Ana sayfa Sosyal Medya Hercai dizisi reytingde değil ama twitter’da fena patladı!

Hercai dizisi reytingde değil ama twitter’da fena patladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Cuma akşamlarının sevilen dizilerinden Hercai adeta final yolundan geri dönüş yaptı… Miran ve Reyyan’ın hikayesinde 3. sezon kötü reytinglerle başladı. Ancak haftalar geçtikçe hikayenin daha da ilginçleşmesi, hızlı akması ve Aslan Aslanbey gibi belirleyici bir karakterin de gelişi ile birlikte dizide hareketlenme yaşandı.

Ebru Şahin ve Akın Akınözü’nün başrollerinde yer aldığı Hercai dizisinin 44. bölümü 23 Ekim Cuma akşamı izleyicilerle buluştu. Miran’ın yaşadıkları ile Reyyan’ın acılarının katlandığı ve onu kurtarmak için ortaya koyduğu çabalar izleyicileri çok etkiledi. Miran ve Reyyan aşkından görüntüler de ekran başındaki izleyicileri tatmin etti.

Ancak birçok dizi hayranı iki karakterin böyle büyük aşk yaşamalarına rağmen, sevişmemelerini ti’ye alıyor. Sosyal medyada “Eğer bebekleri olur ise herhalde leylekler getirecek” diye bu durumu alaya alan yorumlar görebilirsiniz. Hanife’nin vurulması, Azize’nin Gönül’ü dövmesi, Ebru Şahin’in sessinden “Bahçada Yeşil Çınar” türküsü, Reyyan’ın çukura düşmesi ve Gönül’ün Miran’ı vurması…

Dizinin dün akşamki bölümü öyle hareketli sahnelerle doluydu ki, reytinglerde totalde 5’e yaklaşmakta olan oranlar görmeye başladık. Bu oldukça sevindirici bir gelişmeydi… Hikayenin hızlı ilerlemesinin sonucu olan bu reytingler çok büyük bir yükselişi temsil etmiyor. Ancak dizinin sezon başından çok daha iyi noktada olduğu kesin.

Hercai dizisinde asıl patlama sosyal medyada yaşandı. Özellikle twitter’da dizi uzun süre gündemde kaldı… Binlerce mesaj paylaşıldı. 23 Ekim günü sosyal medya istatistiklerini takip eden Adba.tv’nin sonuçlarına göre Hercai dizisi adeta patlama yaptı.

Hercai fandomun büyük desteği ile dizi hakkında 200 bin ileti paylaşıldı. Böylelikle en yakın rakibi Payitaht Abdülhamid’e 10 kat fark atan atv dizisi, sosyal medyayı adeta patlattı.

Cuma akşamının total birincisi Arka Sokaklar’ın en düşük sosyal medya ileti sayısına sahip olması ise tam bir ironi gibi… Ancak biliniyor ki, sosyal medyadaki etkileşim dalgasının reytinglere çok önemli bir katkısı yok…

Hercai dizisi reytingde değil ama twitter'da fena patladı! 22