Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Hakan Yılmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Hakan Yılmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Hakan Yılmaz, 6 Aralık 1969 tarihinde Rize’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Hakan Yılmaz
Doğum Tarihi: 6 Aralık 1969
Doğum Yeri: Rize
Boyu: 1.78 m.
Kilosu: 72 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Ela
Eşi: Elif Yılmaz
Çocuğu: İki kızı var
Kardeşleri: İki kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/oyunadami/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Hakan Yılmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Aslen Rizeli. İlk evliliğini 1997 yılında Bengü Yılmaz ile yaptı ancak 2009 yılında boşandı. Bu evliliğinden bir kızı var. 2013’te Elif Yılmaz ile ikinci evliliğini yaptı. İkinci evliliğinden de bir kız çocuğu var.  “Biz üç kardeşiz, annem babam bize hep, ‘İnsan olun’ dediler, bizi, insanları ayırmayın sınıf farkı gözetmeden insanları sevin diye yetiştirdiler. Ben de öyle seviyorum insanları. Demek o gözle bakıyorum ki insanlar da beni seviyor. Ya da canlandırdığım karakterler insanların bir yerlerine dokunuyor. Annemle babam bize hep  ara ara özlü sözler söylerdi. ‘Boş başak olma’ derdi babam. Ya da annemin çok güzel bir sözü vardır, ‘büyüdükçe küçül’ diye yani tevazu çok önemli bir şey. Çocuklarımı da bu yönde yetiştirmeye çalışıyorum elimden geldiğince.”

Çocukluk yılları: Oyunculuk sevdası çocukken başladı. İlk sahne deneyimini ilkokul 2. sınıfta ‘Cimri ile Manav’ piyesinde yaşadı. Okul yıllarında Üstün Gürtuna’nın hocalığında folklor çalışmalarında bulundu. Lise yıllarında Çetin Cengiz’den modern dans dersleri aldı. Aynı salonda 3 yıl dans dersleri verdi. Konservatuvarın tiyatro bölümünü kazanamadı. Amatör tiyatro grupları ile okullarda çocuk oyunlarında oynadı.

Eğitim hayatı: Teyfik Gelenbe Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Ayrılsak da Beraberiz’ dizisinde canlandırdığı ‘Teoman Acaroğlu’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Yahşi Cazibe’ dizisinde canlandırdığı ‘Kemal Kükreyen’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kariyerinin dönüm noktası: 1988 yılında TRT’de yayınlanan ‘Pazar 88’ programında ilk kez ekranlarda görünmeye başladı. Askerlik görevi sırasında 15 ay boyunca fotoğrafçılık ve animasyon ekibinde yer alarak gösterilere çıktı. Askerlik görevini tamamlamasının ardından Antalya’ya yerleşti burada Çizgi Tiyatrosu’nda 2 yıl boyunca sahneye çıktı. Ardından İstanbul’a yerleşti ve Teyfik Gelenbe Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi aldı. “Aslında tecrübelerimin hepsi benim için aynı. Benim çocuğum gibi onlar. Ancak benim için köşe taşı karakterler var. Mesela ilk 99 yılında yaptığım ‘Ayrılsak da Beraberiz’ benim için çok önemlidir. Orada kamera önünde oyunculuğu öğrendim diyebilirim. Çok değerli ustalarla çalıştık. Ondan sonra Giresun’ da ‘Uy Başıma Gelenler’ diye bir sinema filminde oynadığım rol benim için önemli karakterlerdendir. ‘Yahşi Cazibe’ zaten sağ olsun insanlar beni çok seviyordu ama  o sevginin üstüne sevgi katmama vesile oldu o karakter.”

Kişilik özellikleri: Çalışkan, idealist, affedici. “Çabuk sinirlenebiliyorum ama çabuk ta geçiyor. Saman alevi gibi, gönlümü de alıyorlar, ben de birisini üzdüğüm zaman hemen onun gönlünü alabiliyorum.”

Düşünce yapısı: Yaşama, insanlara sevgi ile bakmanın gücüne inanıyor. “Neyi paylaşamıyoruz? Dünya hepimize yetiyor, yani hırslar, kötü düşünce diyeyim yani dünyayı bozan biziz. Dünya için ceza, insan. Çözümü nasıl olacak? İyi insan olmakta yani herhalde güzel bakmakta olacak. Keşke herkes insanca yaşasa. Herkes göz göze baktığı zaman sevgiyle baksa birbirine.”

Mutluluk kaynağı: Sevdikleri ile birlikte geçirdiği her an kendisini mutlu hissediyor. “Zaman zaman dağılabiliyorum. Zaman zaman düşüşler yaşıyorum her insan gibi ama genel anlamda baktığım zaman çekirdek ailemle, annem babam kardeşimle bir aradayken mutluyum. Ama biraz dışarı çıktığım zaman mutluluğum biraz sarsılabiliyor veya etraftaki unsurlar beni rahatsız edebiliyor. O zaman o sıkıntıların içinde mutlu olmaya çalışıyorum. Kendi kendimeyken, yalnızken mutlu değilim, yalnızlığı sevmiyorum. Ben sevdiklerimle olmak istiyorum. Mutlu, huzurlu ve güzel bir hayat yaşamak istiyorum.”

İlk sinema filmi: Derviş Zaim/ Filler ve Çimen

Hakan Yılmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Aşka bakışı: “Aşk bir süre sonra bitip ilişki rutine dönebiliyor. Saygıyı korumak çok önemli.”

Hayata bakışı: Hayatı sevmenin önemine inanıyor. “Yaşamayı sevmek önemli. Hayata böyle güzel güzel gözlerle bakmak istiyorum. Zaten etrafta sıkıntılarımız var. Sıkıntılar olacak ki gülmeye ihtiyaç olsun. O yüzden de komediyi çok seviyorum. Sahnede de televizyonda da insanlar beni görünce dudaklarında küçük bir tebessüm olunca bitti gitti işte.”

İş hayatına bakışı: Dünyanın en güzel mesleğini yaptığını düşünüyor. Bir daha dünyaya gelse yine oyuncu olmayı isterdi. “Çünkü farklı meslek gruplarını canlandırabilme şansım var tek meslek altında. Keyifli bir iş yapıyorum. Allah sağlık verdiği sürece de ömür boyu yapmaya çalışacağım. İş konusunda kılım, ben çok profesyonel düşünüyorum. Bir hekimlik kadar ciddi bir iş yaptığımı düşünüyorum. Hekimlik tabii ki kutsal bir meslek ama, ben de düşünce olarak insanların kafasına giriyorum. Bir şeyler anlatıyorum, anlattıklarımın insanların kafasına girmesini istiyorum. Bunu başaramıyorsam veya buna engeller varsa o zaman biraz sevimsiz olabiliyorum. Ama fazla sürmüyor, on dakika sonra düzeltiyorum.”

Kariyer planı: Komedi dışında rollerde de oynamayı istiyor. “Bunu bir çok kez düşündüm ama bana gelen teklifler hep komedi üzerine oluyor. Bir yere kadar, ‘Hayır’ diyorsunuz, bir yerden sonra sıkılıyorsunuz ve bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Bir gün farklı, beni ve izleyiciyi şaşırtacak bir rol gelirse oynarım. Ama komediyi seviyorum. Zaten ülke olarak ağlanacak bir halimiz var. O yüzden insanları bir nebze olsun tebessüm ettirmek hoşuma gidiyor.”

Gelecek Hayali: İleride sinema filmi çekmek istiyor. “Hem yazıp hem de yönetmek istiyorum. Küçük küçük şöyle notlarımı da alıyorum. İnşallah bu benim hayalim, yazan, yöneten oynayan Hakan Yılmaz diye güzel bir hikâye ile beyazperdede olmak istiyorum. Tiyatroda ‘Yetersiz Bakiye’ nin yüzde seksenini yazdım. Çıktım oynadım. ‘Ölüm Bizi Ayırana Dek’ onu yönettim. Yavaş yavaş hayallerimi gerçekleştiriyorum. Bir sinema filmi var çok küçük hayallerim var yani çok büyük hayallerim yok.”

Nasıl bir baba? Baba olmasını, ‘hayatının dönüm noktası’ olarak tanımlıyor. “Hayata bakış açımın değiştiği ilk an, ilk büyük kızımın doğduğu ve kucağıma aldığım anda dedim ki bundan sonra o önceki hayatı bir kenara atıyorum, artık geçmişte kaldı. Ve diyorum ki bugün kalan ömrümün ilk günü. Ona göre yaşamak istiyorum. Her sabah uyandığımda da öyle bakıyorum. Çocuklarımın doğumu benim için hayatımın dönüm noktasıdır. Ona göre yaptığım işleri seçme, ona göre hayatımı düzenlemeye çalışıyorum, çünkü çocuklarım için çalışıyorum artık. Kendimi geçtim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

1999/2004- Ayrılsak da Beraberiz / Teoman Acaroğlu

2000- Sıdıka / Selahattin

2000- Yangın Ayşe /  Dr. Muzaffer

2000- Küçük İbo / Konuk Oyuncu

2004- Uy Başuma Gelenler / Hakan

2005- Kısmet / Ayhan

2006- Erkeksen Seyret / Cemil

2007- Baba Oluyorum / Özgür

2007- Yaprak Dökümü

2007/2009- Avrupa Yakası/ Osman Koçarslanlı

2008- Komedi Türk

2008/2009- Yalancı Romantik / Ahmet Gökova

2010/2012- Yahşi Cazibe / Kemal Kükreyen

2011- Pis Yedili / Konuk Oyuncu

2013- Ali Ayşe’yi Seviyor /Ali

2013- Cesur Hemşire / Cesur

2014- Üç Arkadaş /Murat

2018- Koca Koca Yalanlar /Ahmet

2020- Zümrüdüanka

SİNEMA FİLMLERİ

2000- Filler ve Çimen

2005- Hababam Sınıfı Üç Buçuk / Feza

2005- Şans Kapıyı Kırınca / Compere

2007- Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım/ Ahmet

2007- Deliler / Ege

2009- Kanal(İ)zasyon/ Berk

2012- Bana Bir Soygun Yaz / Onur

2014- Kendime İyi Bak/ Konuk Oyuncu

2016- Bizans Oyunları/ Nöbetçi Doktor

2021- Aykut Enişte

TİYATRO OYUNLARI

2018- Romantizma / Yapımcı

2017- Ölü’n Bizi Ayırana Dek / Serdar / Yönetmen

2017- Talking Tom ve Arkadaşları / Tom

2015- Yetersiz Bakiye / Oyuncu

2004/2005- Sevgili Karım

TELEVİZYON PROGRAMLARI

1996- Televizyon Çocuğu / ATV

2007/2008- Komedi Dükkanı / TRT 1

2008- Gerilim Olur musun? / Akıllı TV

2010- Gülmek Yasak / Star TV

2011- Hakan Bey  ATV