Ana sayfa Dizi Haberleri Hollywood’dan Pera Palas’ta Gece Yarısı’na büyük övgü!

Hollywood’dan Pera Palas’ta Gece Yarısı’na büyük övgü!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Başrollerinde Hazal Kaya ve Selahattin Paşalı’nın yer aldığı Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisi izleyiciyle buluşmasından bu yana tartışmaları da beraberinde getirdi. Dizi kimileri tarafından büyük eleştiri alırken ABD merkezli haber sitesi Hollywood Insider, Pera Palas’ta Gece Yarısı’ndan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Fantastik bir hikayeye sahip yapım, Charles King’in Midnight at the Pera Palace isimli kitabından esinlenilerek, kendisine özgü bir hikaye kurgusu ile geçen hafta Netflix’te izleyicilerle buluştu. Karga Seven yapımcılığında çekilen dizi Netflix’in ilk 10 sıralamasında girdi. Ayrıca 25 ülkede en çok izlenen dizi oldu.

Pera Palas’ta Gece Yarısı, ABD merkezli haber sitesi Hollywood Insider tarafından da övgü dolu sözlerle bahsedildi. Hollywood Insider yaptığı yorumda Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın zaman yolculuğu türündeki yapımların en iyilerinden biri olduğunu ve dizinin “bir sonraki en iyi şey” olacağı belirtildi.

Hollywood’dan Pera Palas’ta Gece Yarısı’na büyük övgü! 7

Hollywood Insider’ın övgü dolu yorumunda ayrıca “Bu dizi bize ne kadar deneysel ve heyecan verici olabileceğimizi ve izleyicilerimizin deneyimlemesini istediğimiz hikayeyi çeşitli türlerin bir karışımıyla nasıl aktarabileceğimizi hatırlatıyor” denildi.

Pera Palas’ta Gece Yarısı, Türkiye’de ise ağır eleştirilere maruz kaldı. Özellikle Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan ve Cumhuriyet yazarı Yazgülü Aldoğan’ın eleştirileri oldukça sertti. Ancak tüm bu eleştirilere rağmen güzel haber Selahattin Paşalı’dan geldi. İbrahim Selim’in programına konuk olan Paşalı, yaptığı açıklamada Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinin ikinci sezonunun da çekileceğini söyledi. Paşalı, canlandırdığı Halit karakterinin ikinci sezonda da yer alacağını sözlerine ekledi.

Yapımcılığını Karga Seven Pictures’ın üstlendiği, yönetmenliğini dizinin aynı zamanda yaratıcısı olan Emre Şahin’in Nisan Dağ ile birlikte yaptığı dizi Charles King’in Pera Palas’ta Gece Yarısı adlı romanından esinlenilerek Elif Usman tarafından kaleme alındı. Sekiz bölümden oluşan dizide Hazal Kaya, günümüzde yaşayan ancak zamanda yolculuk yaparak 1919’lu yıllara geri dönen Esra karakterini canlandırıyor.