle tanınıyor. Gelincik, daha önce Bu Son Olsun, Kanunsuzlar, Hep Yek 2 gibi projelerde birlikte çalışan Benli ve Özpınar ikilisinin dram/gerilim türündeki ilk filmi.