Ana sayfa Dizi Haberleri Gerçeği söyleyelim; Üç Kuruş dizisi Çukur’un yerini dolduramaz!

Gerçeği söyleyelim; Üç Kuruş dizisi Çukur’un yerini dolduramaz!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ay Yapım imzalı İçerde dizisi hala hafızalarda yer alıyor. 4 sezon devam eden Çukur ise fenomen oldu… Şimdi ise benzer bir formata sahip olan Üç Kuruş dizisi Show TV ekranında izleyicilerle buluşmaya başladı.

İlk bölümü iyi reytingler alınca dizi hayranlarının yapıma gösterdiği ilgi bir hayli dikkat çekmişti. Ancak Üç Kuruş dizisinin ikinci bölümü ile birlikte reytinglerde ciddi bir düşüş yaşandı. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin TRT1’de başlaması da bunu etkiledi. Ancak Show TV dizisinin bu kadar izleyici kaybı yaşaması biraz şoke edici bir gelişme…

Üç Kuruş dizisi tüm kategorilerde ortalamanın üzerinde reytingler aldı. Yani sezonun önemli yapımlarından birisi olduğu bir gerçek. Fakat herkes Çukur dizisinin devamı gibi gördüğü için reytinglerde birinciliğe yarışmasını bekliyordu.

Üç Kuruş şu andaki haliyle değil birinciliğe yarışmak, Yasak Elma’dan ikinciliği almak için bile şansı az. Uraz Kaygılaroğlu, Nesrin Cavadzade, Ekin Koç, Nursel Köse, Aslıhan Malbora gibi önemli isimleri kadrosunda buluşturan dizinin hikayesi dikkat çekti. Ancak diziden artık bir Çukur başarısı beklemek veya referans olarak fenomen diziyi almak artık mantıklı bir durum değil.

Tanıtımları da çok başarılı şekilde yapılan diziye olan ilginin ikinci bölümde yükselmesi beklenirken, tam tersi gerçekleşti. Önümüzdeki haftalarda Üç Kuruş dizisinin iyi bir çıkış yapması gerekiyor.

Ortalamanın üzerinde reytingler gelmiş olsa da bir miktar daha düşüş yaşanır ise bu durum projenin sıkıntıya girmesine neden olacaktır.

Tüm kişilerde ve AB grubunda ikinci bölüm beşincilik elde etti. ABC1’de ise dördüncülük geldi ve en iyi reyting oranları da bu grupta elde edildi.

Show TV’nin bu reytinglere çok da memnun olmadığını, dizi hayranlarının da yaşanan düşüşe fazlasıyla şaşırdığını belirtelim.

Dizinin çok güçlü bir prodüksiyonu ve çok etkili oyunculuk performansları bulunuyor. Önümüzdeki haftalarda bir yükseliş yaşanması şaşırtıcı olmayacaktır. Şaşırtıcı olacak şey reyting düşüşünün devam etmesi olur.