Ana sayfa Dizi Haberleri Gönül Dağı ve Kardeşlerim dizilerinin reytingleri düşerken, yeni diziler yine de öne çıkamıyor!

Gönül Dağı ve Kardeşlerim dizilerinin reytingleri düşerken, yeni diziler yine de öne çıkamıyor!

tarafından ker_def

Gönül Dağı ve Kardeşlerim isimli dizi projeleri 4 sezondur izleyicilerle buluşuyor. Gönül Dağı dizisi bu süreçte o kadar başarılı işler yaptı ki, bu noktaya kadar gelmesi büyük bir emeğin karşılığı olarak biliniyor. Dizinin hala çok güçlü reytingleri bulunuyor ama daha önceden elde edilen çift haneli oranlarda geriye doğru ciddi bir düşüş yaşandığı da bir gerçek.

Gönül Dağı dizisi izleyici kaybetmeye devam ediyor. 130. bölümü yayınlanan dizi hala Cumartesi rekabetinde 1 numara ama yine de hızlı bir şekilde izleyici kaybettiği gerçeğini de kabullenmek gerekiyor. Benzer şekilde Kardeşlerim dizisi de yine ortalamanın üzerinde reytingler elde ediyor ama hem hikaye çok zayıfladı hem de reytingler bir hayli düştü. Kardeşlerim dizisinin geçen sezondan başlayan ciddi bir reyting düşüşü ile karşı karşıya kaldığını da söylemek yanlış olmayacaktır.

Bu duruma rağmen Cumartesi rekabetinde farklı diziler izleyici ile buluşsa bile başarılı olamadı. Bu durum 2024 yılında da devam edecek gibi gözüküyor. Now televizyonunda yayınlanan Korkma Ben Yanındayım ve Star TV’de ekrana gelen Yan Oda dizileri ilk kez izleyicilerle geçtiğimiz Cumartesi akşamı buluştu.

Her iki dizinin de reytinglerde ortalamanın altında oranlar elde ettiğini ve dizi izleyicilerini yeterince kendilerine çekemediğini söyleyebiliriz. Korkma Ben Yanındayım isimli dizinin biraz daha iyi sonuçlar almasına rağmen bunun da yeterli olmayacağı anlaşılıyor. Önümüzdeki haftalarda bu iki dizinin de daha iyi oranlar almak için atak yapması şart.

Ayrıca salı akşamlarından cumartesiye kaydırılan Üç Kız Kardeş isimli Kanal D dizisi de 3. sezonuyla yoluna devam ediyor. Tabii ki reytingler düştü ve hikaye de artık eskisi kadar güçlü izleyici desteği bulamıyor.

Bu durum da gösteriyor ki Gönül Dağı ve Kardeşlerim dizileri izleyici kaybetmeye devam etse de onların yerini alabilecek yapımlar henüz farklı kanallar tarafından ortaya konamamış görünüyor.