Ana sayfa Sosyal Medya Üç Kuruş dizisinde Aysel olarak izlediğimiz Goncagül Sunar’dan Türk dizi sektörüne ağır eleştiri!

Üç Kuruş dizisinde Aysel olarak izlediğimiz Goncagül Sunar’dan Türk dizi sektörüne ağır eleştiri!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Üç Kuruş dizisinde Aysel karakteri ile yer almasının ardından Mükemmel Eşleşme isimli dizide de yer alan Gonca Gül Sunar, uzun yıllardır setlerde yer almaya devam eden tecrübeli isimlerden birisi oldu.

Asmalı Konak dizisinde Hayriye ve Çemberimde Gül Oya projesinde Canan karakterleri ile unutulmazlar arasına yerleşen oyuncu, birçok dizide bambaşka karakterleri canlandırdı.

Özellikle Kaderimin Yazıldığı Gün dizisindeki Şükran karakteri de unutulmaz işlerinden birisiydi. Goncagül Sunar, Türk dizi sektöründeki hikayelere ve oyuncuların durumlarına yönelik olarak eleştirel bir paylaşımda bulundu.

Senaristlerin aykırılık üzerinden reyting peşinde koşma halini de yansıtan ilginç ve bir o kadar da sıkıntı verici bir paylaşım yapan oyuncu, şöyle diyor:

“50 + aktörler 20 lik kızların sevgilisi . 50 + kadın oyuncular neredeyse 40 yaşında adamların annesi. Buyurun size 2023 yılı Türkiye’sinin hikaye anlatımlarında kadın oyuncuya ve erkek oyuncuya bakış…”

Gerçekten de televizyon ekranına bakıldığı zaman çarpık ilişkilerin reyting getirmesi gibi bir durum var. Bu durum da birçok senaryonun ilişkilerin çarpıklığı ve çatışması üzerine yoğunlaşan projeleri beraberinde getiriyor.

Üç Kuruş dizisinde Aysel olarak izlediğimiz Goncagül Sunar'dan Türk dizi sektörüne ağır eleştiri! 7

Bu çarpık ilişki ortamını oluşturma noktasında da karakterler arasındaki yaş, statüko ve toplumsal aykırılıklar çok kullanılıyor.

Mesela, Ömer dizisinde evli ve çocuklu bir kadın ile genç bir adamın aşkı gibi… Ya da Kızılcık Şerbeti dizisinde Abdullah ile Alev karakterlerinin aykırılıklar üzerinden bir ilişki öncesi flörtleşme hali gibi…

Ayrıca oyuncu seçimlerinde bazı isimlerin role daha iyi oturacağı düşüncesi ile yaş farkındaki gerçekliğe fazla önem verilmeden yapılan seçimler de çok dikkat çekiyor.

Goncagül Sunar, aslında Türk dizi sektörünün hikaye anlatımında kadın ve erkek oyuncuya bakışını eleştirirken, bir de geri planda bu tür projelerin çok iyi reytingler alması gibi bir gerçeklik de bulunduğunu belirtelim.