Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Gözde Türker Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Gözde Türker Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Gözde Türker, 17 Eylül 1995 tarihinde Bursa’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Gözde Türker
Doğum Tarihi: 17 Eylül 1995
Doğum Yeri: Bursa
Boyu: 1.73 m.
Kilosu: 54 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Mavi
Eşi: Anıl Güler
Kardeşleri: Ablası var
Instagram: https://www.instagram.com/gozdeturker
Evcil Hayvanları: Köpekleri var.

Gözde Türker Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Bursa’da doğdu büyüdü. Bir ablası var. 2021 yılının Temmuz ayında iş insanı Anıl Güler ile evlendi. “Annem, babam ve ablamla dört dörtlük bir ailede büyüdüm. Biz, Selanik göçmeniyiz, Bursalıyız. Üniversiteye kadar Bursa’da yaşadım. Ablamla aramda çok özel bir bağ vardır. Çok güzel bir sevgiyle büyütüldük. Ve ailedeki herkesin birbirine karşı koşulsuz bir sevgisi vardır.”

Çocukluk yılları: 9 yaşında iken Bursa da tiyatro eğitimi almaya başladı ve tiyatro alanında bazı projelere katıldı; ‘Hastalık Hastası’ isimli tiyatro oyununda ‘Beline’ karakterine, ‘Antigone’ adlı oyunda ‘İsmene’ karakterine, ‘Cesaret Ana ve Çocukları’nda ‘Cesaret Ana’ karakterine, ‘Bizden Değilsin’de ise ‘Çocuk’ karakterine hayat verdi. “Oyunculuk merakım 9 yaşında başladı. Bursa’da Nedim Buğral’dan drama dersi almaya başladım ve sonrasında da sahneden hiç ayrılmadım. Kendimi geliştirebilmek ve mesleğimi en iyi şekilde yapabilmek için sanatın her türlü dalıyla ilgilenmeye çalıştım. 2011’de tango dersine başladım ve yoğun bir çalışma dönemi sonrası profesyonel olarak dans etmeye başladım. 2014 yılında eğitmen oldum. 2013 yılında Muhteşem Yüzyıl’da Safiye Sultan ile dizi oyunculuğuna başladım.”

Eğitim hayatı:  Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü tamamladı. Aynı zamanda İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın yarı zamanlı Müzikal Bölümü’ne girdi ve iki okuldan da 2019 yılında mezun oldu.

Kariyerinin dönüm noktası: ATV’de yayınlanan Kardeşlerim dizisi kariyerinin dönüm noktası oldu. Bu diziyle birlikte geniş bir kitle tarafından tanındı. “Şu zamana kadar güzel işlerde yer aldım fakat karakterler ve bazı işler sizin renklerinizi çok daha fazla ortaya çıkarıyor ve parlatıyor. Kardeşlerim dizisi de benim için böyle bir proje oldu. Pek çok farklı dinamiği olan sahneyle seyirci karşısına çıkma şansım oluyor. Oldukça güzel tepkiler alıyorum. Karakterin izleyiciler tarafından benimsendiğini ve karakter ile empati kurulduğunu düşünüyorum. Hatta yolda ‘Harika’ diye sesleniyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2013 yılında, ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde canlandırdığı ‘Safiye Sultan’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kardeşlerim’ dizisinde canlandırdığı ‘Harika Manyaslı’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Gözde Türker Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Sosyal:  İşten arta kalan zamanlarda evde olmayı seviyor. “Boş zamanlarımda evime ve sevdiklerime zaman ayırıyorum. İki köpeğim var. Onlarla yürüyoruz, oynuyoruz, sarılıyoruz. Bana inanılmaz mutluluk veriyor. Gündüzleri dinleniyorum. Ama kendime de sürekli bir iş çıkarıyorum. Akşamları ise, pek çok içerikten film, dizi, belgesel izleyerek geçiyorum. Genel anlamda böyle geçiyor. Kendimi şımartmak istediğimde ise doğada oluyorum. Bir kaçamak yapıyorum. Plansız bir yerlere gidiyorum. Kahve içiyorum, kahveyi çok seviyorum. Köpeklerimle doğada bir yerlere gidiyorum. Bazen sevdiğim tarifleri yapıyorum.”

Mutluluk kaynağı: Kardeşlerim dizisinden sonra izleyiciden aldığı güzel tepkilerden mutluluk duyuyor. “Kardeşlerim izleyiciler tarafından çok beğenildi ve ses getirdi. İnanılmaz güzel mesajlar alıyorum. Twitter, YouTube ve pek çok yerde oyunculuğumla ve karakterimle ilgili çok olumlu yorumlar yazılıyor ve onları okurken çok heyecanlanıyorum. Kötü bir karakter olmasına rağmen insanların empati yapıp Harika’ya üzülmesi, anlaması, gülmesi ve sevmesi çok hoşuma gidiyor. Bu karakterin cazibesi tamamen hikayesinde gizli. O hikayeyi insanlara doğru hissettirebildiysem ne mutlu bana.”

Hayata bakışı: Mütevazı bir hayat tarzını seviyor. “Ben ev yaşantısını çok seviyorum. Ama tabii sürekli aynı şeyleri yapmaktan hoşlanmıyorum. Mutlaka kedime bana enerji ve heyecan katacak yeni şeyler yaşatmayı seviyorum. Samimi, doğal ve mütevazı bir yaşam sürmek insanı hafifleten bir şey.”

Gelecek Hayali:  Gelecekten en büyük beklentisi; mutlu bir hayat yaşamak. “Mutlu bir hayat yaşamak istiyorum. Başarılı olmak beni mutlu ediyor. Motivasyonumu arttırıyor. Şan, şöhret tabii ki mesleğimizin iyi hissettiren tarafı. Ama benim en çok üstünde durduğum şey emek ve başarı.”

Kimlere hayranlık duyar; Mesleğiyle ilgili, Türkiye ve dünyadan örnek aldığı bazı isimler şunlar; Olivia Colman, Anthony Hopkins, Al Pacino, David Tennant, Frances McDormand, Mary Louise Streep, Tuncel Kurtiz, Haluk Bilginer, Şener Şen, Meral Çetinkaya, Nejat İşler…

TELEVİZYON DİZİLERİ

2013/2014- Muhteşem Yüzyıl/ Safiye Sultan

2016- Poyraz Karayel/ Melis Sayguner

2018- İstanbullu Gelin/ Ülfet

2021- Kardeşlerim/ Harika Manyaslı

TİYATRO OYUNLARI

2019- “Faust?” / Oyuncu

2017- Günün Çorbası / Tiffany Vandervanden