Ana sayfa Dizi Haberleri İyi ki fikrini değiştirmiş! İclal Aydın’dan Üç Kız Kardeş dizisi ile ilgili dikkat çeken açıklama!

İyi ki fikrini değiştirmiş! İclal Aydın’dan Üç Kız Kardeş dizisi ile ilgili dikkat çeken açıklama!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Şu sıralar tanıtımları ekranda dönmeye başlayan Kanal D’nin yeni dizisi Üç Kız Kardeş, hikayesi ile izleyiciyi alıp götürecek bir içeriğe sahip. Yazar İclal Aydın’ın aynı adlı romanından uyarlanan dizide, mutlu bir ailede büyüyen 3 kız kardeşin hayat hikayesi anlatılıyor. Ekranda naif, sevgi dolu, kucaklayıcı ve şefkat yüklü dizilerin eksikliğini tamamlaması beklenen Üç Kız Kardeş’in gerçek yolculuğunu ise İclal Aydın ilk kez anlattı.

En son 2018 yılında Ege’nin Hamsisi isimli diziyle ekranlara gelmişti İclal Aydın. Uzun zamandır da setlerden uzaktı. Oyuncu, yazarlık mesleğine Üç Kız Kardeş romanı ile devam etti. Aslında hikayeyi ilk önce kitap olarak kurgulamadığını da aktarmakta İclal Aydın.

Şimdilerde heyecanla beklenen Üç Kız Kardeş, İclal Aydın’ın romanından uyarlasa da ilk olarak bir dizi hikayesi şeklinde gündeme gelmiş. İclal Aydın, dizi hikayesi olarak başlamış yazmaya ama vazgeçmiş ve romana dönüştürmüş. Aslında bu hareketinden de hayli memnun Aydın. Önce bir roman olması ve sonra diziye dönüştürülmesi, hikayenin daha kalıcı olmasına da hizmet edecek.

İclal Aydın, yaşadığı bu ikilemi ve sonrasında verdiği karardan dolayı memnuniyetini de şu sözlerle dile getirmekte:

“Üç Kız Kardeş’i önce bir televizyon dizisi olarak tasarladım, daha sonra fikrimi değiştirip kitaba çevirdim. İyi ki öyle yapmışım. Son yıllarda günlük yaşamı hakimiyeti altına alan büyük, yeni, hoyrat bir dil var. Ve o dil beni çok mutsuz ediyor. Kendime yer bulamaz, inandıklarımı savunamaz hale geldiğimde hissettiğim büyük değer yitiminin yasıyla yazmaya başlamıştım bu romanı. Gök kubbe altında yeni bir hikaye yok ama çok özlenen bir dil var. İnsani sıcaklık, aidiyet, nezaket ve benzeri kavramları özleyen, yokluğundan etkilenen bir ben olamam diyordum. Haklıymışım. Bir ben değilmişim. Çokmuşuz meğer.”

Süreç Film’in romanını diziye dönüştürme teklifi sonrasında büyük mutluluk yaşayan oyuncu, bu durumu da “Gözümden pıtır pıtır mutluluk yaşları dökülüyor” sözleriyle ifade etmekte. Ayvalık’ta çekimleri devam eden dizi için büyük heyecan yaşayan İclal Aydın, dizinin burada çekilmesinden dolayı da ayrıca mutlu olduğunu ifade etmekte.

Kendisi için Ayvalık Cunda’nın ayrı bir yeri var. İclal Aydın, her romanına Cunda’daki aynı otelde başladığını anlatarak “Cunda beni seviyor ama ben onu daha çok seviyorum. Şimdi çekilen sahneleri izlerken gözümden pıtır pıtır mutluluk yaşları dökülüyor. Vaktiyle hayır dediğim şeylerin karşılığını, kendi gücüme ve fikrime göre koruduğum o hayallerin gerçeğe dönüşmesiyle alıyorum. İnşallah uzun ömürlü ve mutluluk verici bir eser olur” açıklamasını yapıyor.

Tanıtımlarıyla merak uyandıran Üç Kız Kardeş dizisinde Reha Özcan, İclal Aydın, Berker Güven, Özgü Kaya, Almila Ada, Melisa Berberoğlu, Veda Yurtsever, Tayfun Eraslan, Benian Dönmez, Nazlı Senem Ünal, Murat Çidamlı, Demircan Kaçel, Vural Şahanoğlu, Hakan Atalay , Emre Kıvılcım, Mert Özcan, Ece Baliç rol almakta.

Birbirine çok bağlı Türkan, Dönüş ve Derya isimli kız kardeşlerin hikayesini anlatmaya hazırlanan dizinin yönetmen koltuğunda Eda Teksöz’ün otururken, senaryosunu Betül Yağsağan kaleme alıyor.