Ana sayfa Dizi Arşivi Türk Malı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Türk Malı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – 2010 yılında Show TV’de yayınlanan Türk Malı, Kuzey Production’un yapımcılığında, Tayfun Güneyer’in yazıp yönettiği Türk komedi dizisidir. Birbirlerinden sıkılmalarına karşın beraber yaşamak zorunda olan 20 yıllık evli Abiye ve Erman Kuzu çiftinin mutsuz aynı zamanda trajik evliliklerini konu alan dizi yayınlandığı dönemde büyük başarı yakaladı.

Şafak Sezer, Binnur Kaya, Hazal Şenel, Barış Çelikkol, Özkan Uğur, Melek Baykal, Bekir Aksoy gibi önemli isimler dizide rol aldı.İlk sezon Şafak Sezer ile Binnur Kaya kavgası sonrasında dizi 33. bölümde final yaptı. İkinci kez 2017 yılında yayınlanan dizi sadece 8 bölüm sürebildi. Komedi unsurlarıyla çok dikkat çeken Türk Malı, sosyal medyada da uzun süre konuşulan bir yapım oldu.

Türk Malı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:

Kanal: Show TV
Yapımcı: Kuzey Production
Türü: Komedi
Yayın Tarihi: 15 Mart 2010- 7 Ocak 2011 / 2017
Mekan: İstanbul
Süresi: 120 dakika
Başrol: Şafak Sezer, Binnur Kaya, Hazal Şenel, Barış Çelikkol, Özkan Uğur, Melek Baykal, Bekir Aksoy, Devin Özgür Çınar, Sinan Çalışkanoğlu.
Oyuncular: Yalçın Özden, Osman Sonant, Damla Cercisoğlu, Metin Zakoğlu, Selin Altay, Şafak Pekdemir, Ünal Yeter, Beliz İnal.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCMyl4IEXwhGkOIwuj5ci-5Q
Resmi internet sayfası: https://www.showtv.com.tr/dizi/tanitim/turk-mali/1043

TÜM HABERLER:

Türk Malı dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz. Tüm haberleri okumak için tıklayın…

GENEL İZLENİM:

Türk Malı dizisi yayınlandığı dönemde büyük bir başarı yakaladı ve her kesimden birçok hayran kitlesi edindi. 2. sezonunda diziye ünlü oyuncular Melek Baykal ve Özkan Uğur’da dahil oldu. Ancak, ‘Erman Kuzu’ karakterini canlandıran Şafak Sezer ile ‘Abiye Kuzu’ karakterine hayat veren Binnur Kaya’nın dizi setinde ki kavgası Binnur Kaya’nın diziden ayrılmasına neden oldu. O dönem, kavgada Şafak Sezer’in Binnur Kaya’ya küfürlü konuşmasının ardından dizinin 33. Bölümüyle yayından kaldırılmasına karar verildi.

Türk Malı, 28 Mayıs 2017’de 2. versiyon olarak bu defa Star TV’de yayınlanmaya başladı. Yeni versiyonda, Erman Kuzu’nun Abiye Kuzu’dan boşanmasının ardından yaşadıkları konu edilecekti ancak dizi tutmadı 8. bölümde final yaparak sona erdi.

Türk Malı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

HİKAYESİ:

Erman ile Abiye, yirmi yıllık evli bir çift. Ve doğal olarak artık çok sıkılmışlar birbirlerinden, ama müebbet hapis misali, birbirlerine tahammül etmek zorundalar. Ayrı yumurta ikizi iki sorunlu çocuk ve hepsinden daha sorunlu bir kayınbirader de, ekstra eziyet olsun diye verilmiş Erman ile Abiye’ye.

Kuzu Ailesi’nin oturdukları, Abiye’nin babasından kalma, üç katlı, eski ve küçük evin bitişiğindeki eve, sadece yirmi günlük evli ve evliliğe inançları henüz çok taze olan genç bir çift taşınınca; Kuzu Ailesi’nin de tüm hayatı değişiyor. Çünkü, artık ellerinde kendi hayatlarını karşılaştırabilecekleri bir ‘denek gurubu’ var. Her macerada, ilk başta, komşu çiftin sevgi ve saygı ve modernlik dolu hayatlarına özenseler de, sonunda yine de kendi hayat tarzlarını en doğrusu olduğunu görüp, hallerine şükrediyorlar.

Türk Malı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Şafak Sezer (Erman Kuzu) Abiye Kuzu’nun eşi, Arda ile Melodi’nin babası, Yarcan’ın ise eniştesidir. Posta dağıtım şirketinde çalışmaktadır ve aynı zamanda po
stacılık da yapmaktadır.
Binnur Kaya (Abiye Kuzu / Kıymık) Erman Kuzu’nun eşi, Arda ile Melodi’nin annesi, Yarcan’ın ise ablasıdır. Berrin’in kızıdır.
Hazal Şenel (Melodi Kuzu) Evin kız çocuğu, Arda’nın ikiz kız kardeşidir. Abiye ve Erman Kuzu’nun kızıdır.
Barış Çelikkol (Arda Kuzu) Evin erkek çocuğu, Melodi’nin ikiz erkek kardeşidir. Abiye ve Erman Kuzu’nun oğludur.
Melek Baykal (Berrin) Abiye ve Yarcan’ın annesi, Arda ile Melodi’nin anneannesidir. Erman Kuzu’nun kaynanasıdır.
Özkan Uğur (Özcan) Abiye ve Yarcan’ın dayısıdır.
Devin Özgür Çınar (Seval ) Kuzu ailesinin komşularından; Gökhan’ın eşidir.
Bekir Aksoy (Gökhan ) Kuzu ailesinin komşularından; Seval’in eşidir.
Sinan Çalışkanoğlu (Yarcan Kıymık) Abiye Kuzu’nun erkek kardeşidir. Arda ile Melodi’nin dayısıdır. Erman Kuzu’nun da kayınbiraderidir. Ve Berrin’in oğludur. Pizzacıda çalışmaktadır.
Yalçın Özden (Kadir Serttaş ) Seval’in babası, aynı zamanda Gökhan’ın da kayınpederidir.
Osman Sonant (Suphi – Süpo) Yarcan’ın arkadaşıdır. Onunla beraber pizzacıda çalışmaktadır.
Damla Cercisoğlu (Ezgi ) Yarcan’ın nişanlısıdır.
Metin Zakoğlu (Müştak Bey ) Erman’ın posta dağıtım şirketindeki müdürüdür.
Selin Altay (Gülşişe ) Erman’ın posta dağıtım şirketindeki sekreter arkadaşıdır. Aynı zamanda da Gökhan’ın çocukken, ilkokul arkadaşıydı.
Şafak Pekdemir (Zehra) Erman’ın posta dağıtım şirketindeki güzel ama erkeksi iş arkadaşı.
Ünal Yeter (Sündüz ) Erman’ın posta dağıtım şirketindeki homoseksüel çaycısı.
Beliz İnal (Serçe) Yarcan’ın eski çalıştığı pizza şirketinin sahibinin kızı.

JENERİK:

Türk Malı dizisinin jenerik müziği de büyük beğeni topladı ve unutulmaz dizi müzikleri arasına girdi. Jenerikteki rap tarzındaki şarkıyı Rapozof ve Xir seslendirdi. Şarkı, dizinin yayınlandığı dönemde dillerden düşmedi.

TÜM BÖLÜMLER:

Türk Malı dizisi 15 Mart 2010 tarihinde Show TV’de izleyici ile buluştu. Yayınlandığı dönemde fenomen haline gelen dizi büyük başarı yakaladı. Ancak dizinin başrol oyuncusu Binnur Kaya’nın 30. bölümde diziden ayrılması ile bitirilme kararı alındı. Türk Malı, 7 Ocak 2011 tarihinde 33. bölümüyle ekranlara veda etti. Dizi 2017 yılında da yeni versiyonu ile sadece 8 bölüm yayınlanıp, reyting düşüklüğü nedeniyle yayından kaldırıldı.

Türk Malı dizisinin tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasından izleyebilirsiniz.

KAMERA ARKASI:

Türk Malı dizisinin kamera arkasındaki görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlandı. Özellikle çekim hatalarının yer aldığı kısımlar izleyiciye en az dizi kadar eğlenceli dakikalar yaşattı.

Türk Malı- Çekim Hataları 1

Türk Malı- Çekim Hataları 2

UNUTULMAZ SAHNELER

Yayınlandığı dönemde milyonların gönlünde taht kuran ve esprileri ile dillerden düşmeyen Türk Malı dizisinin unutulmaz sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz…


Elektrikten Kaçamayan Erman!

Kedi kız Abiye, Yarasa Adam Erman!

Kuzuların Evinde Büyük Karmaşa!

Erman’ın Müdür Karşısında Zor Anları!

Kuzular Zoraki Davette!

Kuzuların Gece Kaydı!