Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin’in Asiye’si Nilay Erdönmez yeni diziye başlıyor!

İstanbullu Gelin’in Asiye’si Nilay Erdönmez yeni diziye başlıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 1986 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Nilay Erdönmez; sinema, tiyatro ve dizi çalışmaları ile biliniyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan oyuncu, bugüne kadar farklı yapımlarda rol aldı.

2012 yılında Gözetleme Kulesi filmindeki rolü ile Adana Altın Koza Film Festivali’nde ‘en iyi kadın oyuncu’ ödülünü de alan Nilay Erdönmez, bir süredir dizilerde yer almıyordu.

2007 yılında başladığı dizi sektöründe; Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam, Sevdaluk, Tehlikeli Karım gibi yapımlarda rol alan oyuncuyu, İstanbullu Gelin dizisindeki Asiye karakteri ile hatırlayacaksınız.

Nilay Erdönmez 1,5 yıldır setlerden uzaktaydı ve yeni projesi olarak da Şahmaran isimli diziyi tercih etti. Netflix’te yayınlanacak olan dizinin kadrosunda genç oyuncu, Burak Deniz’in canlandıracağı Maran karakterinin kız kardeşi olarak izleyici karşısına çıkacak.

Deneme çekimleri ve provalar için tüm dizi ekibi Adana’da bir araya geldi. Ay sonunda çekimlerin başlaması ve Tarsus ile Datça’da da sahne çekimi yapılması bekleniyor.