Ana sayfa Sosyal Medya Hekimoğlu’na yazık olmasın diye izleyici kendi çözümünü buldu!

Hekimoğlu’na yazık olmasın diye izleyici kendi çözümünü buldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranında Salı akşamları yayınlanmakta olan Hekimoğlu dizisi, başarılı bir yapım. House MD isimli ABD dizisinden uyarlanan yapım, son derece etkili sahnelere, iyi oyunculuk performanslarına ve farklı bir konsepte sahip. Ancak dizinin ilk sezonunda elde edilen reyting başarısının ikinci sezona taşınamaması gibi bir gerçeklik de var.

Kanal D, Hekimoğlu konusunda belki de başka dizilerine tanımadığı ayrıcalığı sağlıyor. Salı akşamları çok güçlü rakiplerin yanında dizi düşük reytingler alsa da kanal arkasında sağlam şekilde durdu. Dizinin 3’lü oranlara kadar düşen reytingleri ise hayranları bir hayli endişelendiriyor.

1 Aralık akşamı yayınlanan 27. bölümde 4’lü reytingler elde edildi ve bir toparlama adımı olarak da bu önemli bir gelişmeydi. Ancak dizi gelgitli reyting performansı ile bir hafta toparlayacak gibi gösteriyor, bir hafta ciddi kayıpla alarm zilleri çalıyor. Dizinin ilk sezonda gördüğü ilgi düşünüldüğü zaman gelinen bu nokta hiç de iyi bir tablo değil.

Hekimoğlu hayranları sosyal medyada ısrarla Kanal D’nin dizinin gününü değiştirmesi gerektiğini belirten yorumlar yapıyor. Bunun sebebi Masumlar Apartmanı ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi 10’lu reytinglerin üzerine çıkan iki dizinin aslında izleyicileri mıknatıs gibi kendilerine çekmesi. Hekimoğlu, 4’lü reytinglerde sorun yaşarken, Fox TV’nin Baraj dizisi bu sorunu hikayesinde önemli düzenlemeler yaparak aşmayı ve 6’lı reytinglere de yükselmeyi başarmıştı.

Bu noktada Kanal D’nin gün değiştirmek gibi bir karar vermiş olsa bile, hafta içi her gün zaten güçlü diziler var. Kanalın da elinde fazla bir seçenek açıkçası yok. Hekimoğlu için Pazartesi günleri dışında Kanal D’nin diğer tüm akşamları dolu… Pazartesi akşamları 4 iddialı dizi var ve Salı’dan çok farklı bir tablo beklemek de hata olur. Belki Bir Annenin Günahı devam edemez ise Cumartesi günlerine alınabilir. Ya da Çok Güzel Hareketler Bunlar hafta içine çekilerek Hekimoğlu, Pazar gününe konulabilir.

Hekimoğlu dizisi için seçeneklerin az olduğunu ama Fox TV’nin yaptığı gibi Kanal D’nin de iki dizisinin yerini değiştirmek gibi pek de uygulanmayan bir çözüm bulması da mümkün olabilir. Tabii ki yapılan bu değişikliklerin de iyi sonuç vereceğinin bir garantisi yok.

Yani Hekimoğlu dizisi için gün değiştirmek iyi bir seçenek gibi dursa da Kanal D için riskler barındırıyor. Bir diğer durum ise diziye güçlü oyuncularla takviye yapılması ve karakterlerin farklılaşması ve konseptin de biraz daha drama yaklaştırılması olabilir.