Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D, Seversin dizisine final yaptırmıyor, peki bunun altında hangi neden yatıyor?

Kanal D, Seversin dizisine final yaptırmıyor, peki bunun altında hangi neden yatıyor?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranında yaz döneminde çarşamba akşamları yayınlanan Seversin dizisi, 1 Haziran’dan bu yana ekranda olmayı sürdürüyor. Dizinin reytinglerde çok iyi sonuçlar alamadığını ama kendisine özel bir kitle oluşturduğunu görebilirsiniz.

İlayda Alişan uzun yıllar dram performansları sergiledikten sonra ilk kez bir romantik komedi dizisiyle izleyicilerin karşısına çıktı ve gayet de başarılı performans ortaya koydu. Burak Yörük ise daha önceki romantik komedi tecrübesiyle oldukça iyi oyunculuk sergiliyor.

İlayda Alişan ile Burak Yörük ikilisinin küçüklükten bu yana birbirlerini tanıması ve iyi bir dost olmaları da ekran başındaki izleyicilere enerjilerinin geçmesini sağladı. Tüm bu olumlu yönlerine rağmen Seversin dizisinin kış döneminde devam etmesine yetecek düzeyde reyting alamadığını da herkes iyi biliyor.

Kanal D, Seversin dizisine final yaptırmıyor, peki bunun altında hangi neden yatıyor? 8

Peki Kanal D, daha önceki sezonlarda bu tür yapımları kış sezonunda yayından kaldırma refleksi gösterirken, Seversin dizisinin farkı ne? Kanal D; kış sezonu tanıtımlarında Seversin dizisine de yer verdi, ayrıca çarşamba akşamları O Kız dizisi yayınlanacağı için de gün değişikliğine gidi.

Artık Pazartesi akşamları ekrana gelecek olan Seversin’in çok güçlü rakipleri var.

Yeni sezonda Yasak Elma, Alparslan ve Bir Küçük Gün Işığı gibi çok iyi reytingler alabilen dizilerin karşısında pazartesi akşamları Seversin’in şansı pek yok.

Ancak Kanal D için bu büyük bir sorun değil. Çünkü Seversin dizisi bir iç yapım, yani kanalın kendi yapım firması tarafından hazırlanıyor. Bu nedenle de maliyetleri çok düşük. Bu düşük maliyetler de kanalın diziden beklentilerinin daha azalmasını sağlıyor.

Sonuç olarak ciddi bir zarar söz konusu olmadığı ve çok daha iyi bir dizi için gün ihtiyacı doğmadığı sürece kadar Seversin dizisinin ekranda kalmasının ciddi bir maliyeti olmayacak gibi gözüküyor.

Kanal D, Seversin dizisine final yaptırmıyor, peki bunun altında hangi neden yatıyor? 9

Kanal D’nin daha yüksek bütçesi olsaydı belki de Seversin dizisini taşımak istememe durumu yaşanabilirdi. Ancak zaten belirli bir kitlesini oluşturmuş, maliyeti de düşük bir dizi olunca Pazartesi akşamları boşluğu doldurmak adına bir süre daha Seversin dizisinin ekranda kalması kanal adına bir sıkıntı çıkarmayacak gibi gözüküyor.

Son gelen iddialara göre de dizi 21. bölüme kadar devam edecek. Bu bile Seversin için büyük bir başarı olarak kayıtlara geçecek. Dizinin kış döneminde de bir süre ekranda kalabilmesi, düşük maliyetli bir yapım olmasının bir sonucu olarak görülüyor.

Nergis Kumbasar, Zeynep Kankonde, Ceren Taşçı, Ozan Dağgez, Halil İbrahim Kurum, İlkin Tüfekçi, Ergül Miray Şahin, Hazal Benli, Atakan Yılmaz, Ceren Yıldırım, Elif Çapkın, Yağmur Gurur ve Nihayet Şahin gibi oyuncuların kadrosunda yer aldığı Seversin yeni gününde 19 Eylül Pazartesi akşamı 17. bölümü ile hayranlarının karşısına çıkacak.