Ana sayfa Dizi Haberleri Kalp Yarası, Duy Beni, Kaderimin Oyunu, Tozluyaka… 2022’ye damgasını vuran 10 diziden sadece 4’ü yayında!

Kalp Yarası, Duy Beni, Kaderimin Oyunu, Tozluyaka… 2022’ye damgasını vuran 10 diziden sadece 4’ü yayında!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – 2022 yılını geride bırakırken, televizyon ekranında yer alan dizilerle ilgili bazı farklı ölçümler de dikkatleri çekiyor! Özellikle reytingleri nedeniyle final yapsalar bile, ekranın en çok konuşulan dizileri olmayı başaran yapımlar, yıla da damgasını vurdu!

Farklı kanallardan birbirinden iddialı diziler, konuları, oyuncularıyla ekrana gelirken büyük bir heyecan yaşatıyor. Ancak bazıları, bir kaç bölüm sonra reytingleri beklenenin altında düşük gelince veda ediyor. Maliyetlerini karşılayamayan yapımların ekranda kalması pek mümkün olmuyor. Bazı dizilere kanalların şans tanıyıp bir süre daha devam ettirdiği de görülüyor ama her sezon onlarca dizi yayına girerken onlarcası da gidiyor!

2022 yılında dizi dünyasına sosyal medyadan bir bakış sunan analiz platformu Somera’nın yaptığı bir araştırma sonucu, ilginç bir durum ortaya çıkmakta! Yıla damgasını vuran 10 dizi tablosunda 6 dizinin şu anda ekranda olmaması dikkatleri çekiyor!

Kalp Yarası, Duy Beni, Kaderimin Oyunu, Tozluyaka... 2022'ye damgasını vuran 10 diziden sadece 4'ü yayında! 9

2022’nin sosyal medyada en çok konuşulan dizilerinin başında, atv’nin 3 sezondur ekranda olan dizisi Kardeşlerim gelmekte. Dizi, izleyicilerden yıl boyunca gelen 26 milyona yakın ileti ile yılı zirvede kapatmakta! Bu dizinin ardından ise TRT1’in Teşkilat dizisi geliyor. O da 17 binden fazla paylaşıma yıl boyunca konu olarak 2022’nin en çok konuşulan dizileri arasında 2. sırada. Bu iki dizinin yanı sıra ilk 10’a giren diziler içinde iki dizi daha halen yayında. Geri kalan 6 dizi ise çoktan veda etmiş!

Kalp Yarası, Duy Beni, Kaderimin Oyunu, Tozluyaka... 2022'ye damgasını vuran 10 diziden sadece 4'ü yayında! 10

Tablonun 7. sırasında yer alan Kızılcık Şerbeti dizisi ile 8. sıradaki Büyük Selçuklu (Alparslan) dizisi de devam etmekte. Kızılcık Şerbeti’nin henüz yeni yayınlanmaya başlamasına karşın, 2022’nin en çok konuşulan dizileri arasında yer alması da ayrı bir başarı hikayesi!

Tabloda yer alan Üç Kuruş, Aşk Mantık İntikam, Tozluyaka, Duy Beni, Kaderimin Oyunu ve Kalp Yarası dizileri çoktan final yaptı! Üç Kuruş, Aşk Mantık İntikam, Kaderimin oyunu dizileri geçtiğimiz sezon sonunda veda etmişti. Kalp Yarası ise Şubat ayında.

Kalp Yarası, Duy Beni, Kaderimin Oyunu, Tozluyaka... 2022'ye damgasını vuran 10 diziden sadece 4'ü yayında! 11

Yaz dizileri olarak başlayan Duy Beni Kasım ayında, Tozluyaka ise Aralık ayında final yaptı. Halen ekranda 2., 3. sezonları devam eden, hatta reytinglerde üst sıralarda yer alan ya da Yalı Çapkını gibi yeni sezonda başlayıp yüksek reytingleriyle dikkat çeken yapımların, sosyal medya tablosunda yer almaması da ayrıca dikkat çekiyor!

Reytingleriyle sezonun en yüksek puanlarını alarak şaşırtan bir çıkış yaşayan Yalı Çapkını dizisinin sosyal medyada, kendisinden haftalar sonra başlayan Kızılcık Şerbeti dizisi kadar bile konuşulmuyor olması dikkat çekici bir durum Somera’nın araştırmasına göre!