Ana sayfa Oyuncu Biyografileri İlhan Şen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

İlhan Şen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

İlhan Şen, 19 Aralık 1987 tarihinde Bulgaristan’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.

Adı: İlhan Şen
Doğum Tarihi: 19 Aralık 1987
Doğum Yeri: Bulgaristan
Boyu: 1.89 m.
Kilosu: 82 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/illhansen/

İlhan Şen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Bulgaristan’da doğdu. 2 yaşında iken ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti.

Eğitim hayatı: Pertevniyal Lisesi’nden mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

Hayatının dönüm noktası: 2008 yılında katıldığı Türkiye’nin en iyi model yarışmasında finalist oldu ancak En İyi Mayo Modeli seçildi. 2009 yılında ise Türkiye’nin En İyi Modeli seçildi. Daha sonra Bulgaristan’da düzenlenen Dünyanın En İyi Modeli yarışmasında Türkiye’yi temsil etti ve Avrupa’nın En İyi Modeli seçildi. Bir süre modellik yaptıktan sonra oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Mehmed: Bir Cihan Fatihi’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinde canlandırdığı ‘Ferman Façalı’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: Genç bir oyuncu olarak bu işi profesyonel olarak yapmak isteyen gençlere tek bir tavsiyesi var. “Bu mesleği yapmak isteyenlere önerim, sanatın, sanat yapmanın bir lüks olduğunu bilerek çalışmaları, çok çalışmaları olabilir ancak. Ben de başka türlüsünü bilmiyorum.”

Sette unutamadığı anısı:  İlk auditionını unutamıyor. “Sanırım bütün oyuncular ilk auditionunu unutamaz. Benimkinin nasıl geçtiğine gelince, bir Barış Manço sözü ile anlatabilirim sanırım: Bir ben var ki benim içimde; benden öte, benden ziyade. Bugüne kadar oynarken yaptığım en komik hata  için, ‘oynamaya çalıştığım her an’ diyebilirim ki defalarca yaptım belki hala yapıyorum. Çünkü oynamaya çalışmak trajediyi ve komediyi beraberinde getirir oyuncuya. Acınası komik durum. Trajikomik!”

İlk sinema filmi: Caner Özyurtlu/ Biz Böyleyiz

İş hayatına bakışı: Oyunculuğun en çekilir yanını, uzun ince bir yolda olmak olarak tanımlıyor. En çekilmez yanının ise gece gündüz çok çalışmak  olduğunu düşünüyor. “ Aktörün cebi mendil doludur.  Müzik de, matematik de, edebiyat da, resim de, diğer mendillerden birkaçıdır. Aktör, gerektiğinde mendilini, kimseden yardım istemeden, çıkarıp kullanır. Eğer mendiliniz yoksa, burnunuzun akmamasını, birinin sizi o halde görmemesini ya da yine birinin size yardım etmesini ummaktan başka çareniz yoktur.”

İlhan Şen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kariyer planı: Oyunculuktaki tek hedefi sürekli keşfetmek.  “Keşif, büyük kelime. Keşfetmek için aramak gerekir. Aramak için de bir çaba. Aynı zamanda bu gösterilen çabanın esnasında ki sonunda boş bir heves de çıkabilir, bir sürü koşulun aynı anda size hizmet etmesi gerekir. Diyelim ki şanslısınız, keşfettiğinizde, bulduklarınızla ne yapacağınızı biliyor olmanız ve onlar için hazır bir alt yapınızın olması da gerekir. Ben hala en sağlam alt yapıyı kurup, bütün koşullarla, benim yanımda olmaları için, tek tek konuşma aşamasındayım. Hedef ; Keşfetmek!  Dijital platforma bir projede de yer almayı isterim. Umarım dijital dünya ve orada yapılanlar bizi dünya ile bir rekabetin içine sokar. Başarı da zaten kendiliğinden gelir.”

Kimlere hayranlık duyar? Her işini takip etmeye çalıştığı aktörler var.  “İngiliz, Rus ve son zamanlarda Alman dizileri bambaşka şeyler anlatır ve gösterir oldular bize. Dünyadaki üç büyük tiyatro ekolü olmaları tesadüf değilmiş çünkü. Her işini izlemeye çalıştığım aktörler var elbette. Örneğin Denis Lavant; örneğin Ben Whishaw. Liste uzar. İzlemeye ve öğrenmeye devam.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021- Seni Çok Bekledim/ Erol

2020- Ramo/ Neco

2018/2019 – Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz / Ferman Façalı

2018 – Şahin Tepesi / Mete

2018 – Mehmed: Bir Cihan Fatihi / Şehzade Alaaddin

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Biz Böyleyiz/ Male Model

2011- Perpective (Kısa Film)