Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Hande Subaşı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Hande Subaşı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Hande Subaşı, 21 Şubat 1984 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi, sinema, tiyatro oyuncusu, manken ve şarkıcı.

Adı: Hande Subaşı
Doğum Tarihi: 21 Şubat 1984
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.80 m.
Kilosu: 58 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Yeşil
Annesi: Şaziye Alptekin
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/handesubasicom/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Hande Subaşı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Ankara’da doğdu büyüdü. Baba tarafı Elazığlı. Tek çocuk. “Babam Tunalı’da esnaf ve hâlâ da devam ediyor. Annem ev hanımı. Ama babamla boşandıktan sonra çalışmaya başladı. Ben 11 yaşındayken ayrıldılar. Ben annemle yaşadım. Ama babamla da görüşüyorduk.”

Çocukluk yılları: Anne babasının o küçük yaştayken ayrılması yaşantısını etkiledi. “Yaşanan bazı tatsızlıklardan çok etkilenmediğime, olgun bir çocuk olduğuma inandım. Ama fark ettim ki aslında öyle değil. Çekirdek aile eksikliği yaşamışım. Boşanmamış anne babanın, uyum içinde yaşadığı bir evde büyümeyi isterdim.”

Eğitim hayatı: Orta ve lise eğitimini Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesinde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümü’ne girdi ancak oyunculuğa başlayınca 2. sınıfta bıraktı.

Hayatının dönüm noktası: 2005 yılında katıldığı Miss Turkey güzellik yarışmasında birinci olması hayatının akışını değiştirdi. Ardından Miss World yarışmasında Türkiye’yi temsil etti ve En İyi Ulusal Kostümü Ödülü’nü aldı. “Tescilli güzel olmak benim için bu hiçbir zaman büyük bir mevzu olmadı. Ben o sene yarışmaya katılan kızlar içinden seçildim ama yarışmaya katılmamış benden daha güzel kızlar da olabilirdi. O yüzden bu durum Hande olmamı ve varoluşumu çok değiştirmedi. Güzellik yarışması eskiden evlerde keyifle takip edilirdi. Bizde de izlenirdi ve çocukluğum öyle geçti. Çocukluk yıllarımda da ince, uzun ve hoş bir kızdım. Ve küçük yaşımdan itibaren etrafımdakiler hep ‘Katılmalısın’ derdi. Modellik yapmaya başlamıştım ve o yarışma da aykırı bir dünya değildi. Tabii güzel bir basamak da oldu.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2006 yılında, ‘Adak’ dizisinde canlandırdığı ‘Nazlı’ karakteri başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Elveda Rumeli’ dizisinde canlandırdığı ‘Vahide’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Duygusal, samimi, sevdiklerine çok değer veriyor. “20’li yaşlarımda da beni mutsuz eden bana zarar veren şeylerden uzak durdum. Kendimi düşünmek, bencillik denebilir ama kendi hayatımı yaşıyorum ve ben iyi hissetmediğim bir şeyin içinde kalmamayı o zaman da biliyordum. 30’larımda ise insanlara güvenmeye çalışmayı ve daha fedakâr olmayı öğrenmiş olabilirim. Sevdiklerimle ilgili daha hassas düşünüyorum. Kendini ezdirmek ya da kullandırmak değil bu fedakârlık. Herkes kendine göre kıymetli. Hayatta mutlu olduğumuz ve yapmak istediğimiz şeyler var. Bunları biriyle yapmak istemek çok güzel ama sürekli kendinden vazgeçmemek lazım. Önce kendimizi sevip değerimizi bilmemiz gerek. Böyle bakınca kendine güven ve huzur geliyor. Herkes kendini severse daha mutlu bir toplum oluruz.”

Düşünce yapısı: Güzelliğin, enerjinin sevilip beğenilmesiyle alakalı olduğuna inanıyor. “Güzellik boyla posla alakalı değil bence, bir şeyini itici bulduğunuz biri, dünya güzeli de olsa size bir şey ifade etmeyebilir. Ama huyunu sevdiğim bir arkadaşım benim gözüme pekâlâ dünya güzeli görünebilir.”

Aşka bakışı: “Aşk, benim olmazsa olmazım. Ufak yaşlarda aşka melankolik bakardım ama yaşım ilerleyip hayatı deneyimledikçe, şu an kafamda olumlu şeyler canlanıyor. Aşk konusunda eski melankolik Hande değilim. Aşkın acıtan, imkânsız tarafını değil de güzel tarafını yaşamayı tercih edip artık onu yaşıyorum. Eskiden dürtüsel davranıyordum, yaş aldıkça daha tutarlı yaşadığımı düşünüyorum.”

Hande Subaşı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İlk sinema filmi: Mahsun Kırmızıgül / Güneşi Gördüm

Hayata bakışı: Hayata pozitif bakmaya çalışıyor. “Kendimi son yıllarda keşfediyorum. Eksik, zayıf taraflarım ya da yanlışlarımla yüzleşiyorum ve artık bunları kabulleniyorum. Eskiden kaygı duyan biriydim. Her şeyi olumsuz tarafından görüp kötü olacakmış gibi bir endişeyle yaşarken farkında olmadan çevrenizdekilerin enerjisini de düşürüyorsunuz. Bunu törpülemeye başladım. Bir de beni dışarıdan soğuk bulurlar. Aslında tam tersi, cana yakın ve uyumluyumdur. Şimdi de bunun üzerine çalışıyorum. Yaş ilerledikçe farkındalığın artıyor, hayata bakış açın değişiyor. Bazı şeyleri daha çok irdeliyorsunuz. Kendimde bu farklılığı yaşıyorum ama böyle de olması gerekir. Hep aynı kalmamız da mümkün değil. Tabii karakteristik özellikleriniz, yapınız değişmiyor ama daha kendinizle yüzleşebildiğiniz, kabullenebildiğiniz durumlar oluyor. Kötü yanlarını törpülemeye kararlı oluyor insan. Yaş küçükken daha pervasız olabiliyorsunuz. Sonucunu düşünmüyorsunuz. Yaş ilerledikçe her şeyden çekiniyorsunuz. Arabayı bile eskiden daha hızlı kullanırdım. Şu an tedirgin oluyorum.”

İş hayatına bakışı: Kendisini öncelikle oyuncu sonra da şarkıcı diye tanımlamayı seviyor. 2020 yılında ‘Unutamadım’ adlı ilk single albümünü çıkardı. “Oyunculuk, modellik ve müzik aslında çocukluktan beri dönem dönem içimde var olan şeylerdi. Ailem de müziksever. Dedem eski saz üstatlarından. Ben de ilkokulda dört yıl ‘TRT Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu’ndaydım. Sonra ‘Şarkı Söylemek Lazım’ isimli bir programa katıldım. İzleyenler performanslarımı beğendi. O programdan sonra 10 seneyi aşkındır hep şarkı söylemem konusunda talep geliyordu. Proje albümlerinde, tiyatro oyunlarında, oynadığım dizilerde şarkı söylemiştim. Canlı sahne performansları yaptım. Ve ilk şarkıyı çıkardım. Arabesk bir tavrım, ruhum yok; hayatımı da arabesk yaşamıyorum ama o melodileri yeri geldiğinde dinlemekten keyif alıyorum. Yıllardır da arabesk söylemeyi seven bir karakter oldum. Bu yolda devam etmek istiyorum. Aslında hayal ettiğim şey, yeni şarkıların yanı sıra herkesin yıllardır bildiği şarkıları Latin düzenlemelerle, daha sakin bir şekilde söylemek ve herkesin arka arkaya dinleyeceği bir müzik listesi oluşturmak. Bir yandan da tiyatro sahnesinde müzikal işlerle devam edeceğim.  Bu işe kazanç için değil, şarkı söylemek bana keyif verdiği için başladım. İstanbul’da bir mekânda sahne alarak sanıldığı gibi büyük paralar kazanmıyorsun. Televizyona dizi çeksem daha fazla kazanabilirdim. Tabii bunu yıllardır müzik yapan, büyük isimleri dışında tutarak söylüyorum.”

Kariyer planı: Çoğunlukla dram oynadı ama sanat filminde de rol aldı. Dönem işlerini çok seviyor. “Kariyerime baktığımda olduğum yerden memnunum. Hepimiz doyumsuz olduğumuz için o anlamda ‘daha’ diye geçiriyorsunuz içinizden. Baktığımda şükrediyorum çünkü yaşadıklarım eskiden hayalimdi. Güzel işler yaptım ve kendimi şanslı görüyorum. Kariyerim güzel ilerliyor zaten yükseklerde gözüm yok. Yurtdışında olsam güzel olur ama ben bu ülkede iş yapmayı seviyorum.”

Kimlere hayranlık duyar? Aynı projede yer almak için çok hayalini kurduğu, ekolüm dediği, inanılmaz hayranlık duyduğu birisi yok. “Tabii ki çok beğendiğim oyuncular var. Kate Winslet çok severim mesela onun enerjisi çok iyi gelmiştir bana. Sürekli çok neşeli ve pozitif, komedi işlerinin içinde gördüğümüz bir oyuncu da değil aslında ama niyeyse bir izleyici olarak en azından bana hep iyi enerji vermiştir. Onunla aynı projede birlikte bir şey paylaşmayı isteyebilirim. Zaten hayranlıkla izlediğimiz birçok yerli-yabancı aktör, aktrist var. Al Pacino, Robert De Niro ile de rol almak çok güzel olurdu. İnanılmaz hayranlık duyduğum, saplantılı tek bir isim yok ama Türkiye’den de birçok oyuncu, sanatçı olabilir tabii ki. Önemli olan, huzurlu olduğum, anlaştığım insanlarla çalışmak, bu benden yaşça küçük de olabilir büyük de olabilir, bir şeyler öğrenebileceğim hem mesleğe hem hayata dair.  Bundan sonrası için de illa şu isim değil ama çalıştığım iş ortamındaki insanlarla aynı frekansa sahip olmak ve mutlu, huzurlu olmak sanırım daha önceliğim.”

Hangi filmden etkilendi: Tarz olarak bilimkurgu ve fantastik işleri seviyor. “Christopher Nolan işleri bana çekici geliyor. ’Bourne’ filmlerini izlemekten sıkılmıyorum. ‘Hayat Güzeldir’ beni en etkileyen filmlerden. ‘Tatil’ filmi de yıllardır arada açıp izlediğim bir film.”

Formunu nasıl koruyor? Genetik olarak kendisini şanslı buluyor, metobolizması hızlı, çok yesede kilo almıyor. “Genetik olarak baba tarafımın ekmeğini yiyorum. Metabolizmam hızlı çalışıyor. Bir de artık eskisi kadar fast food yemiyorum.Yemek yemeyi çok seviyorum. Güzel yemek yemeyi ekstra seviyorum. Bir kadına göre fazla yiyorum. Beni tanıyanlar tipime bakınca şaşırıyor. Zayıf kalmamın sebebi hem genetik hem de sporu hayatımdan hiç çıkarmıyorum. Su sporlarına meraklıyım. ‘Diriliş’te oynarken at binme, kılıç ve atış dersleri aldım. Şimdi de ciddi bir atıcı adayıyım. Boks ve dövüş sporları da yapıyorum. Vücut yapım kaslı. Kocaman kaslı kadın sevmem, çok zayıf, ince kadın severim. O yüzden dozunda yapmak lazım. Zamanında model arkadaşlarım bana gıcık olurlardı. Onlar kas yapmak için çok spor yaparlardı. Herkes kendinde olmayanı ister ya, o durum vardı.”

Hande Subaşı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Estetik uygulamalara bakış açısı: Estetik müdahalelerden ziyade insanın bedenine içten iyi bakması gerektiğini düşünüyor. “Hiç spor yapma, her şeyi ye iç sonra git oranı buranı gerdir, bu komik oluyor. Öncelikle içten de önlem almak gerekiyor. Hayat biçimini değiştirmek lazım. Kötü alışkanlıklarımdan kurtulmaya çalışıyorum mesela ben. Sigarayı bıraktım. Sağlıklı ve kaliteli yaşamak istiyorum. Yediğimiz içtiğimiz şeylerle bedenimizi yormamalıyız. Cerrahi yöntemler tek başına yeterli değil çünkü. Her yaşı da yaşamalıyız. Yaş hayattan bazı keyifleri almak için sizi sınırlamamalı.”

Evde ne yapar? Temizlik konusunda takıntılı birisi. “Gece kalkıp temizlik yaptığımı bilirim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2006 – Adak/ Nazlı

2006 – Kuş dili/ Fidan

2008- 1 Kadın 1 Erkek

2007/ 2009 – Elveda Rumeli/ Vahide

2010 – Elde Var Hayat

2011- Muhteşem Yüzyıl/ Saliha

2012 – Düşman Kardeşler/ Selin

2013 – Merhamet

2014 /2015 – Diriliş: Ertuğrul Gazi / Aykız

2017/2018- Bahtiyar Ölmez/ Nergis Çakar

2021-  Baht Oyunu/ Nergis Şahin

SİNEMA FİLMLERİ

2017- Aşk Uykusu

2016 – Propaganda 2

2016- Defne’nin Bir Mevsimi/ Defne

2011- Anadolu Kartalları/ Müzisyen Burcu

2010 – Gelecekten Bir Gün/ Ebru

2009 – Güneşi Gördüm / Zehra

TİYATRO OYUNLARI

2019- Sevmekten Öldü Desinler / Oyuncu

2017- Talking Tom ve Arkadaşları / Angela

2017- Binde Bir Gece Diyalogları / Oyuncu

2015- Yetersiz Bakiye / Oyuncu

SINGLE

2020- Unutamadım