Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Hazal Şenel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Hazal Şenel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Hazal Şenel, 17 Haziran 1992 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Hazal Şenel
Doğum Tarihi: 17 Haziran 1992
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.69 m.
Kilosu: 54 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/hazallsenell/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Hazal Şenel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Çocukluk yılları: Çok aktif bir çocuktu. Oyuncu olma isteği, 7 yaşında gittiği bir tiyatro oyununda ağlayan bir adama sarılmak için sahneye çıkmak istemesiyle başladı. “Oyunun ortasında sahneye çıkamayacağımı ve annemin, ‘Oyuncu olursan sahneye çıkabilirsin’ dediğini hatırlıyorum. Sonrası bu istediğimle birlikte geldi zaten. Bu kadar erken sahnelerde yer almak ise beni normalden daha hızlı olgunlaştırdı. Sürekli yetişkin insanlarla birlikteydim. Zamansal olarak da yaşıma göre çok fazla tecrübeye sahip olmamı sağladı. Tabii o yoğunlukta çocukluğunu doya doya yaşayabildiğim pek söylenemez. Günlerim okul çıkışında hafta sonları dahil genelde programlıydı. Sehir tiyatroları, devlet opera balesi ve bunlara ek okul aktiviteleri, ödevler derken tempolu bir çocukluk dönemi geçirdim. Çok aktif bir çocukluk geçirdim. Yataktan kalkıp, uyku saatime kadar aktivitelere koşuyordum. Enerjim fazla fazla yetiyordu haliyle. Sokakta ta seksek ya da saklambaç oynadığımı hatırlamıyorum ama ‘Ah be, çocukluğumu yaşayamadım’ demedim, ben kazanımlarımdan memnunum. En baştan başlasam yine bu hayatı seçerim.”

Eğitim hayatı: Hüseyin Aycibin İlköğretim Okulu ve Yeni Levent Lisesi’nden mezun oldu. “Maceram, Kanal D’nin PAM çocuk kulübüyle başladı. Sonrasında baktım ki seviyorum sahneyi, Birol Engeler’den tiyatro dersi alıp, Şehir Tiyatroları sınavına girdim. Ve Muhsin Ertuğrul Şehir Tiyatrosu’nda eğitim hayatım başladı. Tabii bir de Devlet Opera ve Balesi’nde eğitimim var.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına Küçük yaşta rol aldığı ‘Selena’ dizisinde canlandırdığı ‘Kıvılcım’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Türk Malı’ dizisinde canlandırdığı ‘Melodi Kuzu’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Uyumlu, enerjik, ‘yalan’ a tahammülü yok. “Herkesin illaki kırmızı çizgileri vardır. ‘Hayatımda asla olamaz’ diyebileceğim tek şey yalan. Zaten yalan da büyük bir güven problemi doğurduğu için onun dışında pek bir kırmızı çizgim yoktur. Çocukken şöhreti yakalamak; sevilmek dışında bana bir hava ya da ego katmadı. Aslında biraz ego bana çok güzel olurdu, yakışırdı.

Sosyal:  “İkizler burcuyum. O yüzden günümün yarısını enerjik geçirirken birden düşen bir yapım var. Uyumluyumdur, arkadaşlarım bana ‘fark etmez Hazal’ derler.  Evcimen bir yapım vardır.  Evde vakit geçirmeyi çok severim. Değişikliğe açık bir insan değilim, alışık olduğum şekilde devam etmesini isterim her şeyin. Ani ataklarım vardır; gecenin 3’ünde Anadolu Yakası’ndan Sarıyer’e sucuk ekmek yemeye gitmek isteyebilirim.”

Hazal Şenel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Aşka bakışı: Bir süredir ‘Pis Yedili’ dizisinin setinde tanıştığı oyuncu ve şarkıcı Bertan Allani ile aşk yaşıyor. “Bence aşk; herkese göre değişen duygu durumu. Bir genelleme yapamam asla kendi adıma. Aşkın tek başına güçlü olduğuna da inanmıyorum. İlk görüşte aşklara çok inanmam. Ben aşkın emekle, anılarla, hayallerle ve güvenle olgunlaşmış halini seviyorum. Bertan; enerjisi çok yüksek bir karakter. En basta beni tamamlayan yanı o yönü oldu. Daha sonra her şeyini sevdim zaten. Mutlu bir beraberliğin yol haritası kesinlikle güven, arkadaşlık ve saygı. Bu üçünün olduğu yerde mutsuz bir İlişki olabilmesi bence imkansız. Bertan’la rol arkadaşı olduğumuz ‘Pis Yedili’ setinde tanıştık. Bertan çok iyi ve anlayışlı bir partnerdi. Dizinin finalinden bir sure sonra da ilişkimiz başladı.”

İlk sinema filmi: Gani Müjde/ Osmanlı Cumhuriyeti

Oyuncu olmasaydı ne olmayı isterdi: Oyuncu olmasaydı veteriner olacağını söylüyor. “Çünkü hayvanlara karşı aşırı ilgi ve sevgim var. Onlarla beraber olmayı, vakit geçirmeyi çok seviyorum.”

İş hayatına bakışı: ‘Selena’, ‘Türk Malı’, ‘Pis Yedili’ gibi unutulmaz dizilerde rol aldı. En son da 2019’da final yapan ‘Elimi Bırakma’ dizisiyle ekranlara geldi.  “Hepsi ayni tonlarda gibi görünen ama tecrübe etmesi çok farklı projelerdi. En son işim ‘Elimi Bırakma’ iyi geldi bana aslında. Çünkü bir dram setinde olmak işime olan ilgimi pekiştirdi. Bence işimizin en güzel yanı da bu. Çeşitli ve açık olması. Komediyi çok seviyorum ama diğer türlere de ilgim arttı. Tabii ki bugüne kadar pek çok işte komedi oynadığım için bu rol üzerime yapıştı. Zaten o yüzden son üç yıldır sıkıntıya girdim ve kendimi uzaklaştırdım. Çünkü ben drama da çok seviyorum Ayrıca güçlü bir kadın karakteri canlandırmak istiyorum. Pandemi boyunca hiçbir şey yapmadım, yapamadım. Bronşitim olduğu için ekstra dikkatli davranmaya çalışıyorum bu dönem. ‘Elimi Bırakma’ finali de aslında pandeminin hemen öncesiydi. Şu dönem senaryo okuyorum, içime sinen bir proje ile yine sete çıkmayı çok istiyorum. Özlüyorum setleri. Aynı zamanda heyecanı, koşturmayı, kendimi geliştirmeyi…

Kariyer planı: Sektöre girdiğinde çok küçük yaşlarda olduğu için bir meslek edinmiş olduğunun farkında değildi. İlerleyen dönemlerde daha çok sinema filminde rol almak istiyor. “Benim için oyun gibiydi. Özellikle ‘Selena’ dizi seti. Daha 29 yaşındayım. Ve pek çok projede çok değerli insanlarla tanışıp, çalışma fırsatı buldum. Birçok karakter oynadım ve bunlar doğal olarak bana çok şey kattı. İşimin yapısını düşünürsek daha yolun başındayım diyebilirim. Sinema filmi kalıcı bir eser, diziler gibi değil. O yüzden tabi ki sinema filmi ama diziler sayesinde de sektörden birçok kişiyi tanıma olanağı buluyorsunuz. Tanıştığın her ekip senin diğer bir ailen gibi oluyor. İkisinin de farklı tadı var. Tür olarak komediyi ne kadar çok sevsem de drama da kendimi daha kolay ifade ettiğimi düşünüyorum. Evet, güldürmek zor ama ağlatmak da zor…”

Gelecek Hayali: Ekranda, güçlü kadın karakterlere hayat vermek istiyor. “Pandemi döneminde çok fazla dizi ve film izleme fırsatı bulmuş oldum aslında. Güçlü kadın karakterlere çok yükseliyorum. İzlerken aşırı keyif aldığım için belki de. Bu nedenle Erkan ile fotoğraf çekimleri yapmaya başladım. Erkan Balkan hem arkadaşım hem gözünü çok beğendiğim bir fotoğrafçı. Oynamak istediğim karakterlere yakın tiplemeler çıkartıyoruz. Oyunculukta kırmızı çizgim yok. Benim için girdiğin kabın şeklini alma meselesi bu. İnandığım hiçbir proje için kırmızı çizgilerim yok. Burada en önemli şey oyuncunun rolü ne kadar sahiplendiği ve istediği bence. Tabii role ne kadar inandığı da…  Ben aslında şu ana kadar daha çok role odaklı bakıyordum. Galiba o yüzden daha çok komedi işlerinde oynadım. Normalde, sakin biri olduğum için eğlenceli karakterleri oynamaktan hoşlanıyordum. Yaşımı oynayabileceğim daha ağır karakterler denemek istiyorum. Herkes için olduğu gibi benim içinde değişik, durgun ve korkutucu olan bu yılı unutturucak, heyecanlandıran bir projem olmasını umuyorum, diliyorum. Her oyuncu sergilediği performansını ödülle taçlandırmak ister herhalde. Yani hiçbir zaman ‘tamam ben oldum, çok iyi bir oyuncuyum’ dememek lazım. 20 yıl sonra da hep “daha iyisi olabilir” diye düşünenlerdenim. O yüzden bir hedefim ve bir sınırım yok. Dediğim gibi herkes performansının taçlanmasını ister! Ben de kariyerimde bu amaçla emin adımlarla ilerlemeyi tercih ediyorum.

Kaygıları: Sektörde kadın olmanın zorluklarını yaşıyor. “Zor tarafları var. İster istemez bir erkekle, bir kadına aynı davranılmıyor. Erkek oyunculara daha usturuplu davranılıyor ama kadınsanız, bir de absürt bir karakteri canlandırıyorsanız; sizinle daha samimi ve laçka bir ilişki kurabiliyorlar. Gerçi hâlâ yeni bir sete gittiğimde bana çocuk oyuncu gözüyle bakıyorlar.”

Evde ne yapar? “Pandemi gerçekten hepimizi değiştirdi. Mesela ben yapısal olarak evrildim. Normalde evde çok fazla vakit geçiren, üst düzey bir evcimendim. Evden çıkamama durumumuz ilk baslarda benim için pek zorlandığım bir konu olmadı haliyle. Ama şimdiye kadar evde çok fazla vakit geçirdiğimi pandemi sürecinde fark ettim. Normale döner dönmez çok daha fazla aktivite yapmaya karar verdim.  Setim olmadığında günümü, haftanın yoruculuğuna göre evde dinlenerek ya da arkadaşlarımla vakit geçirerek değerlendiririm.”

Hazal Şenel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Formunu nasıl koruyor? Meyve, sebze tüketimine dikkat ediyor. “Onun dışında çok kontrolcü değilim ama elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum.  Sporla aram da iyi diyelim iyi olsun. Ara ara kendimi verip arada kopuyorum. Gerçi bu dönem düzenli olarak hayatıma oturtmaya çalıştığım bir sistem var. Muhabbet Ceneoğlu’yla çalışıyorum ve şimdilik müthiş gidiyor.

Modayı takip ediyor mu? Giyiminde rahatlığı tercih ediyor. “Ben biraz rahata kaçıyorum galiba çoğu zaman. Ama trendlerden de uzak duramıyorum. Biraz bilgim var ama ilgim yok diyebilirim. Alışık olduğum parçalardan kopamam. İçinde kendimi huzurlu hissettiğim özel kıyafetlerim var. Kıyafetlerimin renklerini de ruh halime göre seçerim. Marka olup olmaması benim için önemli bir detay değil. Günlük hayatta spor giyiniyorum genelde. Çok renkli giyinmekten hoşlanmasam da, ikizler burcu olmam sebebiyle hayır diyemiyorum renkli kıyafetlere.”

Sosyal medyayı aktif kullanıyor mu? Sosyal medyayı bazen çok bazen az, ama takip ediyor. “Çünkü yaptığımız işte en hızlı reaksiyon alabileceğimiz saha orası. Ben üsluba çok önem veren bir insanım. Ve okulun değil, tavrın insanlarda eğitimi ve düzeyini belirlediğini düşünüyorum. İyi bir üslupla yazılmış eleştirileri okuyup değerlendiriyorum. Mesela Instagram’dan mesajlar geliyor, ‘Abla, seni izlerken ben daha küçüktüm ve hâlâ izliyorum’ diyorlar. Bu da 20-25 yaş aralığındaki çoğunluğun beni tanıdığı anlamına gelir. Hatta hâlâ tekrarları verildiği için şimdilerin çocuklarına da hitap ediyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2006/2009- Selena/ Kıvılcım Aykar

2010/ 2011- Türk Malı/ Melodi Kuzu

2011/2014- Pis Yedili   / Salça

2017- İçimdeki Fırtına/ Yeşim

2017- İki Yalancı/ Burcu

2017/2018- Bahtiyar Ölmez/ Nuran

2019-Elimi Bırakma/Şirin Dalındagüzel

SİNEMA FİLMLERİ

2008- Osmanlı Cumhuriyeti/ Kasiyer Kız

2015- Hannâs: Karanlıkta Saklanan/ Elif

2016- Bizans Oyunları: Geym of Bizans/ Çiğ Börek

2018- Aşk Masalı /Müge (TV Filmi)