Ana sayfa Sosyal Medya Hande Doğandemir’den kimse bunu beklemiyordu, resmen ezber bozdu!

Hande Doğandemir’den kimse bunu beklemiyordu, resmen ezber bozdu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Hande Doğandemir, yeni sezonda yeni bir dizi ile hayranlarının karşısına çıktı. Handan karakterini canlandırdığı Annemizi Saklarken isimli yapımda izlediğimiz oyuncu herkesi fazlası ile şaşırtmayı başardı.

Oyuncunun başarıyla canlandırdı Handan karakteri genelde Türk dizilerinde pek de görmeyi beklemediğimiz türden bir anne olarak dikkatleri çekiyor. Çocukları için kendisini feda eden, ya da kendi hırsları nedeniyle çocuklarının hayatlarını mahveden annelere dizilerde alışığız.

Hande Doğandemir ise adeta ters köşe yaptı ve akıllara takılı kalan tüm anne karakterlerinden farklı bir yol ortaya çıkardı. Bu sefer çocukları için değil kendisi için hayatı yaşayan bir anne figürü görüyoruz. Annemizi Saklarken isimli dizinin farklı hikayesine dikkat çeken Milliyet Blog yazarı Anibal Güleroğlu, “Annelikten nasiplenmemiş anne” diyerek dizinin hikayesi için şu yorumu yazdı:

“Ekranlardaki yalnız anne tipleri malum… Ya çocukları uğruna aşırı özverili davranıp dramatik tablolar sergilerler… Ya da çocuklarının başını bağlayıp onlara yağlı kısmet bulmak için canlarını dişlerine takarlar. Hatta bu süreçte çocukları kendi istedikleri kriterlere uymayan seçimler yapacak olursa da engellemek için ellerinde geleni yaparlar.

Hal böyleyken şimdilerde farklı bir yalnız anne tipi çıkartıldı karşımıza. ‘Annemizi Saklarken’de Hande Doğandemir’in başarıyla hayat verdiği Handan karakteri ezber bozan bir anne figürü sunmakta. Daha doğrusu ilk bölümden itibaren sergilediği performansla ve söylemiyle ‘Annelikten nasiplenmemiş anne’ olayına örneklik etmekte.”

Hande Doğandemir'den kimse bunu beklemiyordu, resmen ezber bozdu! 9

Annemizi Saklaken dizisinde ailenin tüm geçim sıkıntısı evin en büyük çocuğunun omuzlarına yıkılmış durumda. Annesi, kızının böyle zorlu bir sorumluluk altına girmesinden hiç de rahatsız değil. Kendi kazancını kendi giyimine, şıklığına harcayan bir anne görüyoruz.

14 yaşında evlenmiş birisi Handan.. 3 çocuğu bulunan Handan’ın kendi mazeretleri var ve bunlar da çocuklarının önüne geçmiş durumda. Zengin koca avcısı olarak da öne çıkan Handan karakteri ile Hande Doğandemir adeta bir ters köşeye imzasını attı.

3 çocuklu bir anneyi kabul eden Dündar karakterinde ise Kutsi gayet başarılı bir iş çıkartıyor.

Hande Doğandemir'den kimse bunu beklemiyordu, resmen ezber bozdu! 10

Anibal Güleroğlu, yazısında ayrıca Handan karakterinin ‘ucuz kadın’ tanımına girdiğini de belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Geçmişte kayınvalidesiyle yaşadıklarını saklayarak sözde ‘iyi anne’ kıvamına bürünmeye çalışsa da giyim kuşamı ve makyajıyla ucuz kadın profilinin dibine vuran… Kendisine aşağılayıcı sıfat yakıştıranların kapısına koşturmakta sakınca görmeyen Handan’ın rahat hayat sürme kaygısı her şekilde annelik vasfının önüne geçmiş halde.

Nitekim çocuklarını yalanla kandırıp elini tutarak intihar eden kadının kocasıyla evlenmeye koşturması, Handan’ın bencilliğinin zirve yapışının, basit kişiliğinin ve duygusal yönünün ne denli zayıf olduğunun en net kanıtı.”

Hande Doğandemir'den kimse bunu beklemiyordu, resmen ezber bozdu! 11

Kötü bir anne profilini bu kadar net ve yalın bir şekilde ortaya koyan diziler çok azdır. Annemizi Saklarken de hikayesindeki u detay ile izlenmeyi hak ediyor. Ancak dizinin reytingleri bir hayli düşük gelmekte ve önümüzdeki haftalarda yükseliş olmazsa Star TV’den muhtemelen bir final kararı daha gelebilir.