Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Güzel Köylü’nün Cemal’i Tolga Ortancıl’a Londra’dan çok önemli bir ödül!

Güzel Köylü’nün Cemal’i Tolga Ortancıl’a Londra’dan çok önemli bir ödül!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yaklaşık sekiz yıl önce yayınlana Güzel Köylü dizisinde canlandırdığı Cemal karakteriyle dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu Tolga Ortancıl’a Londra’dan büyük bir ödül geldi. Başarılı oyuncu ödüle 7 Kör Adam filmindeki rolüyle layık görüldü.

2013 yılında oyunculuk kariyerine başlayan Tolga Ortancıl, Güzel Köylü isimli dizide Cemal Alkan karakterini canlandırmıştı. Oyuncu ayrıca Sevda Kuşun Kanadında, Deli Gönül ve Koca Koca Yalanlar dizilerinde de yer aldı.

En büyük çıkışını ise Güzel Köylü dizisinde canlandırdığı Cemal karakteriyle yapmıştı. Dizide çok büyük rolü olmayan ve bir Ege köylüsünü canlandıran Ortancıl, buna rağmen performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Güzel Köylü’nün Cemal’i Tolga Ortancıl’a Londra’dan çok önemli bir ödül! 49

Tolga Ortancıl bir süredir dizi setlerinden uzak. Başarılı oyuncu onun yerine 7 Kör Adam isimli bir filmde oynamayı tercih etti. Ersan Bayraktar’ın yazıp yönettiği 7 Kör Adam filmi Gaziosmanpaşa Sanat Akademisi çatısı altında hazırlanan filmin oyuncu kadrosunda akademide eğitim gören öğrenciler yer aldı.

Absürt kara mizah türünde bir kısa film olan “7 Kör Adam” filmi, Ferîdüddin Attâr’ın Mantıku’t-Tayr (Kuşların Dili) eserindeki “Acem mülkünde bir kalenderhaneye giren Arap” kıssası ile anonim bir halk kıssası olan “Çarşambadır Çarşamba” kıssalarının mistik ve otantik estetiğinden ve öykü yapısından esinlenerek oluşturuldu.

Amatör kadroyla çekilen film ilk önce Tokyo’dan ödül kazandı. Tokyo Uluslararası Kısa Film Festivali’nden ödülle dönen film, Roma Kısa Film Festivali’nde finalist olarak yer aldı. Film son olarak Londra’dan ödülle döndü.

Başarılı oyuncu Londra Film Ödülleri’nde, 7 Kör Adam filmindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu seçildi. Tolga Ortancıl filmin başrolünde yer alıyordu.