Ana sayfa Dizi Haberleri 2022 yılında Google’da en çok aranan 10 dizi belli oldu! İlk sıradaki dizi şaşırtmadı!

2022 yılında Google’da en çok aranan 10 dizi belli oldu! İlk sıradaki dizi şaşırtmadı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Her hafta yeni bölümleriyle ekrana gelen televizyon dizilerinin yanı sıra giderek yaygınlaşan dijital platformlarda yayınlanan diziler, izleyiciler tarafından merakla takip edilmekte. Pek çok ulusal tv kanalının yanı sıra Netflix, Disney Plus gibi platformlar için çekilen yerli yapımlarımız, dünyada pek çok ülkede de ilgi görüyor.

Hepsi birbirinden ünlü isimleri, genç kuşak oyuncularla deneyimli, usta isimleri buluşturan, ilginç konuları, farklı, dikkat çekici hikayeleri, dram-komedi-polisiye gibi türleriyle diziler, kanalların en çok izlenen yapımları. Dijital platformlar için çekilen pek çok dizi de gündemi sarsarken sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da izleniyor.

Dizilerimizin dünya çapında elde ettiği başarılı sonuçlar gurur konusu olurken, sosyal medyada da dikkat çeken gündemlerle konuşuluyor. Hem ülkemizin tanıtılması hem de ekonomiye olan katkıları giderek artan dizi ve film çalışmaları, yerli sinema-dizi sektörünü de büyütüyor, yeni ve farklı işler yapmaya yönlendiriyor.

2022 yılında Google'da en çok aranan 10 dizi belli oldu! İlk sıradaki dizi şaşırtmadı! 9

Bu arada sosyal medya üzerinden de çok konuşulan dizilerimizin internet üzerinden sıklıkla arandığı da en büyük arama motoru olan Google rakamlarından da anlaşılıyor. 2022 yılını kapsayan bir araştırma henüz yeni yayınlandı. Araştırma sonucuna göre Google’da en çok aranan 10 Türk dizisi sıralandı.

Geçtiğimiz sezona damgasını vuran diziler arasında sadece tv dizileri değil, aynı zamanda dijital platform Netflix için çekilen yapımlar da var. Sezonun en çok konuşulan, en yüksek reytingini alan dizi Yalı Çapkını, Eylül ayının son günlerinde yayınlanmasına ve 2022 yılının son 3 ayında yayında olmasına karşılık, yıllık bazda en çok aranan dizi olmayı başardı!

2022 yılında Google'da en çok aranan 10 dizi belli oldu! İlk sıradaki dizi şaşırtmadı! 10

Star TV’de Cuma akşamları yayınlanan ve başrollerinde genç kuşağın başarılı oyuncuları Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir ile usta oyuncu Çetin Tekindor’un yer aldığı Yalı Çapkını, 2022 yılında Google’da en çok aranan dizi oldu.
Google tarafından yapılan açıklamayla 2022’nin en çok aranan kelimelerini paylaşıldı.

Bu sonuçlarla birlikte 10 dizi internet aramalarının zirvesinde yer aldı! Yalı Çapkını’nın ardından, yaz sezonunda başlayan ancak sezonda reytingleri düşük gelince final yapan gençlik dizisi Duy Beni de ikinci sırada yer alıyor.

2022 yılında Google'da en çok aranan 10 dizi belli oldu! İlk sıradaki dizi şaşırtmadı! 11

Aralarında Netflix için çekilen Erşan Kuneri ve Pera Palas’ta Gece Yarısı dizilerinin de yer aldığı Google’ın en çok aranan listesindeki ilk 10 dizi tablosu aşağıda…

1. Yalı Çapkını
2. Duy Beni
3. Gelsin Hayat Bildiği Gibi
4. Tozlu Yaka
5. Erşan Kuneri
6. Pera Palas’ta Gece Yarısı
7. Mahkum
8. Senden Daha Güzel
9. Yargı
10. Üç Kuruş