Ana sayfa Sinema Hande Erçel’in ilk sinema filmi Mest-i Aşk’ın vizyon tarihi belli oldu!

Hande Erçel’in ilk sinema filmi Mest-i Aşk’ın vizyon tarihi belli oldu!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sen Çal Kapımı dizisinin dünyadaki başarısının ardından kariyerinin zirvesine ulaşan Hande Erçel’in ilk sinema filmi Mest-i Aşk çok uzun süredir bekleniyor. Hande Erçel’in yanı sıra İbrahim Çelikkol, Bensu Soral, Boran Kuzum gibi ünlü isimleri bir araya getiren kadrosuyla dikkat çeken film Mevlana ve Şems’in hayatını anlatıyor.

Bugüne kadar hep televizyon dizilerinde yer alan Hande Erçel’in ilk sinema filmi olan Mest-i Aşk, oyuncu için çok büyük önem taşıyor. Filmin ilk duyurusu çok uzun süre önce yapılmıştı. Tanıtımı dahi yayınlanan filmin 2022 yılında yayınlancağı duyurulmuş ama hala bir tarih açıklanmamıştı.

Gelen son bilgiye göre Mest-i Aşk filminin vizyon tarihi aşağı yukarı belli oldu. Mest-i Aşk, eylül ya da ekim ayında vizyona girecek. Film Türkiye’de Türkçe,İran’da ise Farsça dublajla yayınlanacak.

Mest-i Aşk filminin oyuncu kadrosu adeta devler ligi. İran Türkiye ortak yapımı film, Hande Erçel, İbrahim Çelikkol, Boran Kuzum ve Bensu Soral’ı bir araya getirirken başrolünde Fiki İranlı oyuncu Parsa Pirouzfar ve Shahab Husseini yer alıyor.

Hande Erçel’in ilk sinema filmi Mest-i Aşk’ın vizyon tarihi belli oldu! 7

Parsa Piroufzar Mevlana Celaleddin Rumi’yi canlandırırken Cannes Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazanan Shahab Husseini de Mevlana’nın can dostu Şems Tebrizi’ye hayat veriyor. ENG Yapım Medya ile Semarya Film ortak yapımı olan projede Mevlana’nın hayatına yönelik farklı bir bakış açışı getirilecek. Yapımcılığını Mehran Borumand’ın üstlendiği filmin yönetmeni Hassan Fathi.

Mest-i Aşk filminde Hande Erçel Kimya Hatun, İbrahim Çelikkol İskender, Boran Kuzum Alaeddin, Selma Ergeç Kerra, Bensu Soral Meryem, Burak Tozkoporan da Sultan Veled karakterlerini canlandırıyor. Filmin hikayesi şöyle olacak:

18 yaşındaki Kimya Hatun Mevlana ve Kerra Hatun tarafından evlat edinilmiştir. Kimya Hatun Mevlana’nın öğretisine gönül vermiş, maneviyat yönünden güçlü bir kadındır. Mevlana hayatta en çok sevdiği iki kişi olan Kimya Hatun ile Şemsi bir araya getirmek ister. Kimya Hatun sorgusuz sualsiz Şems ile evlenmeyi kabul eder. Şems’i tanıdıkça gönlünün büyüklüğünü, maneviyatının ne kadar yüksek olduğunu anlar. Ancak evliliklerinden kası süre sonra Şems hayatını kaybeder.