Ana sayfa Sosyal Medya Hande Erçel ve Kerem Bürsin fena çakıldı! Sosyal medyada rakipleri yıktı geçti!

Hande Erçel ve Kerem Bürsin fena çakıldı! Sosyal medyada rakipleri yıktı geçti!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay –  Dizilerin haftalık karneleri olan reytingler, kaderlerini de belirliyor. Son yıllarda bir başka ölçüm var ki izleyiciyi etkilediği gibi kanalların dizilerle ilgili kararları üzerinde de etkili oluyor. Reytinge direk etkisi olmasa da sosyal medyada dizilerin yoğunluklu yer alması, reytinge katkı sağladığı herkesin kabulü artık.

Kimi diziler var ki sosyal medya desteği ile reytingde çıkışlar yakalıyor. Kimileri de sosyal medya eksikliği nedeniyle izleyici kaybediyor ve hatta eleştirel yorumlar alıyor izleyenlerden.

Ekranda son dönemde güçlü sosyal medya desteği ile herkesi şaşırtan dizi ise Sen Çal Kapımı. Geçtiğimiz yaz başlayan ve hafta içi yayınlanan dizi, reytingleriyle yaz sezonunda kanalın yüzünü güldürmüştü.

Hande Erçel ve Kerem Bürsin’in başrolünde oynadığı ve Fox TV’de yayınlanan dizi, sezonda ise rakipleri karşısında zorlanınca Cumartesi gününe alındı. Fakat yine de beklenen reytinge ulaşamadı.

Sosyal medya desteği o kadar güçlüydü ki dizi sezon boyunca reytinglerini çok fazla düşürmeden ortalama da olsa yukarıda tutmayı başardı ve bir başarıya da imza attı.

Yurt içi ve yurt dışından diziye ilgi büyük. Sosyal medyada ise adeta kıyamet kopuyor! Hayranları Hande Erçel ve Kerem Bürsin’e müthiş bir destek veriyor. Sosyal medya ölçümleme servislerinin düzenli raporlarında da her iki oyuncu da farklı kategorilerde hep ilk sıralarda yer aldılar.

Hande Erçel ve Kerem Bürsin fena çakıldı! Sosyal medyada rakipleri yıktı geçti! 9

Dizileri de yine sosyal medyadaki tablolarda ilk sıradaydı. Sen Çal Kapımı dizisinin çiftleri Eda ve Serkan da yine ‘En popüler dizi çifti’ kategorisinde kimseye zirveyi bırakmıyordu!

Ancak Nisan ortasında sezon arası verince durum değişti! Halen ekranda olan Maraşlı’ın Mahur ve Celal’i, Sen Çal Kapımı çiftini zirveden düşürdü. 9 Haziran’da Sen Çal Kapımı yeni bölümleriyle gelecek ama şimdilik gözden düşmüşe benziyor!

Ara açıldıkça açıldı ve sonunda 5. sıraya kadar geriledi. Sosyal medya ölçümleme servislerinden olan Somera, 19-26 Mayıs haftasının en popüler çifti tablosunu yayınladı.

İşte ilk 5’e giren çiftler…

Hande Erçel ve Kerem Bürsin fena çakıldı! Sosyal medyada rakipleri yıktı geçti! 10

Maraşlı’nın yeni sezonda devam edip etmeyeceği belli değil. Zira yapım şirketi ve kanal son reytinglere göre kararını verecek. Dizinin sosyal medyadaki başarısının devam kararına etkisi olup olmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.

9 Haziran’da ikinci sezonuyla Fox TV ekranında izleyicisiyle buluşmaya hazırlanan Sen Çal Kapımı dizisinin Eda ve Serkan’ı ise büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Gerçek hayatta da sevgili olan Hande Erçel ve Kerem Bürsin tarafından canlandırılan Eda ve Serkan sadece 200.756 paylaşımla listenin sonuncusu oldu.

Çiftin, gerçek hayattaki aşklarıyla ve sosyal medyada son hız dönen yeni sezon tanıtımlarıyla bolca gündemde olmasına rağmen en büyük rakibi olan Maraşlı’nın Mahur ve Celal’inin çok geride kalması büyük bir şaşkınlık yarattı. Bakalım ikili yeni sezon başlayınca yeniden parlak günlerine geri dönecek mi?

Sıralamanın ikincisi ise TRT 1’de yayınlanan Teşkilat dizisinin Zehra ve Serdar’ı Deniz Baysal ile Çağlar Ertuğrul. Haklarında sosyal medyada 280.247 paylaşım yapılan çiftin hızlı yükselişi son derece dikkat çekici.

Hande Erçel ve Kerem Bürsin fena çakıldı! Sosyal medyada rakipleri yıktı geçti! 11

Üçüncü sırada ise Çukur’un Yamaç ve Efsun’u var. Show TV’nin fenomen dizisi finale doğru yaklaşırken Efsun ve Yamaç’ı evlendirmeye karar verdi, izleyicileri çok mutlu etti. Damla Sönmez ve Aras Bulut İynemli çifti tarafından canlandırılan Efsun ve Yamaç ekranların en popüler çiftlerinden. Çift hakkında hafta boyunca 217.877 paylaşım yapıldı.

Alev Alev dizisinin Çiçek ve İskender’i de 203.877 paylaşımda dördüncü oldu. Show TV’de yayınlanan Alev Alev dizisinde finale çok az kalırken, Hazar Ergüçlü ve Berker Güven tarafından canlandırılan Çiçek ve İskender, Sen Çal Kapımı’nın Eda ve Serkan’ını dahi geride bırakmayı başardı.